reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Hej Dziewuszki :-)
Melduję posłusznie,że mamy Tabelkę !! :D
dodawajcie swoje dane i poprawcie mnie jak dane juz nie aktualne,bądź coś pokręciłam.
Parę godzin nad tym ślęczałam ,więc mogą być omyłki,czekam i zmiany wprowadzę szybko.

A tak jeszcze to ....powiedzieliśmy dziś naszemu Mateuszkowi,że bedzie miał rodzeństwo :biggrin2:
a on na to;-" wiem,bo masz większy brzuch...no i fajnie bo tylko troje dzieci z mojej grupyw zerówce nie ma rodzeństwa,i było mi smutno''
Potem się rozkręcił i opowiadał,że będzie mi pomagał ,że nawet kupki będzie wynosił choć będą strasznie śmierdzieć,a co poswięci się ;D głaskał i całował mój brzusio i pytał brzuszek 'kto tam siedzi''? on mówi ,że i tak będzie brat ,bo to wie i już . ;D
ACHA I JESZCZE TEKST "mama,musimy kupić jużłóżko piętrowe do mojego pokoju dla dzidziusia ...ale ja na górze śpię' :biggrin2::biggrin2:

POczytam Was,troszkę bonie wiem o czym pisałyscie od tygodnia i jutro sie odezwę .
Gratuluję udanych wizyt i super wynników badań :D
Na 8 stycznia mam nastepną wizytę ,i mam tylko zrobić krew i mocz.Acha i następne badanie genetyczne mam umówić się między 23 stycznia a 8 luty ;D choć bylo dobrze .Mój gin się ucieszył ,że mnie zaproszono do kliniki ponownie po 20 tyg. i też za darmo.

Tabela jest na wątku LISTA CZERWCOWYCH MAMUSIEK na 4 stronie

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, dzisiaj nie śpię od 4..

Smile ,miss chętnie podziele się apetytem.

Smile super, że już jesteś w PL. Czas bez męża pewnie szybko zleci i lada moment będziecie tu w komplecie.

Mamuska, ja też porzadki rozdzieliłam na etapy, inaczej bym rady nie dała.

Malgos83 u mnie teraz uplawy trochę ustąpiły ale jeszcze 2 tyg temu, martwiłam się czy znowu infekcja sie nie zbliża.

Archea i ja wpisuje się w listę zazdroszczacych ruchów. Ja jeszcze pewnie poczekam.

Karotka super sofa, nad podobną się zastanawiamy.

Kasia mojej sąsiadki psiak uwielbia takie wdzianka.

MalaZosia gratki synusia.

Gosia cieszę się że wyniki dobre: )

MamaAnia u mnie gar golabkow wczoraj stal. Ponad 40 szt.

Sympatyczna super ta tabletka. Ale pozytywna reakcja na rodzeństwo. Super...

Tak w dużym skrócie co u mnie. Od poniedziałku wymiotuje jak kot. Nawet wieczorem... im bliżej tych nieszczęsnych świat tym gorzej psychicznie ze mną. Skończyliśmy pokój Antka czekamy na meble.

Gratuluję udanych wizyt, na swoją czekam do 22 grudnia

Hello piatkowo!

Mamaania współczuję chorubska, jeszcze jelitowka biedny pewnie się męczy

Komu apetytu oddać ? Chętnie się podziele bo jak tak dalej pójdzie to mnie dzwigiem na porodowke transportowac będą :D

Zazdroszczę Wam zaangażowanych maluchów, moja się cieszy ale z góry zaznaczyła ze pomagać przy kupkach i ogólnie z pieluchami itp rzeczami to ona sobie odpusci, ewentualnie na spacery będzie chodzic, oczywiście sama bo ona już taka dużą przecież jest :eek: aaaa i mam jej stopery do uszu załatwić bo ona musi się do szkoły wysypiac, dramat z ta pyskula, ręce opadają!

Dziewczyny macie jakiś pomysł jak oduczyc psa wchodzenia do łóżka bo ja już wszystkiego chyba probowalam, a najgorsze jest to ze on sam klamką nauczył się drzwi otwierac, wlazi mai do łóżka i później całą pościel w sierści.

