reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Sosnowiczanka młody teraz ma ferie do 7 stycznia i juz teraz się boje co to będzie już ładnie zostawał sam nie płakał a coś czuje ze się zacznie od nowa.gdybym miała taką możliwość jak ty to bym też go wysłała a u nas zamknięte

reklama
Sosnowiczanka u nas w przerwach świątecznych i na feriach i na wakacjach przez 1 miesiąc, w przedszkolu jest dyżur, co w praktyce oznacza łączenie grup, czego Gabrysia nie znosi, zresztą tak jak i Wika. Więc jak tylko mogę, to nie posyłam Gaby wtedy do przedszkola. Przeważnie mogą wtedy zostać z moją mamą, ale w obecnej sytuacji, kiedy tato w szpitalu, musiała iść dzisiaj do przedszkola. Za to od jutra będą obie ze mną w domu, więc są wniebowzięte:-)

Cześć laseczki.
Za mną długi i męczący dzień.
Misiss super ,że udało Ci się wyjść na Swięta do domku. Nie ma to jak z rodziną. Dobrze,że doktorek dal Ci antybiotyk doustny, szkoda tylko ,że okazał się takim gburem.Najważniejsze,że z maleństwem ok i ,że jesteś w domu. Uważaj na siebie;-)
Sosnowiczanka fajnie ,że Alanek chętnie poszedł dziś do przedszkola. Jak mój ma jakiś gorszy dzień to też staram się ,żeby prowadził go mój mąż bo mam wrażenie ,że z ojcem to łatwiej mu się rozstaje. J swojego nie zapisywałam teraz w przerwie świątecznej do przedszkola bo u nas jest dyżur tzn. łączą grupy a ,że on ma problem z leżakowaniem to niech już nie stresuje się z jakąś nieznaną panią. Pójdzie dopiero 7 stycznia. A zresztą zaczął właśnie kasłać to pewnie i tak by w domu siedział.
Minka ale Twój mąż dobry. Mojemu muszę mówić. Zrobić coś zrobi, tzn. pomoże mi ale muszę mu palcem pokazać co. Ja też jutro zamierzam piec ciasto, serniczek i ciasto szefa.
MamaAnia mnie dziś takie sikanie złapało,ż ejuż myślalam ,że normalnie na parkingu pod Tesco i Obim wysiądę z samochodu i znajdę jakiś zakamarek ale dałam radę i doniosłam do sklepu. No ale przyzna ,że ostatkiem sił. A przed wyjściem z domu oczywiście byłam w wc.
MałaZosia nie martw się brakiem cukierków na choince. U mnie już 1/3 nie ma. Wyjątkowo smakują mojemu dziecku.
Kasia to Ty dziś odpoczywasz od wybryków maluszka. Zjedz coś słodkiego to się uaktywni.
Ciasteczko super,że u Ciebie też wszystko ok.

Dziewczynki byłam na USG.Jechało się strasznie prawie 40 km, deszcz i te okropne korki. Normalnie przejechać miasto straciliśmy jakieś 40 minut ale cali i zdrowi dojechaliśmy. Dzidziuś zdrowy i wszystko ok. No i niespodzianka. Doktor pokazała nam 0,3 cm siusiaczka. Drugi synek będzie:-), nie liczyłam,że poznamy płeć a tu mały okazał się łaskawy i ujawnił się przed Świętami. To pewnie w ramach prezentu.

Malutkans jak to, przedszkole ma ferie???? U mnie w miescie jak rozmawiam z ludzmi to kazde przedszkole czynne normalnie.

MamaAnia faktycznie kiepsko z tym sprzedwaca... Penie maja duzo zamowien i stad opóźnienia ale to akurat bylo do przewidzenia wiec mozna było uniknąć i zatrudnic kogos do roznoszenia paczek.

No u nas w przedszkolu tez grupy łączone, bo jak pisałam z mojej az 4 dzieci była. Ale mój synus chetnie z kazdym dzieckiem sie bawi, nie mial nigdy z tym problemów. Tylko wiecie wkurzam sie, bo jak tak slysze, kazdy dziecko zapisuje do przedszkola, bo praca, to tamto, nie ma z kim siedziec w domu.... A jak juz sie dziecko dostaje, to o godz 13 czyli jak konczą sie darmowe godziny w przedszkolu to nagle do domu idzie 70%dzieci, zajdują się babcie które odbierają, rodzice jakoś sobie radza... A jak ja ide przed 15 to dzieci garstka w srodku. Tak samo z wolnym miedzy swietami. Ciekawa jestem czy ludzie mają dwa tyg wolnego zeby móc z dzieckiem siedziec w domu ze tych nagle w przedszkolu nie ma... Bo kurde ja pracuje miedzy kazdmi jednymi swietami, majówkami, i innymi długimi weekendami, mąż tak samo, dostaje grafik z pracy i czy to swieta czy jak- jak wypadnie musi isc i koniec.

