reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Dzień dobry ;) dziś nie spałam w nocy i między podjadaniem tak sobie myślałam czy np nie założyć wątku zamkniętego a tam moglybysmy np wstawiać zdjęcia ;) tzn tak się bardziej zapoznać :)

reklama
Też tak mam Smile jak pomyśle o tych bólach to mnie skręca.
Ile godz rodzilyscie? Ja 8,5:)

Malutkans no można założyć zamknięty :D

Jajka mam wstawione, młoda obiera i trze pieczarki do nadzienia:D uwielbia w kuchni pomagać.

Dzien dobry!
Ja juz zaliczylam zakupy w lidlu i zaraz biore sie za robienie salatek i ciasta:)
Corka nie dala nam pospac wiec nie wiem ile wytrzymam wieczorem;)
Ja pewnie bede miala usg dopiero pod koniec stycznia i pewnie wtedy lekarz na 100% potwierdzi plec. Mam nadzieje ze zdaze jeszcze na wyprzedaze;) poki co mowil ze dziewczynka ale pewny do konca nie byl, dla dziewczynki to ja wszystko mam ale pewnie i tak na jakies male zakupy sie skusze;)
Ide poczytac o tym porodzie ;)

Smile własnie tetrowe kupiliśmy w smyku - ich jest w tym opakowaniu 6 i do tego takie skarpetki niby "gratis" :) tam i są paczuszki z 6 i z 3 pieluszkami, a nawet pojedyncze tez do kupienia widziałam własnie w różne fajne wzorki i tez jeszcze się podokupuje :) niby wiadomo ze te tetrowe do brudnej roboty są ale tak cieszą oko :)

MałaZosia masz racje, zreszta od zakupów dla maluszka to jest coś strasznego się odciągnąć :baffled: sama wiesz, masz już tyyyyle ubranek a i tak jeszcze podokupujesz zwłaszcza jak coś wpadnie tak niby "przypadkowo" w oczy hehe :-)

Powiem Wam dziewczyny ze własnie mi padło na głowe i Styczniówki 2015 czytam od jakiegos czasu od samego poczatku, i jestem jakos moze w połowie - a to tak ze moze o czyms ciekawym wspomną co się przyda itp. - musze zreknąć na te posty co mówicie :tak:

Musze tez sobie powaznie poczytac bo już sie pozapominało ile tego wszytskiego potrzeba na pierwszy miesiac - niby tu paczuszka bodziaków, tam paczuszka bodziaków i się zrobi cała masa tego a kontroli w głowie kobiety w sklepie tak jakby nie było o_O

Ostatnia edycja:
Minka my kupilismy tez z kanapa. Chcialam smaxa ale, ze nas czas bardzo gonil a wszystkie mlode i fajne rozsiane po ukeju to trzeba bylo zrezygnowac. Jak nam bedzie w tym niewygodnie to na spokojnie poszukamy wiekszego :)
Kasia ja lubilam te ruskie :D z mlodszym lezalam ze skurczami i pod pompa od 1 do 4 pazdziernika a wylazl szybko bo malenki, a mlodszy od odejscia wod i pierwszych skurczy po jego wyklucie niecala godzina :D
Smile nie wiem czy jest sie xzym chwalic :D zamienilismy mazde 6 z 2005 na angielska wersje mazdy 6 z 2011 :D
Ide i ja na te styczniowki poki mam czas :)
Jakbym juz nie wlazla do was to wszystkim zycze udanych imprezek :)

Witam się z rana.
Lolcia gratki auta. Wreszcie nie będziesz musiała się denerwować. Super ,że w końcu Wam się udało zakupić.
MałaZosia pracowałaś do 3 w nocy? Szalona. Ty to masz siłe. A dziś pewnie będziesz szalała w kuchni?
Misiss gratki córeczki. Super wiadomość.
Arache super zakupy. Ja jak się upewnie ,że to chłopiec to pewnie też zacznę coś pomału kupować będe tylko ja mam wszystko po starszym. Ale coś tam małemu nowego kupie oczywiście.
Minka narobiłaś mi ochoty na sałatkę z selerem i ananasem i właśnie zabieram się za nią. Ale dawno jej nie jadłam.

Zabieram sie za gary. Jutro mój tata ma imienny i mamy gości. Zbieramy się wszystkie 5 sióstr z mężami i dziećmi. Dobrze,że każda coś tam przyniesie do jedzonka. Ale lubie te spotkania. Możemy sobie wkońcu pogadać na spokojnie nie spiesząc się nigdzie. Udanych imprez dziewczyny i dużo zdrowia w Nowym Roku :-)

Justyna ja też dawno nie jadłam tej sałatki, dlatego robię, bo ciągle robiłam ostatnio 2 te same;-)
Lolcia ale u nas kanapa wąska, a w mazdzie pewnie większa. Myślimy tez nad 7-osobowym, al ja się chyba nie odważę takim wielkoludem jeździć. K. coś ostatnio wspominał o fordzie galaxy, moja siostra kiedyś miała i jak wchodziłam do niego, to jak do ciężarówki;-)

Wątek zamknięty jak dla mnie super sprawa.

Przypomniałam sobie, że jeszcze muszę gulasz na jutro na obiad zrobić, więc zabieram się zaraz.

Szczęśliwego Nowego Roku:-)
My właśnie wracamy z nart. Wczoraj byłam na spacerze i było -20 stopni. Ale mnie zmrozilo

Co do pieluszek tetrowych to polecam z Pepco. Moja córka ma dwa lata i śpi z pielucha cały czas więc mocno z nich korzysta a wyglądają jak nowe

Archea na którą masz badanie? Ja zapomniałam zapisać i zapomniałam. Musze tam w piątek zadzwonić i dopytac.

Ide sie zdrzemnac poki corka spi. Auto dziala na mnie usypiajaco

reklama
Archea o dobrze wiedzieć. A jak w dotyku? Materiał ok?

Lolcia ooo to gratuluję zakupu.

Minka, Justyna u mnie dziś też ta sałatka:D

Ja podczytuje dużo wątków właśnie ze względu na to ze jest dużo przydatnych informacji. A że teraz styczniowki rodza to Jeszcze na zdj tych maluszków można zerknąć:)

Zrobiłam ciacho i mam przerwę na paczka teraz:D

Do góry