Ostatnia edycja:
Dzien dobry :) dzis pospalismy sobie :)
Kasia biedny piesio w tym misiowym wdzianku :D
MalaZosia gratki synusia :) Pewnie faceci w domu beda mega zadowoleni. Moj wynik to 1:2200 a nt 1.8
Malgos 11 cm to juz wielki maly czlowiek :)
Gosia swietne wiesci :)
Sympatyczna rezolutnego masz dziecia :)
Moim chlopcom dlugie spnie nie sluzy. Im dluzej spia tym wieksze jazdy z rana :/
Wczoraj bylam w szpitalu z tym moim bolacym cycem. Od kilku dni brzuch mi sie stawia i chcialam skonsultowac. Antenatl byl juz zamkniety wiec poszlam na urgent care. Wyczekalam sie sporo po czym lekarz (kolorowy) pomacal po brzuchuni cycku i stwierdzil, ze to normalne w ciazy i jak boli to brac paracetamol do 4 razy dziennie. No nic jak nie przejdzie do pon bede inaczej kombinowac

Witam się i ja :-)

Gosia1990 - super , że są dobbre wyniki !!!! :-D

Kasia8437 - a no :p długie nogiii .... :szok: Ty a może to będzie dziewczynka ??? :-D

MalaZosia - gratulacje synka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Missiiss - będę trzymać kciuki by wszystko było dobrze :-* :* :*

Sympatyczna79 - fajnego masz tego synala :-D nasz jeszcze nic nie wiem :D i dzięki za tabelkę :D

U Nas już dobrze :D
już nie ma cichych dni :)
po prostu podeszłam i przytuliłam go i wszystko minęło ....
dziś ciąg dalszy sprzątania czyli góra i schody do odkurzenia i umycia , półki z książkami do ogarnięcia i kuchnia i tak pomału przygotowania do świąt :-D
na obiad dziś krokiety :) z pieczarkami ...

ej Wy też tak macie ,że na mięso patrzeć nie możecie ?? nic nie wchodzi ... nawet szynka .... i to cała rodzina tak ma :szok:
jakieś pieczone mięso zrobiłam i poszło dla psa :szok: bo nikt nie jadł ...
ale pasta z łososia i jajek znika jak diabli ...
martwię się bo mięso jest ważnym składnikiem żywienia ....
ech a tak to wpitalam wszystko ....

i moja waga z 56,00 kg stała się już ryczącą 60,5 :szok::dry:
cóż :-D dupa rośnie :-D

a i kupiłam sobie te leginsy :D i dalej buszuję na allegro :D
a od stycznia jak mój powiedział jadyma kupować rzeczy dla dziecka juuupiiii
laugh.gif

Ostatnia edycja:
Hejo

Zwazylam sie... i sie zalamalam. Schudlam znow kilogram.... a przeciez mam juz skonczony 16 tc... zaczynalam z 84-84,5 kg a teraz waze 81....

Mamaania
Jak ja bym chciala przytyc choc z pol kilo!

Sympatyczna
:-) Ciekawe czy na koncu bedzie wiecej chlopow niz dziewczynek :-) wg jak ostatnio robilam liste to tyle jest dziewczyn ktore w ogole sie nie udzielaja... ttylko przyszly raz podac termin poroduo_O
Madrego masz synka
:-)

Mamamm
Dawaj troche apetytu!:-)

Doberek :)

Lolcia jakoś nie jestem zaskoczona ze lekarz kazał ci brać paracetamol, tam na wszystko jest paracetol alboo trzeba to rozchodzic :)

Miss oj ale chudniecia w ciąży są dopuszczalne z tego co wiem. Ja nie mam tu wagi to nawet nie wiem jak u mnie.

Myszka joasia haha tak u mnie też mięso jest na ostatnim miejscu co chciałabym zjeść ale rodzinie raczej nie udzielił się mój brak apetytu. Może jednocza się z tobą:)

Mąż w końcu dolecial po prawie 3 godz opoznieniu ale chociaż dostali jedzenie i kawę.

