reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Justyna schabowe dziś:D mnie nie będzie a oni lubią bo ja to nie przepadam.

Współczuję Wam pisania ja już 6 lat spokoju od studiów :D

Nathalie no widzisz doczekałas się wyjścia:)

Mamuska ja też kawusie bardzo lubię, bez niej z rana ani rusz:D

reklama
Jednak nie zostalismy w przedszkolu. Panie przeprosily i kazaly przyjsc dopiero jutro. Szkoda mi sie mlodego zrobilo bo sie ucieszyl na widok dzieci a jak powiedzialam, ze idziemy to zapytal cego? Ale wyslal wszystkim buziaki a jutro sie pobawi :)
Mamamm nie zazdroszcze. Ja sie zawsze smieje, ze swoich dzieci sie tak nie pilnuje jak obcych. Na takie trzeba bardziej uwazac. Moze jednak w tym roku sobie podaruja wakacje u was?
Malgos powodzenia na wizycie :) niech sie ta corcia pokaze wreszcie :)
Kasia nowy rok nowe wydatki :)
Archea szczerze mowiac to nie wiem czy oni okna otwierali na noc :D od tego roku mieszkaja juz w swoim domku to maja spokoj :) ja podziwiam wszystkich mieszkajacych w blokach. Sama pochodze ze wsi, dom mielismy duzy i ciezko byloby mi sie do bloku przyzwyczaic.
Mamuska miki rok juz chodzi i lubi. Od wrzesnia idzie do szkoly :) moze kiedys jak juz wszystkie mina ten 24 tydz to wam zdjecie pokaze wielkoluda :)
Przepraszam, ze tak czesto do tego wczesniactwa wracam ale jak mlody sie urodzil to nie mialam praktycznie zadnych info o takich maliznach a jak juz cos znalazlam to same smutne historie. A chcialabym pokazac, ze takie szkraby maja wielka sile i chca zyc. Nie zawsze musi sie to skonczyc niepelnosprawnosci.
Dzis chyba pomidorowa zrobie bo mam smaka :) narobilyscie smaka na kawke to tez sobie zrobie a co :D

Hej mam tylko pół godziny na odpoczynek bo córka z babcia na dworze więc odpoczywam. Byliśmy wczoraj u lekarza, oprócz kaszlu i kataru nic nie ma, mogłaby to przechodzić ale z powodu wyjazdu niestety dostała antybiotyk bo nie wiadomo czy do niedzieli by przeszło. No więc znowu niepotrzebnie ją faszerujemy.

Alkmena dzięki na info o duphastonie. W takim razie też chce bo brać jak najdłużej bo dobrze się czuję. Co prawda jest cholernie drogi ale co zrobić.

Kasia ja w tym roku kończę 31 a często pytają się mnie o dowód :) może to i lepiej

Smile jak masz zły humor i czujesz się brzydka może wizyta u kosmetyczki na jakiś masaż twarzy, maseczkę itp. Ja we wtorek też miałam słaby dzień, zrobiłam paznokcie, pomalowałam się i poszłam do mamy na urodziny. Trochę pomogło
Lolcia syn teraz mały i chudy ale pewnie jak przyjdzie jego czas to nadrobi:) podziwiam 650gram, takie maleństwo. To są naprawdę cuda że takie maleństwo przeżyje i ma się dobrze. Co do prokocimia to dam średnie/słabe opinie ale leżałam na innym oddziale i to była inna bajka niż Twoja. Powiem tylko, że takie poniżenie rodziców jakie panuje na tamtym oddziale to w żadnym innym szpitalu się nie spotkałam

Mamuśka moja wymarzona waga to 52 kg ale to marzenie. Chciałabym uzuskać po porodzie 54-55. W pierwszej ciąży startowałam z 56, schudłam do 54 a potem przytyłam do 67 na koniec. W drugiej startowałam z 61, schudłam do 58 a teraz jestem na zero czyli 61. Podobnie jak Ciebie ćwiczenia mnie męczą jedynie rower uszczęśliwia ale tylko w teranie z gotową trasą nie bez celu. U mnie taki munus że kocham czekolade i nie potrafię się jej oprzeć:)

Przepisałam się na prenatalne na 21 i bardzo się cieszę, że tydzień wcześniej bo już nie mogę doczekać się tej płci:)
Co do przykrywania dzieci to ja na początku do 2-3 miesiąca trzymałam w rożku, potem w śpiworku. Chciałam w kocyku albo jakieś malutkiej kołderce minky (mam akurat po córce) ale boję się że się przykryje przez przypadek i udusi. Chyba za dużo się naczytałam.

