reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Widzę dziewczyny ze wy na obczyźnie tak jak i ja... W 1 ciąży nie miałam tutaj znajomych i gdyby nie babybomm zwariowalabym ;) a teraz na szczęście mam do kogo wyjść pogadać spotkać się... Głowa do góry smile

reklama
Smile wydaje mi sie ze powinnas jednak z nia pomowic. Tutaj o wszystko trzeba sie upominac. Wiem, ze jak trafi sie dobrze to i usg czescie zrobia. Ja sama mam zamiar wymusic czestsze z uwagi na skrajne wczesniactwo pierwszego synka. Mysle, ze za proby nie bija a mozna cos zyskac. Moze akurat trafisz na kobietke, ktora zrozumie twoje zmartwienia i jednak na scan pojdziesz wczesniej? Niemniej zycze ci kochana aby z malenstwem bylo wszystko wporzadku i abys zmartwienia pozegnala na dlugo :)
Missis nie masz mozliwosci calkiem z pracy na czas ciazy zrezygnowac?? Zaciskam &&&& aby te wstretne plamienia odeszly :)

Lolcia pewnie ze pojde pogadam moze cos sie uda zalatwic, dałaś mi nadzieje ;) A czy robia tu takie badania jak w pl, bo czytalam ze krew mocz i tyle a w pl jednak wiecej tego jest.
Dziekuje kochana ja licze ze to kwestia czasu jak sie uspokoje. Na razie ogladam sobie rzeczy dla dzieci, wozki, imiona i inne przyjemne sprawy zwiazane z maluszkami ;)

Z badaniami nie pomoge bo to moja pierwsza ciaza tutaj ale juz na necie sie natknelam na sporo wpisow odnosnie dodatkowych usg :) probuj moze akurat sie uda :) masz przeczucia co do plci?? :)

My planujemy w styczniu/lutym leciec do pl i planuje wybrac sie do gin chociaz na usg.
Marzy mi sie dziewczynka i jak na razie ta ciaza rozni sie od pierwszej wiec po cichu obstawiam dziewuszke ;p ale jak bedzie chlopiec to tez super ;) A ty?

Missliss, konsultowałaś plemienia z lekarzem? Moze to z nerwów, jesli masz je tylko w pracy?
Ja to przed chwilą strachu najadłam.. Złapał mnie tak okropny ból w kości ogonowej, ze ani siedzieć ani chodzić, nie wspominam o wizycie w toalecie.. Zadzwoniłam do mojego doktorka i mnie uspokoił, kazał wziąć nospe 3x2 tabletki i leżeć, wytłumaczył to powiększaniem się macicy i rozciąganiem ścięgien..uff

Do polski powiedzialam, ze przez 10 lat nie lece :D chyba ze moj chlop wezmie chlopcow a ja innym samolotem :D
A dziewczynke tez bym chciala bho to moja 3 i ostatnia ciaza ale czuje chlopaka wiec bede miec samych mezczyzn w domu :D

Lolcia haha nie lubia latac? Igor siedzi grzecznie zainteresowany wszystkim i te dwie godz w samolocie szybko leca ;)
A o imieniu myslalas? Bo u nas to ciezki temat bedzie bo chcielibysmy takie zeby w pl i w uk nie łamali sobie jezyka przy wymawianiu ;p

Mamma-mila o matko wspolczuje takiego bolu, uwazaj na siebie kochana.

reklama
Ze starszym nie mam zadnych problemow jemu bajka do szczescia wystarczy i nuggetsy :D natomiast mlodszy to jakis huragan i z nim mam zawsze przeprawe bo spac nie da rady ze wzgledu na durne ogloszenia z czym beda jechac a siedzenie mu sie nudzi :D
Nad imieniem jeszcze nie myslalam ale kacper mial bycbpatrykiem to moze klopot z glowy :D
Mamma-mila uwazaj na siebie i odpoczywaj :)
Niobe cos za cos :D 9 mcy szybko zleci a pozniej jest o niebo lepiej niz w pl :D jak dzionek mija?? :)
Ide pilnowac obiadu bo jeszcze przypale :D donpozniej :)

Do góry