Muszę się zmobilizowc i chociaż ubrać bo w piżamie siedzę

hej.. witam się z herbatką..młody w przedszkolu a ja muszę podskoczyć na jakieś zakupy..mam mega ochotę na wątróbkę ale boję się jeszcze ją jeść..w tamtej ciąży w III trymestrze jadłam co kilka dni na przemian z sokiem z buraków i myślę, że dzięki temu nie miałam anemii. ooo i muszę kupić fasolę bo mój jutro wraca i zażyczył sobie po bretońsku. Takie głupie sny miałam w nocy, że rano obudziłam się spocona jak szczur...brrr...i jeszcze młody o 6 rano wołał parówkę i jogobellę;dd

sympatyczna bardzo fajna ta tabelka;dd mi brakuje jeszcze wątku ze zdjęciami ale to już na zamkniętej grupie może kiedyś;d
mój synek też przytula brzuch i widać, że cieszy się na myśl o rodzeństwie..przez dłuższy czas mówił, że będzie Marysia a od tygodnia chce braciszka;d jak wiatr zawieje;dd

mamamm a te wymioty masz bo coś Ci zaszkodziło czy uroki ciąży???

mamaAnia współczuję jelitówki..brr...oby szybko sobie poszła. U nas w domu jeszcze tego paskudztwa nie było.

kasia co do psa..nie pomogę bo mój robi to samo..śpi w łóżku odkąd go mamy i tak już pozostanie..fakt faktem sierści za wiele nie ma..brzuszek prawie nagi ma.

lolcia to za wiele się nie dowiedziałaś o cycu i brzuszku..to stawianie się brzucha to skurcze przepowiadające? nie za wcześnie? ja miałam od 30tc aż do porodu. Brałam magnez i nospę.

myszkaJoasia fajnie, że u Was już ok. Powodzenia na wizycie bo kojarzę, że na dziś byłaś umówiona.

miss oddaje apetyt;) bierz ile chcesz..ja mam za troje chyba.. a co do płci..podejrzewam, że chłopcy będą górą..wszystko na to wskazuje;d

Smile
W poprzedniej ciazy juz 1 kg na plusiebylam a w pierwszej 3 kg na plusie. Martwiamnie tylko te oslabienia i czy dzidziol sie wystarczajaco najada... dobrze ze m sie dostal. Przynajmniej o kawie i czyms pomysleli.

Malgos
Watrobka? Bleee mam traume z dziecinstwa ;-) a twoj mlody to jada za ciebie mieszanki widze :-) z ta plcia to smiesznie bo np. U mojego w przedszkolu jest 24 w tym 20 chlopcow :p biedne dziewczynki ;-) ja bym chciala dziewuche dla rownowagi :-D ale i tak pewnue bede mogla sobie pomarzyc.

Piore szlafrok i rzeczy do szpitala... gin nie odbieta. Dzieciaczek nakarmiony antybiotyk wzialbo znow chory :-\ i zaraz bedziemy sie inhalowac.

reklama
mississ no nie dziwię się, że czekasz na ten szew...
no a niestety za porządki muiałam się wziąć, choć nie chce mi się :p
ja bym chciała nie tyć... mam już 3,5kg na plusie.
Wiesz co, moja kuzynka praktyscznie do połowy ciąży nie tyła, a jadła normalnie i nic się nie działo.
zdrówka dla Jasia!
No to mają w kim wybierać dziewczyny :) Ja przed macierzyńskim pracowałam w przedszkolu i któregoś roku miałam grupę samych chłopców!
mamaAni mój maz też tak ma :)
Ja też właśnie mało piję...też muszę sobie przypominać.
Jej, to zdrówka dla synka!
Sympatyczna super, ze syne tak zareagował! a łóżko piętrowe to chyba marzenie każdego dziecka:)
mamamm no pewnie, nie można się też przeforsować!
a to wymiotujesz bo coś złapałaś, czy mdłości ciążowe?
kasia może córka zmieni zdanie jak się maluch pojawi...
myszjajoasia super, że sytuacja zażegnana! A dzisiaj mąż jedzie z Tobą na usg?
U mnie już 61,5 ;/ (3,5kg do przodu)
Smile dobrze, że szczęśliwie doleciał

Idę się wziac za sprzątanie trochę... Chociaż jeden pokój gruntownie muszę wysprzątać:) Miłęgo dnia!

Do góry