reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Kasia - 100 lat to za mało, 150 by się chciało! Wszystkiego naj naj ;*
MyszkaJoasia- daj cynk jak się jeździ nowym nabytkiem ;)
Grabola - to na pewno Malutka daje o sobie znać ;) u mnie mynż nie czuje ruchów dotykając mój brzuchol, ale ja je czuję doskonale. Rano i wieczorem tańce małego są obowiązkowe ;)

A ja działam dalej zakupowo, jutro zus mi zasili konto także można działać haha :p licytacja na allegro wygrana, 21 bodziaków za 25zł, lubimy to ;)
Obejrzałam właśnie kuchenne rewolucje, naoglądałam się kiełbasiarni i teraz wciągnęłabym białą z chrzanem, o mniam mniam!
Lecę do mamuśki na kaweczkę! Miłego dnia

reklama
Kasia wszytskiego naj naj naj (miałam przeczucie :)) a gdzie chodzisz na prenatalne?

Mamamm podobno na krusie jest becikowe 3000 zł. Moja szwagierka korzystała, ale potwierdź sobie na pewno to info

MalaZosia wydaje mi się, że 1-2 wizyty w toalecie to norma, dzidzia rośnie i na wszystko naciska. No i masz po rozmowie:) aż boje się jak my wkroczymy w etap szkoły ale do tego jeszcze dużo czasu.

Mamuśka fajnie że polubiłaś stronkę:)

Lolcia Olga też dawała nieźle w brzuchu, najbardziej w nocy i jak się urodziła to właśnie tak było. Cały dzień spała a w nocy wybryki. A teraz to non stop w biegu

MyszkaJoanna gratulacje zakupu

Grabola ja czuje ruchy codziennie ale bardzo nisko, na linii majtek bym powiedziała. Ale niestety mimo iż ruchy czuję dokładnie od 11 grudnia to jeszcze na zewnątrz nie czuc, ale pewnie to lada moment i mąż też poczuje

Ja wstałam o 9 i czyłąm się swietnie, bez bólu brzucha itp. Po 3,5h z córką padłam. Mama ją wzięła do siebie a ja leżę z kawką i milką oreo:) mniam

Gdzie ten wątek zamknięty na BB? Nazywa się prywatny album? Nic tam nie ma a przyjęłam zaproszenie

HELP! niech mnie ktoś uratuje!!!! nie chce mi się pisać! w sensie pracować!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
już nawet pudelka poczytałam:baffled:

Koga - cóż... piątek i wszystko jasne :p

Pojadłam pierogów i czas skoczyć na małe zakupy spożywcze bo za godzinę po miśkowskiego idę do szkoły :)

A mnie takie siedzenie w domu dobija, tym bardziej, że takiego mam lenia, że dosłownie NIC mi się nie chce :) Muszę trochę ogarnąć a po prostu zero. Lenię się przy kompie :)

wracałam ze spaceru i co? Kupiłam skitelsy :p
MalaZosia mokre składasz w misce? Nie słyszałam wcześniej o takim spospobie :)
Jak rozmowa? już doczytałam! No i super :)
mamma-mila super wypad! Pozazdrościć ;) a to rodzice dawno się przeprowadzili? ale rozumiem, że teraz są w Kołobrzegu jak lecisz na kawkę?:) (albo ja znowu coś pokręciłam :) )
jej szalejesz z zakupami! Ja nie mogę się doczekać aż poznam płeć, dla chłopca nie będzie tego szału, bo dużo mam bo Antośku, ale dla dziewczyny ...:D:D:D choc w sumie Antoś zimowy to może będę musoała pozmieniać gaderobę :)
a ciuchlandy górą! Dla Antka takie piękne pajace za grosze kupowałam...
lolcia no u nas odpukać na razie zazwyczaj ok 20 i ma odlot! Oby jak najdłużej tak
kasia spóźnione sto lat :)
udało się przełożyć prenatalne?
myszkajoasia pochwal sie zakupem :)
malgoś no wierzę, wierzę... :) wrzucam fotkę :)
Gosiula no właśnie średnio, bo normalnie też potrafi wstać o tej godz tj. o 6 dostał butlę i pospał do 8 ;)
Kupiłam baby jogger city select, trochę mi się podejrzane wydaje, bo normalnie zestaw gondola + dwie spacerówki kosztuje ok 2000zł, ta babka zestaw 2 gondole, 2 spacerórki i dwa foteliki sprzedaje za 1100zł... (foteliki i jedną gondolę chcemy sprzedać, bo mamy fotelik po Antku), wysłałam jej 50zł na kuriera i mam nadzieję, że dojdzie...
Ma wyglądać tak, a co będzie się okaże :)
Zobacz załącznik 663088 $_58-3109.jpgnie chciałam czerwonego, ale beżowy albo czarny...no ale za takie pieniądze...

