reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

No jestesmy. Musze pochwalic moje robaki zachowywali sie wrecz idealnie i nawet tablet nie byl potrzeby. Spedzilismy tam ponad 1.5 h. Mamy okularki do wymiany. Na prawym oczku z -4.75 na -5.25 a na lewym z -4.75 na -5.75 i pojawia sie astygmatyzm :/
Sprawdza sie to co zapowiedzialy, ze bedzie tylko gorzej.
Kasia idz idz trzeba kontrolowac :)
Maleducada dlatego pisalam o 2+2 bo teraz bedziecie miec pierwsze za chwilke pomyslisz o drugim i taki terenowy wozik bajerancko wyglada :)
Minka bardzo wspolczuje. Niech tato spoczywa w spokoju

reklama
MałaZosia - Michał wstaje w weekendy po 7.00 i jest gotowy do zabawy... mężowi i mi udaje się czasem przeciągnąć pół spanie do 9.00 ale z reguły ok. 8.00 mówi, ze jest głodny i trzeba robić śniadanie :-D ja już do tego się przyzwyczaiłam... gorzej w nocy... ok. 4.40 wraca mój kot z nocnej eskapady i miauczy dotąd aż nie dostanie jeść... :-D ale do tego też się przyzwyczaiłam

maleducada
- ja w simsy grałam od zawsze.... tzn od pierwszej części a 4 kupiłam dopiero przed świętami w promocji i czasami wieczorami gram :) jak dla mnie nie jest nudna :tak:

smille - mhm... niby prawie dolna granica - bo ja od kilku lat mam teorię która się sprawdziła u 8 koleżanek - jak pow. 150 to chłopak jak poniżej to dziewczynka... ale ostatnio muszę się Wam do czegoś przyznać - dorwałam się do badań USG Michała a tam patrzę i kilka razy miał 143/min :szok: i teraz to już sama nie wiem... chyba powinnam spisać tętna Waszych maleństw, porównać z określoną płcią i zrobić jakąś krzywą...

Alkmena ooo jutro zrobię ogórkową :))) Dziś gotuję kasze z sosem z mięskiem i buraczki oraz ogórek kiszony:)
Pizzy z dominium tez nie lubię, my zamawiamy najczesciej z Maxi Pizzy lub Pizza Hut.

Ja spię na boku, lewym lub prawym, zresztą w nocy zmieniam bok na przeciwny. Niekiedy na plecach, ale nie za długo. Tak ogólnie to lubię spac na brzuchu no ale juz sytuacja nie pozwala :-)

Minka strasznie współczuje, trzymaj się dzielnie

Miss daj znać jak po zabiegu się czujesz. Mam nadzieję, że wszystko przebiegło dobrze

Martyna ale jesteś twarda baba:) i dobrze,niech facet zrozumie, że nie może sobie na wszystko pozwolić

Alkmena tak myślałam że dlatego pytalas. Ja w tą teorię nie wierzę akurat.

U mnie na obiad pyzy.
Dostałam od babci smalec taki na chleb mmm dla mnie marzenie bo szynek nie jem na obiad to odrobina piersi przez gardło mi przechodzi a ten smalec taki słodki bo dużo jabłka jest w nim.

Mama Ania u mnie ruchy bo kopniakami tego nie nazwę są wieczorami w dzień prawie nigdy ale raczej juz codziennie się pojawiają ale mało ich i delikatne są.

lolcia - wada faktycznie się powiększyła :szok: Michał jak miał 4 lata miał -3,25 a jak byliśmy rok temu miał -3.00... nam lekarz mówiła od początku, że wada będzie się zmniejszać... okulary dostaje zawsze słabsze, teraz czekamy aż zaczną się zapisy bo powinniśmy iść na wizytę kontrolna...

Sosnowiczanka - dominium pizza to chyba na psy zeszła, ze tak powiem... kiedyś były dużo lepsze, a że nie jadłam ze 2 lata to aż dziwne, żeby aż tak się zmieniło...
co do spania na brzuchu ja tez uwielbiam... całą ciążę sobie tłumaczyłam, ze po porodzie w końcu będę mogła znowu spac na brzuchu... ale zapomniałam o mleku :-D i tak spanie na brzuchu odwlekło mi się jeszcze o prawie rok :tak:

mamaAnia - dzięki za aptekę - sprawdziłam kilka produktów i faktycznie tanio :tak:

jeśli chodzi o badanie wzroku dziecka - w przedszkolu mieli przesiewowe badanie wzroku i coś było nie tak z odczytami i skierowano nas do okulisty, byłam zaskoczona bo Michał widział moim zdaniem dobrze i z bliska i z daleka ale czasami bolała go głowa... lekarka powiedziała, że u małych dzieci oko bardzo łatwo akomoduje się do bliży i dali... więc dziecko widzi dobrze ale jego mózg musi się napracować stąd te bóle głowy... odkąd chodzi w okularach jest już ok.

Minka wyrazy współczucia! bardzo mi przykro

Minka i Małgoś - jedno życie się skończyło ale następne się już zaczyna, na pewno wasi ojcowie będą mieli w opiece te maluchy, które nosicie pod sercem ...
ściskam mocno

Lolcia - ojjj, to nie dobrze, że tak mu się wada pogłębia ;/

MamaAnia - sprawdziłam kilka rzeczy w tej aptece, rzeczywiście są różnice. A od jakiej kwoty darmowa przesyłka?
Jeśli chodzi o ruchy, czasem mam wrażenie, że czuję dziecko, innym razem, że to jelita szaleją - sama nie wiem :confused:

Alkmena - to prawda, ja w dzieciństwie tyle się nachodziłam po różnych specjalistach, bo strasznie mnie głowa bolała. W końcu dostałam okulary i momentalnie ból minął.

reklama
Smile narobiłaś mi ochoty na smalec... dawno nie jadłam aż mi zapachniało;p
lolcia astygmatyzm ma moja siostra z tym,że ona nie cierpi okularów i nosi jak mąż wraca do domu na weekendy bo krzyczy na nią że leża a wzrok się psuje. Nic fajnego ale ważne, że kontrolujesz i trzymasz rękę na pulsie.
mamaAnia ja ruchy czuję codziennie już dość mocno..mąż nawet czuł pod dłonią jak przyłożył na brzuch..raz są to kopniaki w dolnej części brzucha a raz w okolicy pępka i pewnie dlatego, że nóżkami jest do dołu (tak było na usg). Jeden dzień była cisza i już się martwiłam ale wczoraj nadrobiło wieczorem bo zwykle wieczorem się uaktywnia.
koga dzięki..masz dużo racji.

a ja dziś byłam zrobić wyniki i na hiv i toxo muszę czekać 1.5 tygodnia więc dałam ciała bo 8.01. już wizyta.

Do góry