reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Hej :) zaliczylismy 1.5 h w przedszkolu. Kacpus jak tylko zobaczyl, ze lapie za klamke to w placz. Powiedzialam mu przed wyjsciem, ze ide tylko zobaczyc jak miki sie bawi i zaraz wracam ale niewiele to pomoglo. Posiedzialam z nim troszke moze jutro bedzie lepiej :)
Smile na pocieszenie powiem ci, ze ja tez siebie nie lubie w tej ciazy. Tez mam buzke w centki i klate tez. Ty przynajmniej jestes szczupla i ladny brzuszek ci rosnie a ja juz jak kulka :x
Chyba dzis kiepski dzien stad tyle marudzenia
Kasia ja sie tez tego boje :D ogladalam cycniki do karmienia na ebayu i mam ochote zamowic jeden "na probe" z tym, ze nie pamietam ile mi cycki urosly jak pokarm przyszedl i nie wiem jaki rozmiar wziac. Ale zaczynam sie obawiac czy w ogole cos sensownego dostane. Oj kasia to ty z lechem krecisz?? :D
Malinka ja 4 lata wstawalam w przedziale 5.00-5.30 :D dasz i ty rade :)
Missis bidulko ty to sie w tym szpitalu nacierpisz. Pocieszeniem jest pewnie ta wymarzona coreczka :)
Ciekawe jak tam malgos. Nie daje zadnych znakow a to niedobrze...

reklama
Ooo to nie tylko u mnie tak kiepsko dziś...Ale włosy ułożyłam, makijaż zrobiłam i chociaż ludzi nie starsze już :)
Pocieszacie dzięki:)

Ginder Uuu ból gardła mmm domyślam się ze facet ci w domu umiera :)
A i pochwal się jakie imię wybralas bo coś czytałam ze gin się nie spodobało:)
Miss Ojj współczuję kochana ;*
Kasia weź tu nam nie wstawiam zdj z piwem Nooo bo dzi sklepy zamknięte i nawet bezalkoholowego nigdzie nie kupię :))

Lolcia - no to miałaś przeboje w przedszkolu...

Ja przyjęłam, że jest na obserwacji i nie ma jak się do nas odezwać, także dziś raczej na wiadomość od niej nie liczę.

Leszka wypozyczylam bo już w ciąży byłam to zdjęcie z początku października:D
Ją właśnie też nie pamiętam do jakiego rozmiaru dobilam ostatnio.

Takie domowe spa super sprawa, może też dziś w jakieś maseczki itp się pobawie:)

Muszę dziś jakieś ciasto zrobić, bo jutro ur o do pracy trzebaby było wziąć. Chyba w-z z wisniami zrobię. A na weekend obowiązkowo szpinakowy tort, to się zdziwia:)

Hejo :)

To mieszkanie mojego P ale wcześniej teściowej, więc to my jakby mieszkamy u niej. Ale... ona całą odpowiedzialność za mieszkanie zrzuciła na mnie i palcem nie kiwnie. Spoko, mogę to przełknąć pod warunkiem zachowania czystości i szacunku do cudzej pracy. Walka o to trwa z nią od dłuższego czasu. I faktycznie po rozmowie jakiś czas się "stara" i sprząta ale trwa to krótko. I tak w kółko. Ja tam wolę sama posprzątać bo ja wymyję podłogę porządnie a ona tylko brud rozmaże, ale nie będę jej wyręczać. Skoro syfi i w butach łazi niech sprząta skoro się zobowiązała. Na razie za bardzo jestem rozdrażniona i na szczęście ona schodzi mi z drogi, więc chyba wie o co kaman i ani ona ani ja nie chcemy się kłócić :p Najlepsze jest to, że ona wie o co chodzi ale udaje, że nie wie :) Jest tak cholernie wygodna, że brak słów :) Zresztą z tego co wiem to całe życie taka była. Ani nie gotowała ani nie sprzątała. O dzieci za bardzo nie dbała ( w sensie posiłków itd) choć synowie są z nią zżyci. Teściu i gotował i sprzątał i płacił rachunki, remonty, utrzymywał samochód itd. Teściowa zawsze była skupiona na sobie, i wszystko co zarabiała wydawała na kosmetyki, ciuchy i kolejną parę kozaczków :)))) Wszystko to chowała przed teściem by uniknąć pretensji :) Ot i cała teściowa. Nic się nie zmieniła. Dobrze się z nią mieszka poważne, tylko ten ciągły syf. Czasem człeka krew zalewa :)

Ginger - śliczne ciuszki. A jak z mężem? Już dobrze?