koga i co tam ciekawego na pudelku?:-)

Załączniki

• $_58-3109.jpg
    $_58-3109.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 88
Ciasteczko fajna sprawa z tą konferencją i tez pewnie bym się wybrała tylko mam końcowe wykłady na ten semestr, ale napewno super sprawa i nawet bym nie wiedziała :)

Kasia równie zycze Ci wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń :)) :-)

MałaZosia super ze spotkanie w szkole przeszło dość spokojnie :)

Koga jak czytasz już pudelka to musi być naprawde źle :-D chętnie bys my Cie wszystkie uratowały od tego - też mam zawsze z tym problem ze zawsze widze "jeszcze czas" jak jest coś tego typu do zrobienia i nagle tyle innych rzeczy człowieka zaciekawiają albo nagle robią się generalne porzadki w domu :))

Dziewczyny co do prasowania to stosuje podobna zasade co MałaZosia, a prasuje przy kazdym wyjsciu itp. i jak teraz mysle ze trzeba bedzie jednak poprasowac jak przyjdzie synek na świat te wszytskie rzeczy po kazdym praniu to az dreszczyk przechodzi - pociesza mnie fakt tylko ze to takie drobinki są :)

Wróciłam z urzędu a tu za godzinke po córcie do przedszkola i potem na wizyte - mam nadzieje ze z wynikami badań jest ogólnie ok - tylko coś z morfologia mam drobne przesuniecia ze czegos za mało a czegos za duzo - no ale dowiem się później co to wyszło.

Mamuśka ale bardzo fajny kolorek mimo to ze nie jest taki do konca jak chcialas, zreszta tak jak mowisz za takie pieniadze a wyglada naprawde bardzo dobrze :)) nie martw się, pewnie z wysyłką będzie wszytsko dobrze :)

Ostatnia edycja:
Dziękuje za życzenia:)

***** przeżyłam horror

Zwolnilam się i byłam u lekarza ale takiego na nfz, prenatalnych nie dało się przełożyć bo zawalony wizytami doktor (idę do przyjaznej na giszowcu).
Babka zbadała mnie infekcja znikoma ale dała mi globulki.
A że usg nie miała w gabinecie to mówi posluchamy tetna echosonda czy czymś tam. I dupa tetna dziecka nie słychać tylko moje i wieczne szumy, ja już posrana a ona mi maltretuje ten brzuch, prawie płacze że z dzieckiem źle. Wyl maszynke i mówi nie da rady posłuchać. No to ja już prawie mdleje że strachu a ona do mnie że dziecko bardzo ruchliwe i tylko jego ruchy słychać(te szumy) i moje tetno, w każdym razie mi mówi dziecko żyje a to że nie słychać czasem się zdarza tym bardziej że mój brzuch tłusty, ale jeśli chce bardzo to mam sobie na ip podjechac, żeby usg zrobili albo ktg podlaczyli, choć nie ma po co bo bobo według niej ok. Mam dość, nikomu nie życzę tego stresu na kozetce.

Przepraszam że Wam nie poodpisywalam ale nie mam siły.

reklama
Kasia o manio...To się najadłaś stracha! Wcale się nie dziwę, a co za baba jakyby nie mogła od razu uprzedzić, że to dlatego! No ale dobrze, że z maluchem ok!

Do góry