reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Koga ma tak jak Ty. Mogę robić wszystko aby tylko nie prasować. Już tonę w ciuchach do prasowania ale nie mam siły sie za to zabrać. Może w przyszłym tygodniu a raczej już na pewno będe musiała się zmobilizować. Fb to tak dla zapoznania się a tu zostajemy na stałe.
Asiorek ja mam już prawie 16 tydziń i też dalej nic a nic nie czuję. Czasem położe się na kanapie i tak sie macam po brzuchu ale małe nie chce dać znaku matce.
Kasia zazdroszczę kopniaka ale hodowli grzybków to już trochę mniej. Ja czasem coś czuję, jakiś taki dyskomfort ale póki co wszystko z moją florą ok ;-)
Ciasteczko ja mam takie samo zdanie jak Martyna. Jeśli łóżko ma posłużyć tylko na jakieś 2 lata to zdecydowanie weż mniejsze. My kupiliśmy synkowi w listopadzie łóżko takie 180 cm ale założyliśmy ,że będzie w nim spał do oporu. I nawet je polubił chociaż w łóżeczku nigdy nie chciał spać i od jakiegoś roku spał z nami. A teraz mamy luksus i odzyskaliśmy swoje łóżko tylko dla siebie.
Martyna dobrze,że u Ciebie lepiej, i ze zdrowiem Twoim i Neli , no i cieszę się ,że mąż się stara.

Napaliłam się na kluski z serem na kolację. Tatuś zrobił takie pyszne. Nie jadłam takiego jedzenia kilka lat. I co ? I zjadłam pół małej miseczki i mnie zbeczkowało i ani kęsa więcej. Będe miała resztę na śniadanie. A teraz mam smaczka na coś słodkiego. To chyba przez te Wasze posty o lodach itp.

reklama
Ją ruchy czuje już jakieś 3 tyg ale dziś pierwszy raz, właśnie przed chwilą poczułam takiego kopa, prawdziwego kopa.

Smile masz sobowtora w jastrzębiu:D

Ja już w domu, 1,5h wcześniej bo jutro na 6 :( buuu

Kurde kluje mnie coraz mocniej i jeszcze uplawy takie gęste się pojawiły, podbarwione do pon mi chyba muchomory w cipce wyrosnąć:eek: muszę jutro do apteki skoczyć po cokolwiek co chociaż trochę pomoże

Pregna Uro mi gin polecił. Chyba dobrze napisałam, bo mi się nie chce szukać tej kartki

Koga - tu jesteśmy :)

Nie znoszę prasować i nie prasuję. Teściowa dała mi sposób na to by nie musieć prasować. Po wypraniu i odwirowaniu pranie takie mokre składam i układam w misce i zostawiam na 2-3 h. Potem rozwieszam i wiekszości prasować nie trzeba :)))

I jak zaległam o 19 tak leżę. Młody usnął, utuliłam :) Teraz oglądamy mój ulubiony kabaret Ani Mru Mru :) Dieta. P leje :p

Koga - piękne miejsce to fakt. Tylko spacerować, cieszyć oko no i wsunąć kanapeczkę ze śledziem ;)
Malgos - z luteiną miałam doczynienia tylko dopochwowo..
Mamamm - szukasz sukienek typowo ciążowych? 99shop.pl Ja mam od nich legginsy ciążowe i są mega fajne i pod względem jakościowym i w wyglądzie też niczego sobie. A towarzystwa współczuję. Fajnie jak ktoś wpadnie, no ale nie codziennie :/ i jeszcze zero pomocy w organizacji, szczerze współczuję, oby w te wakacje Wam odpuścili.
Mamuśka88- mieszkam w Kołobrzegu, a na 3 króli mynż miał wolne to zrobiliśmy taki całodzienny wypad :) Jakbym tego czorta nie poznała, to pewnie wyjechałabym do Niemiec, bo tam mieszkają moi rodzice.
Justyna - chyba skumulowała mi się energia z całego I trymestru bo wtedy musiałam leżeć :/ A generalnie jestem bardzo ruchliwą osobą, także jak już dostałam pozwolenie od doktorka to działam :) Ale nie powiem, dzień lenia zawsze w cenie :)! Chociaż po Twoim opisie dnia wynika, że też działasz jak szalona :))
Malgos- to Ci się nocka trafiła :/ jak szaleją to wszyscy - łącznie z psem. Oby dzisiaj czekała Cię przespana noc ;*
Alkmena - mąz na medal! Mmm gulasz z kaszą, mniam mniam :)
MalaZosia - mój gin też zaplanował mi połówkowe na 22tydz i 2 dzień. W sumie rama czasowa jest do 22 tyg, więc myślę że bez obaw ;) Ja morfologię i mocz mam robić raz na 4tyg.
Martyna - dobrze, że chłopina chce współpracować i chodzić na terapię :) jak zasłuży, to będzie nagroda hihi

Co do fb, to bardzo fajny pomysł. Tylko po cóż zamknięty wątek na bb? Macie czas zaglądać w te wszystkie miejsca? :> Może zdecydujmy się na jedną opcję?
U nas dzisiaj łosoś z piekarnika był na obiad, a na deser koktajl brzoskwiniowy. Robiłam dzisiaj miejsce w szafie dla Ediego, bo już wpadłam w totalne szaleństwo zakupowe dla naszego syna ;) I tak zostawiłam dzisiaj w lumpku 100zł. Jak w domu pokazałam małżowi łupy to mały zaczął kopać, no gusta ma po mamusi ;)

Przeczytałam ale naskrobałyście tyle ze nie jestem w stanie odpisac. Masakra ;)

Zaproszenie na grupę na BB dostałam -dziękuję.
Na Fb znalazłam i wysłałam zaproszenie, nie wiem, chyba tak się to robi??? Ciemnota w tych sprawach jestem. Może mnie tam ktoś zaakceptuje. Póki co nie znam was po nazwisku, no poza MammaMila ;) I nie wiem kto jest kto. A teraz idę spać, rano wstaję do pracy a popołudniu jadę do Tychów na prenatalne. Buziaki!