Tyle pamiętam choć przeczytałam wszytsko :) skleroza ciążowa daje coraz więcej znać, ja już wszytsko zapisuje, nawet na małe zakupy z karteczka idę.
Miłego popołudnia

Ciasteczko dobrze, ze u corci nic powaznego nie wykryli a antybiotyk skoro potrzebny to nie zadreczaj sie. Czasem lepiej wybrac mniejsze zlo a przeciez chodzi o bardzo wazna sprawe. Bedzie dobrze :)
Miki byl prawie 4 miechy na intensywnej opiece noworodka. Pozniej zadnego oddzialu juz nie nawiedzalismy ale lekarzy tam przeszlismy naprawde duuuuzo. Ale tez slyszalam, ze sa oddzialy gdzie noz sie w kieszeni otwiera.
Zadzwonilam do zonki kuzyna przedtem zesmy sie naplotkowaly :D

Ciasteczko dobrze że córeczka zdrowa.

Lolcia pomidorowa wymiata, ja mogłabym ją jeść ciągle, w ogóle zupy kwaśne mi smakują.

Malgos trzymam kciuki za corcie &&&&&

Kurde kluje mnie coś, tylko nie wiem czy w pipce czy pecherzu bo tak jakoś promieniuje i chyba znów mi się jakaś infekcja przywlekla wrrr a lekarz dopiero w pon bo wcześniej nie dało.rady. nie wiecie czy coś na zasadzie iladianu można brać w ciąży a może ktoras z Was coś bierze takiego?

weszłam po raz drugi os rana i nawet nie muszę kilku stron nadrabiać :-D
My już po spacerku, wczoraj było u nas minus 10, a dziś 0, jak nie na plusie. Młody śpi, ja zjadłam chińczyka i naczytałam się o tych kawkach, więc chyba zaraz zrobię sobie malutką...
Nathalienne fajnie, że puszczają Cię do domu i co najwazniejsze, że z maleństwem ok!
lolcia to ja się zakręciłam :) bo myślałam, że Kacper jest starszy i chodzi do przedszkola, a Miki młodszy- wcześniak i się adaptuje w przedszkolu. Popraw mnie :)
Nie masz za co przepraszać, super właśnie czytać o takim przypadku. Ja na studiach bardzo często własnie się nasłchałam, że wcześniaki, a tym bardziej z tak qwczesnego tyg to przeważnie dzieciaki niepełnosprawne, często z porażeniami, więc oby więcej takich przypadków jak Wasz!
ciasteczko mam podobnie z czekoladą:) choć w tej ciąży mogłaby dla mnie nie istnieć.
Szkoda, ze musicie dać antybiotyk no ale mus to mus! W końcu nie robicie tego dla swojego widzi misie tylko z ważnego powodu. A mąż z Olgą w niedzielę lecą? Dobrze pamiętam?
Ja mam właśnie 28 i też już wariuję, jestem taka ciekawa, ze szok! :)
mamaAnia trzymam kciuki, żeby podejrzenie okazało się jednak ttylko podejrzeniem!

Czekolada??? Ktoś coś mówił o czekoladzie??? Ja żyć nie umiem bez niej w tej ciąży, to moja najlepsza kumpela :D

Ooo no to wszystkie w bliskim czasie na usg idziemy :)

Smile ja tak miałam w pierwszej ciąży, dzień bez czekolady albo lodów Mcflurry z Mc był dniem straconym :-)
Ciasteczko własnie Waszą str polubiłam :)

reklama
MAMUSKA ja tez kawoszka:) ale przez pierwsze trzy miesiace nie moglam pic kawki bo mnie odrzucalo;) a teraz tez pije tylko jedna;)
NATHALIENNE dobrze ze juz do domku wychodzisz:)

Ide pod kolderke z ksiazeczka bo musze odpoczac po spacerze;)

Do góry