reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
hej hej.. ja już po zakupach..dziś trzeba ugotować bigos i zrobić śledziki w oleju (w słoik). Mam też ambitny plan umyć kolejne dwa okna;dd
tak piszecie o tych córeczkach, że ja też liczę na dziurawca bo skoro jeszcze gin nie dojrzał co tam ma w kroku to może jest szansa:D ehh..

lolcia my mieszkamy jeszcze z moimi rodzicami więc sama nie jestem ale w planach jest przeprowadzka rodziców do drugiego budynku (wspólna działka) który aktualnie jest w remoncie. Gdybym miała mieszkać sama też nie widzę problemu bo się nie boję;)

Sosnowiczanka zazdroszczę wędzonego jedzonka..uwielbiam..tylko musimy jeszcze poczekać na własną wędzarnię. Co do torebki dla mnie nr 1 i 3 ale bardziej 3. Ja na mikołajki dostałam torebkę Batycki ale nie w moim guście;/ i sobie poleży albo ją odsprzedam.

koga wow..100 lat to piękny wiek..a babcia fizycznie i umysłowo sprawna? pytam bo patrząc na kobiety lepiej się trzymają w tym wieku niż mężczyźni.. mojego E babcia skończyła 80 lat i jeszcze prowadzi normalnie dom, ogródek warzywny latem sama obrabiała, rowerkiem na zakupy i do kościoła śmiga a mój tata ma 78 lat i już parkinson zaawansowany na tyle, że nie ma z nim normalnego kontaktu i żyje raczej w swoim świecie;( a koncertu nie zazdroszczę bo nie lubię takich imprez:)

Hej,
rano bylam oddac krew do badan bo jutro wizyta. Pewnie tylko taka formalnosc bo usg mialam tydzien temu.
Zaraz wybieram sie na spacerek i po zakupy.
milego dnia!
Justyna
ogorkowej nic a nic nie zostalo ;) Ale do czwartku juz blisko:)
Maleducada gratuluje synka! Mam nadzieje ze z lozyskiem bedzie wszystko dobrze.
Miss dobrze ze z lekarzem ok. Trzymaj sie w tym szpitalu:)
Sosnowiczanka a u nas w najblizszej rodzinie( u rodzenstwa mojego i M.) jest 5 dziewczynek. A chlopczyka takiego w wieku do 10 lat nie ma wcale:) Mi najbardziej podoba sie pierwsza torebka.
Koga to fajny weekend sie szykuje!

Hej, my rano byliśmy na zajeciach dla maluzków (zawsze to jakaś odskocznia :)), spacer też zaliczony. Młody śpi, a ja się chwilę lenię :) My święta u jednych i drugich rodzicó, wiec na wigilię zrobię rybę po grecku, a na święta jakąś sałatkę i ooo :) Ja z kolei już się zastanawiam co by tu na roczek upichcić, bo 3 stycznia robimy (kończy rok 31,12 ale uznaliśmy, że roczek w sylwestra to bez sensu...)
Sosnowiczanka o mojego męża w rodzinie silne męskie geny ;D teściowa marzyła o córce, a ma 5 synów, teraz marzy o wnuczce i póki co ma 2 wnuków i trzci też się zapowiada wnuk hehe
(Powiedziałam Jej, że musi się cieszyć, że ma takie fajne synowe :D)
kasia hehe no pewnie też głupio by mi było do sąsiada iść :)(
maleducada hehe a mąż nie był zawiedziony, że gin powiedział?
co do łożyska to mogę Cię pocieszyć trochę,bo ja w pierwszej ciąży miałam nisko ułożone własnie mniej wiecej na tym etapie i ginek mi powiedział, że na tak wczesnym etapie nie powiedziałby jeszcze o łożysku przodującym i w większosci przypadków się wszystko normuje. Tak też było ze mną, po jakimś miesiący czy dwóch było (a powiem szczerze, że funkcjonowałam normalnie), mieliśmy tylko być ostrożni z seksem! My się wtedy wstrzymaliśmy na trochę...
mississ haha piękne określenie! Myślę, że z moim mężem jest podobnie!
Dobrze, że z lekarzem wyjaśnione. a Ty już w szpitalu, rozumiem? czyli na święta w domu będziesz?!
lolcia no na razie zapowiada się, że się sprawdzi! :)
Super, że nóżka dobrze! Bo by się biedaczek umęczył! A całus dobry na wszytsko!
a co chłop zrobił?
koga 100?!?!?! WOW no to zdrowia dla babci i kolejnej 100 :)

Witam witam.
Ja dzis tylko z grubsza ogarnełam i leze z nospa. Pranie sobie tylko porobie posciele koce i firanki popiore i finito tyle z moich pozadków swiatecznych .
Martwi mnie ta obkurczona macica bo dzidzius mało miejsca ma :/

