reklama
inzagata mnie lekarz na ostatniej wizycie polecił zażywać Prenetal dla II trymestru, ale jak jak skończę folik, No i wczoraj zażyłam pierwszy raz ten prenatal. Nie wiem czy dobry, ale wg mnie składy tych witamin dla kobiet w ciąży są podobne.
mamma-mila
Fanka BB :)
Witam się po weekendzie, przeleciało i kolejny dzień w pracy, mam takie pytanie jakie witaminy dla ciężarnych polecacie, powinnam już coś zacząć zarzywać a nie pamiętam co mi lekarz poleciał - skleroza ciążowa mnie dopadła. Ja też rmf słucham w pracy i tak mnie świąteczny klimat dopadł, choinkę w pracy mamy już ubraną, a przodujący temat to pieczenie pierniczek. W pracy powiedziałm że jestem w ciąży, i chcą zatrudnić kogoś na moje zastępstwo, co mi jest nie na rękę, dziewczyny w pracu też będą złe jak im powiem, zwłaszcza że u nas nie ma takich zwyczajów, jest nas dostatecznie dużo.
Jeśli chodzi o mnie to do końca I trymestru tylko folik, a od początku II lekarz zalecił mi preprat "mama dha"2xdziennie i to wsio.
Koga - we mnie też energia wstąpiła, czuję się świetnie, gdyby nie uszy to uśmiech dookoła głowy, bo już to przesypianie połowy dnia jak wspomnę było naprawdę straszne.
A jeśli chodzi o sernik, to ja absolutnie kocham sernik chałwowy, no miazga po prostu! Pyszny i zawsze wychodzi
Składniki na spód:
- 100 g ciastek pełnoziarnistych typu digestive
- 40 g masła, roztopionego
- 800 g sera twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie
- 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków
- 4 duże jajka
- pół szklanki śmietany kremówki 36% (125 ml)
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 300 g chałwy sezamowej waniliowej (lub Waszej ulubionej) pokruszonej na grubsze kawałki
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub nasionka z 1 laski wanilii
- 150 g chałwy sezamowej waniliowej (lub Waszej ulubionej)
- pół szklanki śmietany kremówki 36% (125 ml)
Czesc
Kurde ale sobie miejsca dziś znaleźć nie umiem, żyje wizytą popoludniowa.
Ale mój R mi dziś o 4 pobudke przyjemna zrobił, zboczuszek z niego he he chyba moja herbatka z miodem i sokiem malinowym oraz polopiryna, pomogły
Młoda ma dziś w szkole warsztaty mydlarskie, ciekawe co tam wydziwiac będą
Mamania a spróbuj może któryś z tych sposobów? U mnie zawsze syrop z cebuli i propolis
Domowe sposoby na ból gardła - Zdrowie & Fitness - WP.PL
Mammamila ten przepis brzmi pysznie, muszę go wypróbować tym bardziej że kocham chalwe
Pozdrawiam idę jakieś sniadanko wrzucić w brzusio
Kurde ale sobie miejsca dziś znaleźć nie umiem, żyje wizytą popoludniowa.
Ale mój R mi dziś o 4 pobudke przyjemna zrobił, zboczuszek z niego he he chyba moja herbatka z miodem i sokiem malinowym oraz polopiryna, pomogły
Młoda ma dziś w szkole warsztaty mydlarskie, ciekawe co tam wydziwiac będą
Mamania a spróbuj może któryś z tych sposobów? U mnie zawsze syrop z cebuli i propolis
Domowe sposoby na ból gardła - Zdrowie & Fitness - WP.PL
Mammamila ten przepis brzmi pysznie, muszę go wypróbować tym bardziej że kocham chalwe
Pozdrawiam idę jakieś sniadanko wrzucić w brzusio
Ostatnia edycja:
Dzien dobry
Koga sie usmialam z tej zamiany dziecka na psa czasem to tez bym na to poszla ja serniki robie rozne, jaki mi sie na zdjeciu spodoba z tym, ze zawsze pieke w towarzystwie wody a probowalas sernika bez sera??
Smile spokojnego lotu
Kasia ja tez lubie piec ale nie mam dla kogo moj chlop to od wielkiego swieta za ciasto zlapie a dzieci to wybiorczo, jak spodziewam sie gosci to mam szanse cos zrobic kciukasy za wizyte
Malgos mnie bolala glowa a brzuch tez pobolewa ale w poprzednich tez cmilo to sie nie przejmuje wyzdrowialas juz??
Mamma-mila sernik wydaje sie przepyszny
MamaAnia zdrowka
Na sniadanko wsunelam tosta z powidlem. Teraz poprawiam tortem
Koga sie usmialam z tej zamiany dziecka na psa czasem to tez bym na to poszla ja serniki robie rozne, jaki mi sie na zdjeciu spodoba z tym, ze zawsze pieke w towarzystwie wody a probowalas sernika bez sera??
Smile spokojnego lotu
Kasia ja tez lubie piec ale nie mam dla kogo moj chlop to od wielkiego swieta za ciasto zlapie a dzieci to wybiorczo, jak spodziewam sie gosci to mam szanse cos zrobic kciukasy za wizyte
Malgos mnie bolala glowa a brzuch tez pobolewa ale w poprzednich tez cmilo to sie nie przejmuje wyzdrowialas juz??
Mamma-mila sernik wydaje sie przepyszny
MamaAnia zdrowka
Na sniadanko wsunelam tosta z powidlem. Teraz poprawiam tortem
myszkajoasia
Fanka BB :)
mamaAnia77 polecam jedna cytryna wyciśnięta do tego łyżka pierzgi w miodzie i mieszamy to w szklance , zalewamy wodą do 3/4 szklanki i zostawiamy na noc . rano mieszamy i pijemy całość pomaga rewelacyjnie a i kup sobie też padmę takie ziołowe tabletki ja je biorę jak coś mnie bierze :-)
reklama
Doberek )
Lolcia Dzieki:-)
Dziewczyny watek kulinarny jest wiec moze tam przepisy wrzucajcie bo tutaj zginął bardzo szybko.
My w rozsypce nie chce mi sie nic;p jakos mi dziwnie ze to juz ostatni dzien, troche sie przyzwyczailam do tego uk
Lolcia Dzieki:-)
Dziewczyny watek kulinarny jest wiec moze tam przepisy wrzucajcie bo tutaj zginął bardzo szybko.
My w rozsypce nie chce mi sie nic;p jakos mi dziwnie ze to juz ostatni dzien, troche sie przyzwyczailam do tego uk