reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

piszecie o swoich dolegliwościach , u mnie też się pojawiły, mianowicie od około 3 tygodni drętwieje mi prawe udo, głównie podczas leżenia ale również jak stoję dłużej np przy prasowaniu, myślę że też jest to związane z jakimś uciskiem, przy okazji zapytam się lekarza

Ja też tak miałam jakby z boku trochę z przodu to jest ucisk na nerw boczny skórny uda ;D pani doktor kazała maścią smarować koński chłodząca i takim żelem reparil się zwie i pomogło juz mnie mnie mniej boli a doskwieralo strasznie

reklama
A ja oczywiście spać nie moge i tak sobie przeglądam forum od jakiegoś czasu :)
Malutka zaraz do przedszkola po dłuższej przerwie bo uznaliśmy z M że od swiąt do Trzech króli i tak jest w kratke z wolnymi to zrobimy jej takie "małe ferie" i czuje się jakby pierwszy raz miała tam iść :-D śmiałam się do męża że musze sobie budziki ustawić żeby nie zapomnieć bo ja to czasami naprawde mam głowe w chmurach :-)

Nathanielle to jeśli nic się nie dzieje to trzymam &&& za wyjście do domu ;-)

Lolcia tak jeszcze teraz doczytywałam, że Twoj synek urodził się w 24 tygodniu, też na początku myślałam że może Ci własnie palec poleciał, ale super że synek mimo tylu przezyc ładnie się rozwija i jest naprawde dobrze :) - swoją drogą to niesamowite jaka jest teraz technika i co lekarze sa w stanie zrobić.

Mamuśka ja też się dołączam do grona tych z oczekiwaniem tylko na koniec ciąży, bo oj z przybieraniem nie robi się powoli za ciekawie a chcalabym wrócic własnie do wagi z przed obu ciąż bo po pierwszej jak sie wzielam tak miałam jakby efekt jojo że wróciło i musze coś zmienić zeby i w tym przypadku tak nie bylo :) najwyżej zrobimy tutaj jakąś małą grupe wsparcia i się człowiek weźmie za siebie :D

Minka trzymajcie sie z mamą dzielnie, ważne ze mama nie jest teraz sama.

Hej..
U nas srednio, tzn młody sie pochorował.. Zaś kaszle okropnie, wiec z przedszkola nici. Super...
Ja zaraz spadam do pracy a tak mi sie nie chce...

Małgoś dobrze ze z dzidziusiem wszystko dobrze, to najważniejsze.

Maleducada mnie fitness czy siłownia tez relaksuje, Do domu wracałam jak młody Bóg :D
A i po jakimś czasie cwiczen, mimo ze nigdy zbyt szczupła nie byłam, nie miałam nic a nic celulitu :)

Właśnie przypomniałyście mi o dentyście. Musze zadzwonić i umówic sie na przyszły tydzien. W poprzedniej ciąży co 2-3 miesiące chodziłam na przegląd bo mnie straszyli ze ciąża tak niszczy zęby, ale regularne wizyty i mycie 2-3 razy dziennie w zupełności wystarczyło, szczerbata nie zostałam ;P

Malutkans ja kupię rożek, mam spiworek, taki zasuwany, kołderkę i różne kocyki, ale w czym bedzie maluszek spał,,, hmmm. to pewnie wyjdzie jak juz sie pojawi. Bo Alankowi tez nakupowałam wszystkiego, a spał odkryty bo wszystko skopywał, nie lubiał nic na sobie. Urodził sie w grudniu, ale w domu mamy cieplutko.

Nathali nie wiem jak jest u ciebie w szpitalu, ale w tym moim ze tak powiem, minimum 3 dni trzymają dni, bo inaczej NFZ nie płaci za pacjenta czy coś w tym stylu... Niemniej zyczę ci szybkiego powrotu, bo wiem jak "miło" leży sie w szpitalach...

