reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Tak doczytuję i tu prawie same chłopaki będą. Ja dopiero we wtorem mam usg. Chyba mi wszystko jedno byleby zdrowe. Ostatnio w tym szpitalu napatrzylam się na chore dzieciaczki. Był też chłopczyk z zespołem downa. Teraz się boję tego usg.
A co do płci to znajomi mają samych chłopaków i moja Nina to taka jedyna księżniczka wśród nich :-)
Mamuska - ze spaniem jest jeszcze roznie. Budzi sie np bo nie ma smoczka, dasz jej i spi dalej. Na mleko budzi sie kolo 6-7 i potem jeszcze spi z godzinke :-)

reklama
Nati i pomaga nawilżacz? Bo ja mam taki zwykły ceramiczny wieszany na grzejniku ale nic nie pomaga a teraz zamówiłam podobno super boski z jonizowaniem i innymi bajerami. Mam wielką nadzieję że pomoże mi.
Dobrze że poparzenie się zaleczylo.

Lolcia współczuję pogody. U mnie wiosna 5 st słońce świeci no cudo po prostu.

co do chłopaków, to my jak na majówki lub inne wypady jedziemy ze znajomymi to 13 chłopaków i 1 dziewczynka:tak:, no teraz znajomym się jeszcze jedna urodziła to będą 2
a babcia jak na 100 lat to całkiem nieźle, myśli trzeźwo, słabo widzi i słyszy, ale rozmawia rozsądnie, ze 3 lata temu to jeszcze gotowała i w domu robiła, potem się połamała, lekarze ręce rozłożyli i kazali trumnę kupować, dawali jej z miesiąc bo biodro złamała, że już w łóżku zostanie, płuca i koniec, a babcia się zawzięła i ... chodzi - lekarze to wierzyć nie chcieli

Smile cieplo tez jest bo 10st ale ten zacinajacy deszczyk brrr dobrze, ze do przedszkola tak blisko :)
Dostalam w przedszkolu kartke, ktora zrobil miki i pani sie pofatygowala, zeby w srodku po polsku napisac wesolych swiat :) naprawde fajna kobitka mloda a ma podejscie do dzieci :)
Chyba trzeba jaka zupke postawic :)

Lolcia no to fajna babka ze sie postarala nawet po polsku napisać. U mnie Igor chyba nie tęskni za przedszkolem szału na dziadków ciąg dalszy:)

U mnie dziś frytki i paluszki rybne wszystko w piecu, brak sił na większe gotowanie.
Lenistwo mnie ogarnelo haha

Smile - mi pomaga. Zależy jakie masz powietrze. Znajomi kupili a u nich okazalo sie, ze problemem nie było suche powietrze. Ich syn ma refluks żołądkai od ulewania chrapal. Dodatkowo mają nowiutkie okna z jakąś tam super mikro wentylacją. A ja mam kiepskie okna i suche powietrze. Do tego w każdej ciąży mam problem z wysychaniem sluzowki w nosie. Jak go włączam to po 10 minutach czuje różnice. Ale nie widzę żadnej czy z jonizacja czy bez .

Nati ja też mam refluks przelykowo zoladkowy odpukac w stanie uśpienia bo żadnych objawów już nie mam.
U nas po prostu powietrze musi być bardziej wilgotne bo w uk takich problemów nie miałam a jak tylko wróciłam do pl to się zaczęło.

no u nas strasznie wilgotne jest powietrze ....

dawno mnie nie było
jutro was nadrobię bo mam trochę wolniejszy dzień :-)

dziś nie wytrzymałam ...... :szok:
i ....

DSC_0088.jpg
a to za 3 zł ... :szok:

spadam sprzatać buziaczki :*

Załączniki

• DSC_0088.jpg
    DSC_0088.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 71
Myszka o jakie sladkie i jak za takie pieniądze to żal nie kupić :)

Ja za to chyba poczułam dzidzie i to dwa razy przynajmniej tak mi się wydaje .
Jakby ktoś mnie piorkiem zalaskotal takie miałam skojarzenie.

reklama
myszka super łup;)

Smile super, że czujesz już ruchy;) z Dawidkiem czułam takie delikatne muśnięcia pod skórą a w tej ciąży jakby mini kopniaczki-pukanie:d

objadłam się dzisiaj kiszonej kapuchy i bigosu:DD do tego pączek i mandarynki:D

Do góry