reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Hej laski

Lolcia
Burok dalej... nawet mi dziendobry nie odpowiada. Ehh juz mam dosc pragne stad uciec... wczoraj byla u mnie kuzynka z pogotowia co ma tu u mnie kolezanke ginekolog. Ma zapoznac sie z moja karta i pogadac z moim (bylym?) Lekarzem... mowila kuzynce ze moj to wlasnie taki gburowaty jest ale jest dobry. Jak jej sie uda to do mnie zagladnie ta lekarka a jak nie to ten przylezie. Narazie czekamy na obchod bo operacje robia wiec ehh jeszcze nie ma. Antybiotyk biore od soboty-dobrze ze byl w ogole.... jakas bez zycia jestem...

Koga
Gratki corci!:-) mi wredny pewnie nawet nie powie co tam siedzi chyba ze cud nastanie...

Kasia
Leci leci :-) ja tez nie moge uwierzyc ze juz leci 18 tc... w poprzednich ciazach tak mi sie czas wlekl ze ja pierdziele a tu zasuwa jak glupi ;-)

reklama
Witaski :)

Śniadanko zjedzone, kawka wypita. Młode sobie gra na kompie w minecrafta. A matka się byczy :)

Cukierków na choinkę nie mamy bo zapomniałam kupić. Dziś mieliśmy rano skoczyć do sklepu by je zakupić ale pogoda taka paskudna, że łeb urywa. I raczej się obejdzie bez cukierków. Nie widzę sensu pchać się a ta pogodę. U babci powiesimy cukieraski na choince.

A tak się cieszę, że prezenty już wszystkie mam, bo w tamtym roku dzień przed wigilią biegałam, cała w nerwach by prezenty zrobić. Wcześniej braki funduszy powodowały, że wszystko na ostatnią chwilę. A potem zamiast przyjemności to przykry obowiązek.

Justyna - i dobrze, że sobie kupiłaś ten obrus. Mój P to super facet ale też co kupuję to stęka, że tyle kosztuje albo że niepotrzebne. Teraz go stawiam przed faktem dokonanym. A że jestem rozsądna w wydatkach to on nie ma się o co czepiać. No i trzymam kciuki :)

Mój tato... nie żyje ponad 8 lat a nadal czuć pustkę. Zginął tragicznie, nie zdążyłam się z nim nawet pożegnać. Nie wiem co gorsze - choroba, która nas przygotowuje nawet do najgorszego...czy nagła tragiczna śmierć pod kołami piaskarki. Obrażenia wielonarządowe. Nawet nie chcę sobie wyobrażać co to znaczy, bo słabo mi jak tylko o tym pomyślę. Wiadomo, że choroba to jednak cierpienie i męka dla chorego i dla rodziny, a tu przynajmniej mam nadzieję, że tata nie cierpiał. Miał 52 lata... sam kwiat wieku. Był wspaniałym człowiekiem. Wesołym, inteligentnym, mądrym. Geniuszem matematycznym i fizycznym. Dla mnie autorytetem i przyjacielem. I zabrakło go nagle. Ból nie do opisania.

Mississ- dobrze będzie kochana. Liczę na to, że choć na wigilię Cię wypuszczą na parę godzin.

Ja też ruchów nie czuję. Czasem tylko mi się tak brzuch dziwnie "stawia" w różnych miejscach. Jakby młode się przemieszczało. A za chwilę puszcza. Liczę na to, że poczuję ruchy choć jak z Piotrusiem - 15 tydz i 4 dzień. Nigdy tego nie zapomnę :)
A co do ciąży to czasem trudno mi uwierzyć, że na prawdę w niej jestem. Dobrze się czuję. Brzucha mam już trochę widocznego jak stoję, ale jak leżę to mało widać :p No i gdyby nie te częstsze sikanie, zwłaszcza w nocy... :) Ja bym chciała mieć już brzusia tak fajnie widocznego. Że to ciąża a nie oponka :)

Ostatnia edycja:
Boze tak piszecie o tatusiach swoich... ja nie wyobrazam sobe zeby mojemu cos sie stalo :-( to takie przykre i smutne :-(...

Malazosia
Niestety przepustek nie maja a ja do domu z wro mam 60 km... :-\ no nic pozostaje wiara w ta jedna lekarke zobaczymy...

Kasia
No tez mam ochote czasem go udusic... szkoda bo dobry lekarz jezeli chodzi o umiejetnosci i wiedze a nie potrafi sie zachowac do swojej pacjentki. Ah ..:-(

Kasia to ci moze jaki pilkarz sie trafi? :)
Missis eh brak slow dla takiego. Nie wiem czy naprawde tak ciezko jest komus chociaz troche sympatii dac z siebie. Nikt mu nie kazuje siedziec przy tobie 24 na dobe ale moglby przynajmniej zachowywac sie jak czlowiek. Trzymaj sie dzielnie :)
Pomylam okna :D tydzien sie do tego zabieralam a mam cale 5 :D zlapalam lenia :x

Witam się i ja. Dziś Zombie cz.2 mam nadzieje ze jeszcze z dwie noce i bedzie z gorki. Dzis w nocy byla histeria ale udalo sie.
Malgos trzymaj sie, otoczcie tate cieplem rodzinnym i wspierajcie sie razem. Nigdy nie pogodze sie z chorabami i odchodzeniem najblizszych

Lolcia corka do niedawna jadla 3 razy w nocy, teraz je 2 razy a moim celem jest tylko raz o 6 jak maz do pracy idzie

Miss trzymaj sie

cześć
smile - ja niestety nie w szale przygotowań tylko w szale pracy w pracy, no ale dziś w planie zakup choinki, gotowanie kapusty i umycie jednej szafki; mam za to pierniczki, a przynajmniej tak mi się wydawało jak wychodziłam z domu ;) i część prezentów

lolcia - nie, nie ten entuzjazm to tylko starszy zaprezentował ;), młodszy podchodzi do tematu z rezerwą ;)

mississ - naprawdę nie mogą tego antyb. na doustny zmienić??? to jakiś absurd, mam wrażenie że doktorek na złość Ci to zrobił!

powodzenia na dzisiejszych wizytach

Koga
Ja tez mam takie wrazenie i kuzynka z pogotowia tez mowi jak uslyszala jaki antybiotyk biore ze tez spokojnie moglam doustny. No nic nie wiadomo nawwt jaki ten dzis obchod bedzie bo operacji duzo maja a tu tylko dwoch konkretnych lekarzy jest.

reklama
Miss mi już też słów brakuje do tego człowieka. Nigdy nie zrozumiem jak tak można traktować ludzi już nie mówiąc o kobiecie w ciąży.

Ciasteczko trzymam kciuki cały czas żeby jakoś poszlo to odstawienie jedzenia w nocy.

Lolcia jasne dawaj poprasuje ci. Haha to twój ma duże plany co do powiększania rodziny haha

Zosia ja też biegam co chwilę na siusiu ale na szczęście w dzień tylko.

Do góry