reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

martynaxyxymartna no ja mialam 4 kroplowy i 4 masaze w miedzyczasie jakies cwiczenia i dopiero ruszylo. tzn wody odeszly bez akcji dopiero jak 5 kroplowe podlaczyli to dostalam skurczy. ale mam nadzieje ze z tym dzieciem bedzie latwiej..

reklama
och dziewczyny przerażona jestem, jak Was czytam.. Wy tak czy inaczej długo już w ciąży nie pochodzicie... jakbym ja miała przeterminować... a termin mam na 29 czerwca to chyba bym zwariowała... mam od kilku dni przeciążenie stawu lędźwiowo-krzyżowego i nie mogę nigdzie chodzić, bo boli i utykam :/ i od kilku dni się oszczędzam, a jest coraz gorzej.. ja nie chcę tak jeszcze miesiąc.. i boję się, że im dłużej będę miała ten staw przeciążony ciążą tym dłużej będzie dochodził potem do siebie, albo nie daj Bóg w cale nie dojdzie :/
no i robi się gorąco.. im dalej będzie cieplej.. a ja już mokra jak mysz budzę się w nocy... ech.. wiem, że już się niecierpliwicie, ale przynajmniej, dziewczyny, możecie być pewne, że przed najgorszym latem urodzicie

Czoperka, dobrze, że już w domu.. dużo sił do maluszka!

Dziewczyny moja malutka juz w domku!! Jestem taka szczęśliwa!!
Przed nami dzisiaj kąpiel,pierwsza noc,zobaczymy jak to będzie :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1433522670.213263.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1433522670.213263.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1433522670.213263.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 91
Malinka naprawdę prześliczna ta twoja kruszynka :tak: Strasznie ci zazdroszczę... U mnie dzień mija i dalej nic - najgorsza niecierpliwość to chyba właśnie w sam dzień terminu. Może jeszcze malutka się ruszy :-)

Widzę ze więcej tych oczekujących tu i nie jestem sama. Miejmy nadzieje ze na dniach cos sie ruszy! A jak z ruchami dziecka? Wciąż tak samo aktywne u was? U mnie kilka dni był spokojniejszy , ale od wczoraj znów bardzo aktywny. Sama juz nie wiem.
Czekam i czekam ... Chce juz przytulić tego malucha !!!

malinka no sliczna!!!!!! widzisz jak zlecialo. a tak sie martwilas.. no to cieszcie sie teraz soba.. : D

marcysia u mnie on wcale mniej ruchliwy nie jest. teo przed porodem tez nie byl mniej ruchliwy. chyba bede miec 2 takich niespokojnych duchow.. pamietam ze przy porodzie teo wiergal nogami i mi je pod zebra wsadzal ze moj musial mu je reka wypychac bo ja sily nie mialam bo nie dosc ze skurcze z kroplowy to jeszcze nogi w zebrach..

no na jutro sie mi szwagier zapowiedzial z zona na weekend przyjada. szkoda ze wczesniej mi nie zadzwonil bym nie zapraszala kuzynki na grila. sie mi jeszcze bieganie kolo nich szykuje i to az do wtorku.. ale przynajmniej myslec o porodzie nie bede miala czasu..

wiecie mam do was jeszcze pytanie moze ktoras tez miala problem z dywanikiem lazienkowym.. wyobrazcie sobie ze zaczal puszczac klej. tzn ta guma od spodu jest jakby rozpuszczona no mokry klej. nie da sie wysuszyc ani nic. przykleja sie do plytek. i nie wiem czym to zrobic zeby sie tak nie robilo.. macie jakis pomysl..

Ostatnia edycja:
Malinka, super że już jesteście razem i w domku! :) dzieciątko masz śliczne :)

Dziewczyny - idźcie na BASEN! poważnie! czemu nikt mi nie wierzy? :p tylko nie jakieś tam pitu pitu moczenie się, tylko popływać z pół godziny żabą, a potem relaks w jakimś jacuzzi. Na następny dzień będziecie rodzic :-)

I jeszcze pytanie - ile powinno spać 2-tygodniowe dziecko? Bo wydawało mi się, że sporo, a mój Adaś potrafi nie spać ciurkiem parę ładnych godzin - dziś np. od 15 do 20.

reklama
Malinka no slodziak z tej Twojej malej i poza tym nie jest juz taka mala!!wyglada jakby miala juz kilka miesiecy ;)

Czoperka gratuluje pierwszych przetrwanych chwil w domku,mam nadzieje ze spacer udal sie doskonale.Taka piekna pogoda za oknem ze az szkoda w ogole siedziec w domu,tylko dworek na cale dnie ;)

Ja nie mialam sily gotowac choc plany byly ambitne ;) za to M namowil mnie zebym pomogla mu w remoncie wiec wbijalam z nim gwozdzie,cielam drewno i malowalam.Moze to cos przyspieszy ;)

Dziewczyny,czy Wy tez macie az takie erotyczne sny?!dzisiaj jak sie obudzilam to az chwile lezalam i nasluchiwalam czy przypadkiem nie obudzilam M...;p az mialam zarozowione policzki...;p daaaaawno takich snow nie mialam ;p

Moj maly szaleje w brzuchu jak zwykle.Ostatnio powiedzialabym ze znacznie wiecej i intensywniej,az w sklepie Pani zauwazyla jak mi sie brzuch trzesie ;) wiec musial walnac porzadnie ta mala stopka ;)

Do góry