Hejka:D

Ja dziś pierwsza:)

Ciasteczko dasz radę, trzy dni to nie długo:)
Tak miałam ur dlatego ciasto bralam do pracy.

Minka ja też mam takie wrażenie że mały konczynami do środka leży. Od czasu do czasu raczy łaskawie mamie dać znać kopniakiem bo tak to bardziej czuje jak się wypija itp.

Smile no serio wygladasz identycznie jak moja koleżanka he he:D

Martyna kciuki za męża oby wytrzymał na terapii.

Mamuska może synus rano dłużej pospi:) gratuluje zakupu, pochwal się jak przyjdzie.

Justyna ja od zawsze miałam tendencje do infekcji toteż teraz daje to znać o sobie z podwójną siłą. Kupię dziś lactovaginal albo iladian i powinno pomóc.

MalaZosia muszę koniecznie wypróbować ten pomysł z prasowaniem/nieprasowaniem :D

Mammamila to ładnie dalsze czadu na zakupach. Ja muszę dziś jakiś ciucholand zaliczyc bo majka ma bal przebierańców w pon, więc pewnie dzidzi też coś kupię:)

Sosnowiczanka powodzenia na badaniu:)

Ostatnia edycja:
Cześć.
Przepraszam, narobilam zamieszania, a zaproszenie było. Dziękuję. W aplikacji mi nie wyświetla nowych wiadomości.
A ten link podany do grupy na fb chyba przez minke jest do naszej grupy tak? Jestem totalnie nieogarnieta w tych sprawach:D

Antos teraz nam serwuje super nocki(pfu pfu).. zasypia góra 19.10 wstaje o 8...
Czekamy za meblami i przeprowadzamy go do antkowego pokoiku. Swoją droga, pomału tracę cierpliwość. Od grudnia czekamy na meble. Fakt faktem rodzina, ale zapłacimy jak normalny klient. Mogłam zamówić w sklepie, tylko tu wiem że będą porządne, z hamulcami bez ostrych rogów itd.

Dziewczyna po wizytach gratuluję dobrych wieści.

Mama my jesteśmy na kursie. Płacimy niskie składki w porównaniu do zus, no ale nic z tego nie mamy. Chorobowe musimy mieć 30 dni bez przerwy bo inaczej tych 300 zł nie dostaniemy.

Ostatnia edycja:
Sie ma z rana :)

Uffff.. dobrze że nie miałam aż tyle do nadrabiania.

Kasia - to Pregna Uro to na problemy z pęcherzem - pomyliło mi się :) Gin mi je zasugerował bo mówiłam mu, że często chodzę do toalety a w nocy 1-2 razy nawet choć nie piję więcej wody niż zazwyczaj i czy mam się czym martwić? To powiedział, że wyniki mam dobre ale mogę brać tą Pregnę Uro.

Sosnowiczanka - powodzenia!

Mój młody we wtorek ma bal przebierańców i jedziemy dzis po szkole do wypożyczalni strojów oblookać co się da zarezerwować na poniedziałek-środę. Oczywiście na pierwszym miejscu Star Wars a potem ewentualnie może być rycerz albo król. Dobrze, że to bo od lat co roku był policjant. Raz transformers Optimus Prime.

Na 9:50 idę na indywidualną rozmowę z wychowawczynią. Oczywiście propozycja wyszła ode mnie :) Ciekawe czy jej nie pogryzę? :) hehe.

Fajnie zobaczyć Wasze buźki moje drogie :)

Do później :)

Witam sie z rana dzieci nakarmione mozna zagladnac do was :)
Myszkajoasia xiesze sie, ze twoj mezczyzna przeprosil i sie wam wyjasnilo :)
Justyna ja lubie prasowac tylko moje zelazko sie spitolilo i leje mi wode na ciuchy. Musze w sovote zakupic nowe :D
Malutkans ja tez hurtem prasuje :D
Koga ja wole tez na bb zostac. Moj k. Nie ma swojego fb i na mojego zaglada nie przeszkadza mi to niech se patrzy ale bb jest tylko moje! :D
Ciasteczko ja bym tez wziela mniejsze. Jak drugie podrosnie moze to lozeczko przejac a starsza dostac wieksze. Malutka napewno latwiej rozstanie przezyje niz ty a pozniej tualskom nie bedzie konca jak wroca :)
Martyna brawo dla chlopa a niech sie stara :)
Moje male tez od jakis 2 tyg tak naprawde daje czadu. Pocieszam sie, ze kacperek od 15 tc tak brykal i to mu zostalo taki wulkan energii to moze najmlodsze bedzie spokojniejsze?? :)
Mamuska moi przed 21 nie zasna :/ marudy :D czekam na fottke nowej bryki
Kasia sto lat, spelniena marzen, zadowolenia z meza, gtzecznych dzieciow, zdrowka, kasy i wszystkiego na co masz oxchote :)

Część
Asiorrek - ja tez ruchów nie czuje, może kiedyś cos ale nie jestem pewna

Malutkans no audi milutkie ale jednak trochę mniej chcemy wydac;-)

I tyle zapamietalam jej jaka skleroza!

reklama
Część
Asiorrek - ja tez ruchów nie czuje, może kiedyś cos ale nie jestem pewna

Malutkans no audi milutkie ale jednak trochę mniej chcemy wydac;-)

I tyle zapamietalam jej jaka skleroza!

Do góry