reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Hej dziewczyny ale u nas dziś piękna pogoda sloneczko i plus 10 zaraz idę na spacer.wczoraj bylam na zakupach w pepco i dorwałam parę ciuszków potem wrzucę fotkę.Nastepne zakupy po połówkowym czyli 30.01 przejdę sie wtedy do hm.next bo widzę że polecacie.
u mnie dzidzia po położeniu ręki puka do mnie, to ja do niej puk albo głaszcze brzuszek a ona puk. Chyba lubi z mamusią się bawić :-) ja idę na połówkowe w 21 tygodniu i 5 dni. Ale z tego co wiem dziewczyny chodzą tak od 20 tygodnia zależy od lekarza :-)

Czyli spokojnie mogę iść bo ja i tak prywatnie idę a jak coś temu lekarzowi co prowadzi ciążę nie będzie pasowało to niech się w tyłek pocaluje : ))

No i idę za tydzień :) cieszę się strasznie.

Kasia zobaczymy czy twoje przeczucia się sprawdza haha

Ostatnia edycja:
Smile - będzie dobrze :) Fajnie, że załatwiłaś :)

Lolcia - to współczuję kochana nocki

Alkmena - też wolałabym aby młody miał na 8-ą w 2 klasie. Choć pewnie jak juz będzie Junior to czasem zamarzy mi się by młody miał choć raz na 9 czy 10, bo wtedy nie trzeba będzie się aż tak spieszyć a i od razu spacer będę mogła z malizną zaliczyć :) Ale co ma być to będzie :)

MamaAnia - dobrze, że wykluczono astmę. Miałam wcześniej napisać ale wyleciało :)

Waga- Ja przytyłam niecałe 3 kg a i tak czuję się jak słonica. I wydaje mi się, że się upasłam.

Połówkowe USG- mam w 22 t i 3 d ciąży.

Pospaliśmy dziś do 8-ej bo młody miał na 9:50. Jak go zaprowadziłam to pojechałam oddać kostium i po drodze skoczyłam do Biedronki na drobne zakupy. Idę właśnie obiad robić - dziś pulpeciki w sosie z kaszą gryczaną i buraczkami. Mniam :)

Na kolację naleśniki zrobię z serem i dżemem. Mamy już dość kanapek, tostów i pizzy :D Mój P dziś o 23 jedzie w trasę i wróci jutro wieczorem. Bidulek. Muszę go porządnie nafutrować przed wyjazdem i zrobić kilka kanapek :)

Po młodego idę przed 16-tą. Pewnie na dworze będą bo tak dziś ciepło i słonecznie, że nie będę się spieszyć :)

Idę obiadek robić w takim razie :) Będę w przelocie :)

Grabola u nas też taka ladna pogoda:) mam nadzieję że już zimy nie będzie:D

Smile a co by się miały nie sprawdzić, ma być pituchna i już:D:D

MalaZosia majka pewnie też że świetlica na plac pójdą:D

No jeszcze półtorej godz i do domku:)

No a u Nas wczoraj znów nie ciekawie. Wynajmujemy dom i co jakis czas kopci nam sie z komina i wczoraj nam cały dom zakopciło ze u tesciów spac musielismy.Masakra kominiarz nie odbiera a w domu smierdzi znów cała szafa do wyprania i podłogi do wyczyszczenia wrrrr a włascicielka ciagle nam gada ze wkład do komina zeby go uszczelnic wcale jest nie potrzebny.No masakra.
Wiec Nela jutro nocuje u mojej mamy a ja musze wszystko wyczyscic , dzis sie wietrzy .

Ciasteczko- super bukiecik dla córcii wszystkiego naj naj dla niej.
mammam- mnie za to boli pod blizna od cesarki tak ze tez czasem ruszyc sie nie umiem .
Sosnowiczanka - to widze poszalałas na zakupach . No tez tak mowie . A dzis nocowalismy tam i brat od M nowy tel pelno nowych ubran ciekawe z kad kase miała jak kurde rewelacj nie zarabia normalnie nie mogłam na niego patrzec ale ze bylo pozno kłoci sie nie juz.
miss- wszystkio najlepszego!
Koga - no jakosc maja super bo tez mam . Ale tak ja mowisz cena a np w tym krakowie co własnie pracownicy moga kupowac biustonosz po 20 zł wiec róznica jest ...
Mała Zosia - mi tez ostatnio wilczy apetyt sie zaczoł chodziła bym i jadła .
GinterBaby - ja jakos nie umie sie odwazyc na sciecie włosów mecza mnie ale jakos tak nie chce ich obciac.
Lolcia- zdrowia.

I dziekuje wam dziewczyny za wsparcie utwierdziłyscie mnie ze robie słusznie wiec nie popuszcze tym bardziej ze basenty i trampoliny i domki drewniane sa teraz o połowe tansze wiec chce je jak najszybciej kupic.

Zjemy umyje sie u tesciów i zeby ciagle tu nie siedziec (bo tesciu przyjedzie z pracy a jego to nie trawie)to jade do cioci co ma 3 synów i po nich mase ubran to pozabieram w koncu troche bo miała nam dac i jak juz mam prac wszystko to wszystko sie zrobi.

Jaka ładna pogoda...u mnie właśnie leje a chciałam iść z Igorem na dwór.

U mnie dziś klopsiki w sosie koperkowym bo mama mi zrobiła aż zaskoczona bylam.

Ja już chce wiedzieć co w brzuchu siedzi bo mam dość pytań. Wszyscy pytają o płeć ale nikt nie zapyta jak się czuje nawet. :D

Kasia haha :))

Smile oby sie twoje male niewstydzilo i pokazalo na nasteonym co tam chowa :D
MalaZosia oj smaka robisz na nalesniki :D zrobie w piatek :)
W przedszkolu nawet nawet. Mlody nie chcial sie ode mnie oderwac ale panie go zabraly imprzyznam szczerze, ze mialam moment zawahania czy sie nie wrocic do niego tak mi bylo smyka szkoda. Ale sie zaparlam. Wytrzymal 2 godz z maym hakiem. Owszem przeplakal wiekszosc czasu ale nie caly pobyt. Moze z dnia na dzien bedzie lepiej :)
Jak szlismy do przedszkola to sylalo. Wrrr 2 st tylko na plusie ale zimnica nieznosna :)

reklama
:) woow :) mój drugi post w ciągu jednego dnia :)

na wizycie wszystko ok, USG zrobione, wg lekarki chłopak wiec tu się nic nie zmieniło :) waga ok. 292g...następna wizyta 3 lutego i już zwolnienie :)

Smile - super, że wszystko ok na wizycie :) USG połówkowe niby dobrze zrobić jak najpóźniej bo wtedy jak najwięcej widać, mi powiedziała, ze najlepszy termin to 22-23 tydzień - ja będę w 21t6d
GingerBaby - mieszkam tutaj od urodzenia :-D

MałaZosia - w 2 klasie synka będzie zawoził mąż rano, a ja będę odbierać jak będę z młodszym na spacerze (takie mam plany) :tak:

kasia - ja chcę zimę :) chociaż tydzień z ogromną ilością śniegu... synka mi szkoda bo ciagle pyta kiedy śnieg, gdzie śnieg... dla mnie jako kierowcy to taka pogoda jak dziś (6st. i słońce) to jak najbardziej ale ze względu na synka przemęczę się byle on miał trochę zabawy :tak:

Do góry