Malgos - no ja tak miałam z Nelka ze długo nic i w koncu ze dziewczynka teraz tez na to licze a mój obstawia ze chlopak :p
Lolcia - mnie tez wczoraj mój wkurzył.. ci faceci..
Kasia - zazdrosna wiadomo moze byc , pamietam jak Nelka sie urodziła i brat od m najmłodzy miał wtedy 4 lata i zawsze on on to jak ze szpitala przyszlismy to zeby nie gadac z nami znalazł sobie przyjaciela gołebia ale pozniej juz ok bylo:p
Sosnowiczanka - to nie dałas za wgrana i wiesz a my nie:p Gratulacje kolejneg chłopaka:p
Ja torebke od siostry dostane wiec nie musze sie zastanawiac ktora chce:p
Minka- to udanej wizyty . No ja tez własnie tylko popiore firanki i wyprasuje :)
Justyna-Tez dostała duzy na mikołaja i miała mały teraz dostac ale stwierdziłam ze tak normalnie nie kupuje jej pierduł to niech te 5razy do roku ma pozadne prezenty a ostatnio pomimo zmierzłosci duzo mi nawet pomaga :)
Maleducata- Gratulacje syna!
Leżeć musz bo mam obkurczona macice i mało miejsca dla dziecka.
Misiiss - oby wszystko poszło jaknajlepiej !
mammama - zdrówka dla Antosia , nela tez nadal chora ..

Dziewczyny a oprócz nospy sa jakies ziółka rozkurczowe czy cos? Bo juz zapomniałam gin wczoraj zapytac.
My dzis brokółowa na obiad i placki ziemniaczane.
Ja naszczescie swiat nie przygotowuje wiec bd tylko u mamy wypoczywac :)

Witam się :-) tak na szybko, bo zaraz do pracy lecę..

po wizycie ok dzięki Bogu, przezierność w normie, kość nosowa jest. No i..najprawdopodobniej chłopaczek ;-) tak też czułam od początku ciąży

Witam, ale się cieszę. Moja corcia od wczoraj już nie nosi optrunku. Poparznie się zaleczylo :-) taka ulga jak nie wiem. A u mnie cd sikacza zawodowego. Chyba jak leze to mi cos cisnie na pęcherz, bo sikanie zaczyna się w nocy. Wczoraj z 8 razy wstawalam.
Malgos83 - też mam bardzo mocne bóle głowy. Tylko wieczorami i co kilka dni. Nigdy takich nie mialam i zbytnio nie wiem jak sobie z nimi radzic.
Smile - od tygodnia spie z nawilzaczem. Tak mi w nocy wysychala sluzowka w nosie, że bolało.
Maleducada - ja identycznie jak Mamuska miałam nisko łożysko. Też miałam uważać z seksem. Przy plmieniach od razu na Ip miałam jechać. Nic złego się nie działo. W 20 tyg łożysko było juz wysoko :-)

martyna a to jest szansa, ze się jakoś powiększy? Bo kompletnie się an tym nie znam...
Ewcik super wiadomości! Gratulację synka
ale mamy wysyp chłopców! :)
Nati ja na szczęście sikam tylko wtedy jak wstaję do Młodego, no ale w ciągu dnia na pewno częściej niż zwykle.
Fajnie, że poprzenie zagojone! A Twoja córa budzi się w nocy jeszcze?

reklama
Koga ale piekny wiek babci duzo zdrowka dla niej i kolejnych pieknych urodzin :)
A ja nawet tym dojrzeniem nie moge sie pocieszac bo ja mialam tylko 1 usg w 12 tc i teraz bedzie kolejne i byc moze ostatnie :D
Sosnowiczka dla mnie nr 3 najfajniejsza :)
Malgos powodzenia z oknami :) moja babcia ma 85 mowi, ze sie jej w glowie kreci a jak nikt nie widzi to smiga prosta jak kijek,jej siostra jeszcze starsza. Natomiast moja mama zmarla w wieku 56 lat a wujek mial niecale 50. Takze babcia w 1.5 roku pochowala meza i dwoje dzieci. Na szczescie ona ma sie dobrze i oby jak najdluzej :)
Mamuska to twoja tesciowa spragniona wnusi :D a chlop sie dopytywal o prezent a ze nie chcialam powiedziec to sie obruszyl to ja focha zapodalam :D
Ewcik gratki :)
Nati dobrze, ze lapka wygojona :)
Martyna z macica obkurczona pierwsze slysze, nawet nie wiedzialam, ze taka dolegliwosc jest. Zapytam jeszcze o twoja Nele. Czy wy na powiekszone migdalki mialyscie jakies leki wziewne jak przy astmie??
U nas dzis leje i brzydko. Zmoglam sie i poprzegladalam troche rzeczy i czesc wynioslam do second handu bo wyrzucac szkoda a tak moze sprzedadza i na charytatywne cele pojdzie. Kacperek dzis od rana grzeczny to mi w poludnie cisnienie podniosl. Wlazl w kupsko psie nosz ***** bylam taka zla, ze kazdemu kto ma psa a po nim z chodnikow nie sprzata szczerze zycze aby tak ze 2 razy dziennie w takie gowno wlazl.

Do góry