Witam się z rana :)

No i znów zaczyna się codzienność i szkoła i pewnie znowu masa uwag... ech życie. Ale liczę, że z nowym rokiem i w szkole się młody poprawi. Choć już wczoraj na sankach spotkał kolegę i umawiali się jak to będą znowu żartować w szkole :szok: A ten kolega to taki sam jak młody. I ma pani z nimi 5 światów :/

Nathaline - trzymam kciuki za wyjście :)

MałaZosia - no cóż, korzystny wygląd wymaga zaangażowania, chociaż ja ćwiczeń nie nazwałabym mordęgą :) Zawsze mnie relaksowały! :-)

Owszem - basen, aerobik, siłownia, rower itd.- to odpręża. Dla mnie codzienna godzina na stepperze po kilku miesiącach ćwiczeń to była nuda. Oczywiście oglądałam coś do tego bo inaczej by się nie dało i różnicowałam tempo czy obciążenie, choć i tak zawsze lubię mega wycisk. A i dieta - liczyłam kalorie, więc też musiałam rezygnować z niektórych rzeczy. A przyjemność największą miałam jak dużo schudłam i wyglądałam dobrze :)

Ja to chciałabym już być w 6-7 miesiącu i oczywiście nie przytyć za wiele, najlepiej nic :) Żeby już młode kopało a brzuch był bardziej widoczny bo czasem to go prawie nie ma (jak leżę np.) choć pewnie jak będę w 7 miesiącu to będę coraz cięższa i wtedy będę z utęsknieniem czekać na poród :)

Zjadłam dziś już budyń z sokiem i czas młodego budzić. Wszak ma na 9:50 ale bardzo chciał iść na świetlicę przed lekcjami.

A ja na razie odpoczywam, bo zlecenie się skończyło i czekam na następne a może już nawet na L4 pójdę? Choć super się czuję i jeszcze ze 2 miesiące mogłabym popracować.

No i młodego budziłam ale nie chce iść na świetlicę tylko pospać to niech śpi. Za godzinę go obudzę i pójdzie od razu na lekcje :) Tak beznadziejnie maja ten plan ułożony a powinno być codziennie ta sama godzina. No ale dzielą klasę z IB co dla mnie i tak jest mega dziwne bo szkoła jest duża i powinni znaleźć dodatkowe pomieszczenie na klasę dla nich. A nie dzieci raz mają na 9:50 i do 14:30 lekcje a raz na 8-ą. Kompletnie rozregulowanie. A nie będę dziecka na siłę na 8-ą prowadzić by siedziało w świetlicy jak nie chce.

Ciekawe czy plan się zmieni w II semestrze? Czy w podstawówkach się nie zmienia?

Ostatnia edycja:
Hej,

Malgos odpoczywaj jak najwięcej. Najważniejsze, że z malenstwem wszystko dobrze.

MalaZosia u nas budynku się przejadl. Ostatnio miałam ochotę na drozdzowke, kupiłam, ugryzlam i stwierdziłem, że za słodka:D wszystko mi jest ostatnio za słodkie, nawet szynka w galarecie:D

Fitness pomarzyć mogę. Godzina drogi w jedną stronę. Nik mi nie zostanie na tyle czasu z 2 babli. Gdyby było bliżej...

Z celulitem u mnie bywało gorzej, rozstepy są moja zmorą od zawsze, więc można stwierdzić, że już przywyklam.

Szczerze mówiąc, nie myślałam jeszcze w czym będzie spał. Antos majowy:) spał pod kocem, pewnie zakupie jakiś większy dla Antka i 2 cienkie i mniejsze dla bobasa.

Sosnowiczanka zdrowia dla Alanka.:)

Minka super, że jesteście z mama. To dla niej bardzo ważne, że ktoś w domu jest.

Ja już wróciłam z wyprawy do przedszkola, teraz coś na ząb wrzuce i chwilka oddechu samej w domu :)
Czekam niecierpliwie dalej na przesyłke z rogalem do spania, bo była nadzieja na poniedziałek ale się widze nie wyrobili to dzisiaj już wysłu****e tylko jak ktoś się będzie chciał dostać do klatki (bo mam domofon chyba zepsuty i nie slychac u mnie ze ktos dzwoni domofonem - co oczywiscie ma swoje plusy bo kazdy listonosz czy z ulotkami itp. naciska zawsze Nas na poczatku bo jestesmy pierwsi na liscie = pomyslcie jak to było jak córka była malutka i tyle co usneła, a tu listonosz %#$^*# :angry:)

MałaZosia ja już nie pamiętam włąsnie jak to było z podstawówką, chociaz to się wydaje nie tak dawno :eek: myśle ze już się może zmieniac ale to raczej drobne zmiany powinny byc :)
Co do brzuszka to tez już sie nie moge doczekac i jak się ciut cieplej wtedy zrobi to się bardziej ujawnimy z Naszym stanem choc napewno potem będziemy narzekać bo będzie Nam ciążyc :-)