Justyna kolejny chłopiec! Gratuluję:) Faktycznie wysyp mamy:))) Szybciutko się u ciebie ujawnił:)

Sosnowiczanka tak jest u nas czy wakacje czy inne święta zamknięte. Ogólnie u nas dzieciaki mają więcej wolnego niż w pl. Musze się po feriach zapytać co jest z dziećmi których rodzice pracują skoro zamknięte jest

Sie ma :)

Ciasteczko, Mississ - super wieści :)

Sosnowiczanka - u mojego młodego też jest opieka w szkole ale po co ma chodzić jak jestem w domu? Wolę by odpoczął i pobył ze mną. Wiadomo, że u młodszych dzieci taka przerwa może wpłynąć gorzej. Ale to też nie zawsze. Mój młody po feriach czy świętach czy chorobie zawsze chętnie wracał do przedszkola. Czasem bywało ciężko tylko w pierwszy dzień (bo w domu dłużej spał np.) ale generalnie spoko. czasem chodził jak bardzo chciał ale raczej zostawał w domku :)

Ja też sikam co rusz, ale to już pisałam. W nocy zawsze 2 pobudki na siku. Trochę mnie to wkurza. Od wczoraj śpię z moją poduszką- rogalem. No super sprawa. Teraz P ją zaanektował i chyba będziemy się o nią bić :p No ja u mamy już jestem z młodym to nie brałam bo za duża :) Stwierdził, że jest mega fajna i wygodna do spania. No i koniec :) hehe I on śpi z moja poduszką a ja się cisnę z dwójką dzieciaków :) Ale idę do drugiego pokoju i tam się wyłożę na całym wyrku :)

Według dzisiejszego ważenia mam już 3 kg na plusie. Aż 2 kg przytyłam w niecałe 2 tygodnie? Trochę za szybko raczej... :/

Witam dziewczynki:D

Justyna gratuluje synusia:)

MalaZosia nie przejmuj się kg:D te rogale są mega wygodne, miałam ale pies mi pogryzł :/

U nas szkoła i przedszkole też otwarte, tylko zdeklarowac musieliśmy w jakie dni i w jakich godz dziecko miałoby być na zajęciach. Ja młodej nie pisałam z babcią siedzi i w kuchni pichca dobrosci :)

Muszę dziś wieczorem prezenty popakowac bo w końcu zapomnę.

Dzien dobry :) dzis tylko raz mnie siusianie obudzilo i pelnie szczescia zaklucily moje dzieci, ktore postanowily od 5.30 sie tluc i wolac mame :D
Missis swietne wiesci ciesze sie bardzo, ze wyszlas ze szpitala i jednak swieta spedzisz w swoim domku :) i niech ktos powie, ze lekarze traktuja wszystkich jednakowo ale znajomosci sie nie licza :) ale sie usmialam z tych rekawiczek :D jak to kowia potrzeba matka wynalazkow
Smile ah ci faceci za grosz rozumku... Jak dzis humorek?
Gosiula na odpisywanie kazdemu dobra jest aplikacja :D czytasz i od razu odpisujesz a stronki mozesz przerzucac minus taki, ze nie widac suwaczkow :) zdrowka dla cory :)
Kasia ja w sumie lubie prasowac ale moj mlodszy musi wtedy spac bo inaczej chce mi pomagac a to moze sie zle skonczyc :D oknien myc w pl nie lubilam bo mielismy duzo tu mam tylko 5 i myje ze srodka to jest luzik :D a zamiana z mama swietny pomysl :) Kasiu przegrzebalam wszystkie swoje papierzyska przepis na sernika bez sera mi wcielo. Poprosze siostre moze ona swoj odgrzebie :)
Ciasteczko bardzo dobre wiesci - oby tak dalej :) a moze sprobujcie zmiejszac porcje? Ja tak malego odstawialam z calej butli bylo pol a pozniej nic albo troche wody. Nie wiem czy na kazde dziecko to dziala
Minka oj chcialabym aby sie sprawdzilo i abysmy sie jednak doczekaly wymarzonej plci u dzieciaczka :) powodzenia z zalatwianiem transportu i oby udalo sie tate na swieta zabrac do domku :)
Sosnowiczka moze mlody mial kilka gorszych dni i chcial miec mame w poblizu? Ot taki pieszczoszek? Moj idzie dopiero w styczniu teraz chcodza tylko te dzieci, ktorych rodzice pracuja i placa za przedszkole
Justyna gratuluje synusia :)
U nas dzis pieczenie i sprzatanko w planach. Wczoraj bylismy na zakupach i w jednym sklepie moj k zawolal chlopcow i pokazal im takie malusie biale buciki z koronek i powiedzial, ze niedlugo bedziemy takie kupowac. Tak sie mi milo zrobilo bo nie zdawalam sobie sprawy, ze on tak chcialby corcie a tu wyszlo szydlo z worka. Chociaz wolalabym aby sie nie nastawial bo bedzie klops. Ide dzieciom tranu dac i jakiego syropa bo znowu kaszel powrocil.

Hej łaski

Justyna gratuluję chłopca. :D

Ja mam dziś w planach dalej prasowanie bo wczoraj tego nie zrobiłam i wyprawę po obiad plus standardowo obiad.
Jutro ciasto i sałatka i będę się byczyc hihi.
Mam tak dobrze ze mama i większość rodzinki dużo robi.

Prezenty przygotowane wszystko już w sumie załatwione.

A dziewczyny miała któraś problem z kapaniem dziecka bo moje od pewnego czasu wpada w histerię jak ma się kąpać czy to pod prysznicem czy w wannie. Żadne zabawki, zabawy nic nie pomaga i zaczynam tracić sily do niego.

Lolcia humor dobry nie gadam z nim. Co ja się będę denerwować:)

reklama
Smile moje to by z wanny nie wychodzily. Pierwsze pytanie z rana "bedziemy sie dzis kapac?" :D ale moi kapia sie razem to frajdy maja duzo a ja potem cala lazienke scieram :D
Trzeba bylo mi wczoraj podrzucic wyprasowalabym ci :)
Ja zabnieram sie za cynamonowe zawijaski i juz mi slinka cieknie ;)

Do góry