Mississ- małżonek na pewno wpadnie tylko się droczy :)

Smile - tez się podobnie czuję. A te łamiące paznokcie i włosy wypadające to mi wygląda na brak witamin. Bierzesz coś? Jesz owoce i warzywa?

Kasia - o piwko mniam :) Fajna z Ciebie dupencja :) To ja dołożę, że siedzę właśnie z lapkiem na.... kiblu :) Hehe. No tak sobie lubię na tronie posiedzieć :) hehehe Obrzydliwe co? :D

Dziś mi się lepiej spało bo nie jadłam nic na noc o to chyba o to chodzi, że jak za późno zjem to mnie brzuch boli w nocy i spac nie mogę a teraz macica i dzieć ciśnie jelita i mam :)

Wysyłam bo mam 5 % baterii. Wpadnę później :)

Widze ze dzis humorki dziewczyny nie dopisuja, ale bedzie lepiej, kazda z Nas ma czasem taki gorszy dzień a teraz to w Nas wszytsko tak buzuje ze dalej współczuje tym Naszym połówką co to z Nami przejdą co najmniej do czerwca ;-)

Kasia jaki tam potwór, bardzo fajna dziewczyna jestes :-) no i teraz to juz mi nie umkniesz na porodówce jakby Nam się terminy skleciły :tak: ooo tak W-Z jest super i większości zawsze przypada do gustu :) wkład robisz typowo serowy czy wymyslasz cos innego :))?

Missiiss może rzeczywiście zrobi Ci niespodzianke i jeszcze przyjdzie :)

MałaZosia przecież tam zawsze najlepsze pomysły do głowy przychodza :-)

Ostatnia edycja:
Ha ha to nie jesteś sama z tym kibelkiem, tam chociaż mam spokoj i mogę się skupić:D też lubie...

Smile wpadaj do mnie tu dużo sklepów otwartych, skoczymy na browara ha ha warka 0,0% wymiata :D

Ginger współczuję chorego faceta taki to gorszy jak dziecko.

Też się martwię o Małgoś. Ja też mam nadzieję, że wsio ok i tylko nie ma jak się skontaktować.

Padł mi lapek to musiałam go chwilę podładować.

Mi pomaga na złe samopoczucie - spacer, ruch, zadbanie o siebie - takie małe spa w łazience, wizyta u fryzjera lub kosmetyczki.

Dziś lepiej się czuję ale tylko dlatego, że czuję się lżejsza :)

Niedługo idę z młodym ulepić bałwana i pozjeżdżać, P się nie chce wychodzić z nami - co za leń. Powiedziałam, że przy Juniorze słowo "nie chce mi się" nie ma racji bytu w naszym domu :p Tym bardziej, że ja tez może czasem chcę się polenić :))) Ale spacer dobrze nam zrobi :)

Ostatnia edycja:
Zosia my też mieszkamy z rodzicami ogólnie jest ok ale czasem to krew mnie zalewa ale właśnie jak to się mówi starych drzew się nie przesadza
A włosy to czytałam ze jak w ciąży wypadają to po ciąży mniej bo przy Igorze przez całą ciążę mi nie wypadaly a potem jak się posypały to myślałam że peruka będzie potrzebna.

Archea ja o dziwo humorkow nie mam raczej od czasu do czasu smutek ogarnia ale już mi lepiej:)

Haha ej ja też czasem kibelek i tel w lapce bo inaczej czasem się nie da :))

Kasia jasne że wpadnę daj mi 5 min :D

reklama
Smile coś w tym jest bo w poprzedniej ciąży włosy mi się bardzo wzmocniły, były grubsze i lśniące. Po ciąży poleciały strasznie. Teraz w sumie są takie same jak zawsze ani za mocne ani za bardzo nie wypadają, więc może nie będzie tak źle :)

Za to celulitt mi się strasznie powiększył ale faktem jest, że skupiłam się teraz bardziej na pielęgnacji skóry brzucha i piersi no i mam za swoje.

Do góry