reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Malgos tyle mocno, trzymaj się słomki.

Smile mnie na młoda słodkie brało a teraz kwachy:D przed chwilą wydoilam pół sloika wody po opiekanych sledziach:eek: i teraz R musi ryby wpieprzac żeby nie wyschly.... więc na bank cora będzie u Ciebie.

Minka nie rób smaka na korki:p

Tatusko stwierdził dziś że jedną flaszkę pikolo mało mieć będziemy i kupił nam druga co by bania większa była:D

Koga grzej się:D albo zapros mezusia pod kolderke;)
Zostajecie na sylwka w górach, bo chyba nie doczytalam:p

Karotka szklanka zimnej wody i fru na buzinke, zobaczysz jak szybko wstanie:D:D

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia woda po sledziach opiekanych? Boże przeciez to sam kwas haha kwasne żelki wymiekaja przy tym. Może lepiej wodę z ogórków kiszonych? Bo ze śledzi to chyba sam ocet:D
Trzymaj kciuki u mnie za córkę :D

A wy tak na serio z tym picolo? On w ogóle dobry jest bo ja nigdy nie piłam :))

Smile to smakuje jak sok np. Jabłkowy gazowany :D

Mi serio taka woda ze śledzi smakuje teraz, no ale raz za kiedy się skusze bo to niezbyt zdrowe.

Mój R kupił sobie z ojcem moim szampana za 150zl, wariaci! Mi tam zawsze smakowal i wystarczał sikacz DORATO za jakieś 11zl he he

MamaAnia zdrowka dla małej a co do inhalacji nie pomogę bo my tylko raz inhalowalismy się i to były olejki jakieś.

Ostatnia edycja:
Smile aaa no to może sobie kupię bo prawdziwego nie lubię za bardzo.

Ja się domyślam ze ci smakuje ale właśnie zdrowe to nie jest za bardzo.

Mama Ania Ojj zdrówka

Kwasne zelki to i ja lubie:) chociaz na slodkie tez mam czesto chec.
Malgos dobrze ze sie odezwalas. Mam nadzieje ze teraz juz bedzie spokojniej.
Karotka u mnie za oknem tez ciagle strzelaja a najgorsze ze nasz pies bardzo sie boi..
Kasia wode po sledziach..! O masakra!;)
MamaAnia my zawsze jak tylko pojawia sie katar inhalujemy sola fizjologiczna.

Karotka mieszkam w nürnberg
Smile w pierwszej ciąży na sylwestra wypiłam.prawie całego picolo o smaku truskawkowym :D pyszny był :D
Kasia ja lubię sok jablkowy gazowany :D nawet idzie kupić młody tez popija ;)
Nati szybkiego powrotu do zdrowia :)
Misiss ale ze co ten lekarz na ciebie krzyknął ze masz na ten fotel? Jak czytam twoje posty o tym szpitalu to aż mi ciśnienie skacze roznioslabym tam.chyba wszystko i wszystkich za takie traktowanie dobrze ze się kobieto nie dajesz i walczysz o swoje!

Znikam na chwile i ledwo was nadrobić idzie ;) pojechalam sciac wlosy i cholerka ułożyć ich nie umiem a mówiłam sobie ze zapuszczam a tu klops będę walczyć ;)

Ostatnia edycja:
Cześć kochane :)

Ależ jestem padnięta. Czeka mnie też dziś zarwana nocka bo muszę spisy dokończyć ale jutro wolne to odeśpię.

Właśnie zjadłam zupkę ogórkową i fajnie mnie rozgrzała. Miałam też dziś ochotę na ptasie mleczko to kupiłam w Biedronce kakaowe w białej czekoladzie z posypką z ciemnej czekolady. Mniam.

U mnie też Pikolo zakupiony. Tzn. jakiś szampan bezalkoholowy Biedronkowy o smaku truskawkowym.

U nas też emeryten party. Na ciepło pizza. Zakąski - chipsy 3 rodzaje, sery pleśniowe (wszystkie z mleka pasteryzowanego) :), sernik bananowy, kanapeczki. Jutro muszę zakupić balony bo już nic nie było w Biedronie. I oliwki do tych serków. I pewnie coś tam jeszcze wypatrzę.

Zaraz ponadrabiam zaległości.

Ten bezalkoholowych szampan to i u mnie dzis zagościł
U mnie na dworku nie tak zimno , ale dzien miałam pełen wrażeń, od rana do lekarza bo przyjaciółka miała wypadek i coś z ręka. Masakra .

Missis - to dobrze, że się uspokoiłaś. No i gratki cipciuni :)

Czoperka- witaj :) Fajnie tak podróżować :)

Małgoś - tulaski

Koreczki mniam :) Jednak nie robię bo mi się nie chce. Najlepsze dla mnie to ser z niebieską pleśnią + winogrono białe+ listek mięty :)

Choć nie lubię słodyczy to w tej ciąży jem ich jak na mnie całkiem sporo :)

Kasia - a my zawsze Sowietskoje Igristoje za 5 zł :) Dziś kupiłam P jakieś Biedronkowe badziewie w zbliżonej cenie :)

Też dziś wymarzłam. A w pracy prawie 12 h i pewnie ze 3-4 jeszcze posiedzę w nocy. Teraz tak mi się nie chce... normalnie zasypiam na siedząco :szok: Ale muszę. Jeszcze tylko dziś i odsapnę do 7-ego :) Tydzień laby. Się przyda.

A dziś tak dobrze mi się spało... nic mnie nie bolało i trzeba było kurka wstawać o 5-ej. Co za bieda :p

Na razie tyle. Im szybciej się wezmę tym szybciej skończę i pójdę spać.

reklama
Smile ja z kolei w ciąży Z Ankiem słodkie jadłam, czekolada, lody i budyń - och ile ja ich pochłonęłam:p
Teraz kwaśne króluje, się okaże na kogo, bo w 12 tc usłyszałam, że chłopak w 16, że dziewczyna ;D
a picolo to jest dobry :D taka oranżadka gazowana :)
mój to zawsze chciał mieć córkę, ale ostatnio stwierdził, że w sumie dla Antosia to pewnie byłoby fajniej żeby był drugi chłopak, no i jaka oszczędność :p
karotka u nas też te dzieci latają z petardami....To jakaś masakra jest...
mamaAnia jak u nas pojawia się katar inhaluję zwykłą solą fizjologiczną i odpukać nigdy się nic z niego nie rozkręciło... A przy zakupie inhalatora zwróć uwagę, żeby własnie można było też tam leki wlewać (bo podobno nie w każdym)
Minka moja mama też na święta właśnie na nowo odkryła tą sałątkę, bo dawno jej nie robiła :)
Nati i dobrze, że masz pomoc! Zdrówka dla Ciebie, a Ninka rozumiem ok?
małgoś dużo siły dla Ciebie! Dbaj o siebie i maluszka! A żalić się możesz do woli!
mississ no to trzymam kciuki, żeby już nic tam nie wyrosło :) '
grabola proponowałabym Ci powtózyć badanie, bo może to być też źle pobrany mocz?
justyna ja to niedzielny kierowca jestem, więc jak już taka pogoda to nie jeżdżę ;/ choć może się jakoś odważę...

A ja właśnie upiekłam muffinki z minimalną ilociącą cukru i bananem, bo jutro mój synek kończy roczek!!! Chcemy rano, żeby zdmuchnął świeczkę, dostanie prezencik, a impreza urodzinowa po Nowym Roku!
Powiem Wam, że nie wierzę w to, jak ten rok szybko zleciał! A ja jak głupia się wzruszam...

Do góry