reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Lolcia ja ci współczuję tego wstawania, Igor kilka tyg wstawal o 5 i miałam serdecznie dość.

Ja w poprzedniej ciąży miałam wizyty co miesiąc i dla mnie to spoko, nie mam porzeby częściej odwiedzać gin. A usg teraz polowkowe i potem w 30 którymś tyg i więcej nie planuje.

Małgoś przykro mi ze z tatą kiepsko. Nawet sobie tego nie wyobrażam bo moi dziadkowie i rodzice cieszą się dobrym zdrowiem ale wiem że będę bardzo przezywac jak zaczął chorować.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć laseczki :)

Witam się z kawką. Dopiero wstaliśmy :)

Kasia - ja na grzyby chodzić nie lubię a raczej lubię spacery więc nie przepadam za samym zbieraniem. Ale czasem coś znajdę. Z to uwielbiam łowić ryby :) Mój P lubi to i to :) Więc wszyscy zadowoleni, bo rodzina mojego P to grzybiarze :) A moja to wędkarze :)

Sosnowiczanka - no co 8 tygodni wizyta to przegięcie. Ja mam co 4 tygodnie. A w UK rzeczywiście ginekologa się nie widzi całą ciążę, ale do położnej chodzi co 3 tygodnie. Robi KTG, mierzy brzuch, sprawdza mocz. Robi ogólny wywiad. Ja jednak miałam stresa jak USG ostatnie w PL w 20 tygodniu jakoś a później już wcale. No ale nie było potrzebne jak widać.

Lolcia - no chudy był jak nie wiem. Jak wąż :) Ale jak miał miesiąc to taki tłuściutki się zrobił i papuśny, że szybko nadrobił. Ja urodziłam 8-10 dni przed terminem. Przypuszczam, że gdybym urodziła w terminie to by spokojnie dobił do 3200.

Ciasteczko - będzie dobrze. Grunt to konsekwencja, bo jak się złamiecie to kicha.

No i P mnie właśnie naciskał co mu kupiłam pod choinkę i wyciagnął prezent :) A sam nalegał na prezenty pod choinką. Strasznie mu się spodobała bluza i leży jak ulał :)

Malgoś - przykro mi bardzo. To jest trudny dla Was czas.A do tego jeszcze święta. Trzymaj się kochana. 3 lata temu moja ex teściowa z udarem wylądowała na święta w szpitalu. Choc to tylko moja teściowa i to była to smutno mi było.

Ojj dziewczyny, Was nadrobić to trzeba mieć przynajmniej godzinkę zarezerwowaną :)
U mnie działamy, dekorowanie, gotowanie, wysyłanie kartek czyli święta pełną parą!

Mississ - Ja już się boję Twoich kolejnych postów i doświadczeń.. nie za dużo jak na jedną osóbkę? DObrze, że chociaż ta kobieta okazała empatię i pomoc.. A świąte jeszcze przed nami trochę jest, więc kolejne spędzisz w rodzinnym, powiększonym gronie ;*

Malecuda - polecam "oczekiwanie. Wszystko co musisz wiedzieć o ciąży i porodzie" Anny McGrail. Bardzo fajnie opisany tydzień po tygodniu, jak zmienia się ciało matki i dziecka. Opisane badania itd :) Ja co tydzień podczytuję co się u mojego malucha dzieje, bo szczerze mówiąc wolę mieć książkę w ręku niż cały czas działać przed monitorem.

Kasia - Ty to się nasłuchasz :p Ja też sobie odpuściłam swój powiedzmy wizerunek na czas, kiedy leżałam w domu odłogiem na podtrzymaniu i kto do mnie nie wpadał to też z tekstem "No chyba się źle dzisiaj czujesz.." i faktycznie jak tak na siebie popatrzyłam, to mówię o nie nie, włoski świeżyny, oko chociaż mascarą potraktowane, workowate ciuchy w kąt i od razu się inaczej człowiek czuje :)

Ciasteczko - to dobrze, że wszystko idzie w dobrym kierunku :) Jeszcze trochę wytrzymaj ;*

GingerBaby - aż się dziwnie czyta, że będziesz miała dziewuszkę :p Tutaj same chłopaki na tapecie, no i ... udanej randez vous z mężęm!

Malgos - pozdrawiam i tule Cię mocno ;* Bądź przy tacie jak najwięcej, olej to forum, bo rodzina jest najważniejsza, a nas zawsze można "nadrobić" ;* dużo sił i zdrowia!

Dziękuję za słowa otuchy..jesteście kochane. Ja wiem, że nie powinnam Wam tu smęcić ale chyba czułam potrzebę wyżalenia się.

Jutro na spokojnie popiszę, bo jednak bez forum mi smutno. Buziaki

Malgos - przykro mi bardzo, trzymajcie sie z tata!

Musze sie z wami podzielic newsami .......pomiedzy wczorajszymi dwoma imprezami wjechalismy do gin na te badania prenatalne, szczegol ze w marynarach, perlach i krawatach gin na nas patrzyl jak na kosmitow;-) no ale podobno, na 70% ....... Dziewczynka !!
Przeziernosc ok kosc nosowa na miejscu.
Po lekarzu pojechalismy na wigilie z naszymi przyjaciolmi , powiedzielismy wszystkim:-) i siedzielismy do 4 rano:-)
Dzis jeszcze powiedzielismy mojemu tacie! Byl w malym szoku ale chyba sie cieszy:-)

Koga gratulacje dziewczynki :)

Minka a ten odczyn to jest obowiązkowy przy konflikcie? Bo ja w styczniu dopiero pierwszy raz idę tu do gin i nie wiem o jakie go badania cisnac.

Aaa choinka ubrana w końcu ale tak mnie brzuch rozbolal przy jej ubieraniu że od razu poszłam się położyć.

Małgoś mi też smutno jak nie mogę zajrzeć tu, zawsze jestem ciekawa co u której nowego:)

3 i ostatnia seria piernikow za mna ufffff
Zamkne je na klodke zeby do wigilii nie zjedli;-)

A jeszcze musze wam napisac o reakcji najstarszego na wiesci o rodzenstwie, bylismy u moich rodzicow , zaczal skakac z radosci i krzyczec ze bedzie mial mala siostrzyczke, ze w koncu bedziemy mieli trzecie dziecko, ze bedzie sie za nia modlil zeby byla sliczna i madra - tu juz sie poryczalam ze smiechu , ach te nauki przed komunia;-) ale rodzice byli w szoku tak sie cieszyl!
A wczoraj widzial sie ze swoja mala kuzynka i co ja sie nanosil i nacalowal, teraz mowi ze bedzie mial wlasna siostre do przytulania

reklama
Hej,
Ciezki weekend za mna.. Moja corka zlapala wysypke bostonska wiec nocke mielismy ciezka bo mala plakala, bardzo sie drapala.. no i oczywiscie wyczytalam ze jest to choroba niebezpieczna dla kobiet w ciazy.. :( Dzisiaj juz bylo lepiej ale zobaczymy co noc przyniesie..
MalaZosia Co do wizyt u gin to ja chodze rowno co 4 tygodnie. I w sumie na kazdej wizycie lekarz robil mi usg zeby podejrzec maluszka.
Małgos trzymaj sie dzielnie..Trudny czas u Ciebie..
Koga super ze wszystko ok:) Gratulacje!
Missis jak sie czujesz? A do kiedy bedziesz w szpitalu?

Do góry