reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Dziewczyny, ale szok!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mojej córce idą zęby!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma 9 tygodni i chyba jej idą dwie dolne jedynki. ślini się strasznie, cały czas szoruje pięściami w buzi i jest trochę marudna. Dziąsła ma w tym miejscu takie twarde i chropowate pod palcem. Ciekawa jestem czy serio wyjdą bo to strasznie wcześnie...:szok:

Słyszałam że mogą wyjść w 3 miesiącu wiec pewnie może się już zacząć i będą się przebijać. u starszej córce długo się przebijaly aż w końcu wyszły pierwsze

Martii to powodzenia w takim razie,oby jak najmniej marudzila.Mojemu chrzesniakowi wyszly dwie jedynki w drugim miesiacu!!;/ masakra jakas - dopiero uregulowal sobie spanie i sie troche obyl na swiecie a tu taka "niespodzianka".

A tak w ogole to ratujcie dziewczyny,bo nie wiem co robic!jakos od dwoch dni Maly bardzo grymasi przy piersi ;( jak mu ja podaje to robi taka mine jakbym mu co najmniej kupe pod nos podstawila.Czasami zaczyna bardzo plakac i sie odsuwac ;( jak juz po chwili zmusi sie zeby zlapac to je normalnie.Pomyslalam ze moze jest goraco to piers umyje przed jedzeniem.wczoraj to w miare pomagalo (grymasil troche krocej ale nadal mimo wszystko) ale dzisiaj juz od rana kilka razy bylo to samo ;( nie wiem co sie dzieje ;(
Miala ktoras z Was tak?

martii pewno zaczyna sie cos dziac.. mojemu teosiowy dolne jedynki wyszly na poczatku 4 miesiacu a w 5 miesiacu bylam z nim u dentysty bo sobie o maly wlos by ich nie wybil.. siedzial w wozku i gryzl z przodu ta raczke ja chyba musialam niechcaco w jakas dziure wozkiem wjechac i uderzyl w te zabki. krew leciala zeby sie chwialy ryku bylo. u dentysty babka kazala nam podjac decyzje czy wyrywamy czy zostawiamy -zostawilismy i zabki sie wzmocnily na cale szczescie. ale przez miesiac nie mogl nic do buzi wkladac. trzeba bylo bardzo pilnowac..

Nunka a nie zjadłaś czasem czegoś gdzie był czosnek albo cebula?? bo gdzieś czytałam że to zmienia smak mleka i dziecku nie smakuje :-) No i jak dziecko ma pleśniawki w buzi to też podobno nie chce jeść. To tylko takie wyczytane gdzieś teorie :-)

Dziś byłam na 1 szczepieniu i lekarka mówi o szczepieniach wypisuje zgodę na szczepienie 5w1 i pnelmokoki i mówi że z powodu wagi dla Zosi są za darmo. a my się dziwimy ona na to czy my chcieliśmy 6w1 odp ze myśleliśmy o tych na nfz ale ze tu taka niespodzianka :-)

Marti tez o tym myslalam ale potem przeanalizowalam wszystko i doszlam do wniosku ze nigdy nie rezygnowalam z czosnku i cebuli.Czytalam niedawno ze jesli w ciazy sie je jadlo to podobno dziecko zna ich smak i mu to nie przeszkadza - nie wiem ile w tym prawdy.Standardowo jak nie wiadomo co sie dzieje i nie mozna znalezc przyczyny jakiegos zachowania to dochodze do wniosku ze to skok rozwojowy ;) oby tak bylo,bo jestem zdeterminowana do walki o kp ;)

hej moje drogie co taka cisza... w koncu sie upaly skonczyly.. my po szczepieniu w tamtym tygodniu. infanrixu nie ma u mnie w miescie w zadnej aptece w przychodni tez nie mieli.. ponoc jakies problemy maja .. zaszczepilam inna firma na m... nie pamietam nazwy.. teraz sie zastanawiam czy bedzie ok.. w srode szwagierka przyjezdza z rodzina z niemiec na tydzien ale na szczescie zatrzymuje sie u swoich tesciow.. wiec nie bedzie to az tak uciazliwe.. na chrzest szatka zamowiona teraz bede zamawiac na podziekowanie fotomagnes .. okazalo sie ze 3 osoby liczyly na bycie matka chrzestna dla marysi.. jedna szczegolnie jest zawiedziona.. no trudno.. suknia dla marysi juz gotowa.. bedzie jak ksiezniczka. mama kumpeli szyje ubranka dla dzieci i zrobila mi prezent.. :) szkoda tylko ze taka biala biala.. mogla tam dodac troche rozowego..

reklama
Ksiezniczkowe sukienki dla takich maluszkow sa slodkie!!!;) oj tam czy rozowa czy biala co za roznica ;p kiedy wyprawiacie chrzciny?
My szykujemy sie na 27.09 - poki co kosciol i restauracja zamowione,stroj wybrany ale nie mam pojecia czy wziac 62 czy 68 ;/
Ech u nas z chrzestnymi byla walka ogromna,bo mamy samych facetow w rodzinie,wiec chrzestna znalezlismy wsrod znajomych a chrzestnym niestety bedzie brat mojego m ;/ walczylam jak lwica ale niestety nie udalo sie kogos innego wziac na to miejsce.Tlumacze sobie ze cale szczescie to tylko symboliczna funkcja...

Do góry