Mamamm godzina drogi to rzeczywiscie troszke utrudnienie z tym fitnessem, zwłaszcza jak dziecko malutkie a przy dwójce to już większy problem (raz wtedy miałam takie wyjście i szybciutko musiałam wracać ;-)), ale zawsze wtedy jakas aktywność w domu pozostaje, zalezy co kto polubi i damy rade :)

Mamamm- zawsze możesz ćwiczyć w domu - jest wiele możliwości. Stepper, rowerek stacjonarny a dla tych co mają więcej kasy i miejsca - bieżna. Choć stepper wydaje mi się bezpieczniejszy przy dzieciach. Możesz też wrzucic sobie jakieś filmiki i ćwiczyć. Polecam ćwiczenia 8 minutowe. :) Się da, tylko trzeba mieć chęci i motywację. A o to często ciężko. Wiem po sobie jak się trudno zmobilizować :)

Dzien dobry :) u nas dalszy ciag wirusowki :/ kacpra nawet w nocy zmordowalo bidula na spiaco wolal "mama kupa" takze napewno odpuscimy przedszkole bo to jednak ryzyko dla innych dzieci. Mnie tez dopadlo na szczescie miki nie zlapal.
Maleducada powaznie 24tc. I fakt prYchodnie tutaj i w pl podobnie funkcjonuja z tym, ze w pl to jeszcze jakiego leka dostaniesz a tu tylko paracetamol :)
Malutkans dobre dobre :D ehh te kobiety :D ja wole spiworki od rozkow ale moze jakis kocyczek?
Smile ja takie zwykle choroby tez wole w pl leczyc natomist jak moj szwagier rozchorowal sie i wykryli mu raka to tu dzialaja z predkoscia swiatla. Od razu zrobili mu rezonans na ktory w pl sa kolejki 1.5 roku. Chemia dobrana dokladnie pod jego komorki rakowe, wygodne sale, mily personel, zwrot kosztow dojazdu. Coz cos za cos :)
MamaAnia zdrowka dla synka
Justyna270284 wiem, ze sie orzekona w koncu. Przerabialam temat w zeszlym roku ze starszym synkiem ale on byl cichszy a ten jak zacznie plakac to go daaaaleko slychac :D
Archea ta przychodnia byla ekstra do czasu az zamkneli sasiednia i wszystkich przerzucili tutaj. Czasem mam wrazenie, ze te wszystkie babcie ida sobie pogadac bo jak juz wejda do gabinetu to ich nie ma i nie ma i nie ma...
Miki lezal w prokocimiu. Wspanialszych lekarzy takich z sercem nie spotkalam. W dodatku oddzial od fundacji tvn, sprzety od wospa i innych fundacji. W ogole na prokocim slowa zlego nie powiem :)
Mamuska to sto lat to dla mojego?? Moj mlodszy swietowal 12.12 :) 53 kg?! Oj zalamke zlapiemprzy tobie :p
Minka duzo sil wam zycze na ten czas. Tule
MalaZosia a moze jednak bedzie pochwala ;)
Moj mezasty musi wybrac urlop do konca maja a ma go jeszcze troche. Wczoraj nad jego kalendarzem posiedzielismy i byc moze do pl migniemy na tydz :) z jednej strony nie chce mi sie a z drugiej bedzie okazja wozek spakowac i wyslac bo jak przegladam te tutaj to albo ceny z kosmosu albo strach dziecko wkladac :)
Ide mikiego szykowac do przedzszkola :)

reklama
Część babeczki, witam z kawka
Och jak milo, chlopaki w placówkach, maz w pracy, ja tez się zbieram ale póki co kawka i ogarniam trochę dom

Minka trzymajcie się cieplo, czekalam aż się odezwiesz

Lolcia - prawdziwy silacz z twojego Mikiego ! Jej jak ja wam zazdroszcze tego zakupu auta, my musimy ale to juz na serio musimy kupić w styczniu, masakra! Nie wiemy co:confused2:

Co do formy tez będę chciala wrócić, dotychczas mialam to szczęście ze podczas karmienia wszystko samo wchodzili, oby byli tez tak tym razem! A z ćwiczeń to latem raczej rolki, rower i bieganie. Nie lubię ćwiczeń ani grupowych ani w zamkniętych pomieszczeniach;-) muszę się dotlenic w czasie ćwiczeń, nosi grupa obcych osób to nie dla mnie, jestem antygrupowa pod każdym względem
No to spadam

Do góry