reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
ja miałam to szczęście,że nie puchłam, miałam tylko ogromny brzuch i duże piersi, reszta bez zmian, akurat całe lato przechodziłam ociężale bo brzuszek szybko mi się powiększył i w największe upały sapałam jak zwierz..a jeszcze w sierpniu wybraliśmy się z mężem do Władysławowa a to kilka godzin jazdy autem i ledwo wytrzymałam (termin miałam na września). Ale jedyny plus to lekkie zwiewne ubrania.

Kamcia sukienki sukinkami ale w uk lato rozne bywa :D
Ja drugiego rodzilam w grudniu kurtke nosilam mezusiowa :D nie chcialam nowej kupowac bo jakos obylam w jego. A brzuch mi wywalilo szybko, niedlugo po tym jak sami sie dowiedzielismy to i znajomi pytali kiedy rodze :D ale ja ogolnie mam swoja oponke :x

Lolcia

Malapralinka
A co synkowi wykryli na prenatalnych z serudzkiem? Mojemu dziure miedzy komorami. I sie zrosla do narodzin a inny lekarz mowil ze to normalne a tamta mloda babka npedzila nam stracha!:-)
Bedzie dobrze :-) musi byc. Ja tez mam za soba przejscia i zagryze lekarza jak nie bedzie chcial mi szwu zalozyc!

Nam lekarka powiedziala ze ma slad niedomykalnosci zastawki trójdzielnej. Jednak sie wlasnie nie przejmowac za wczasu, bo moze yc tak, ze zaiknie;-).

Malapralinka proponuje zrobić badania związane z krzepliwością krwi - to chyba właśnie sugerował lekarz brata. U mnie one wychodzą nie prawidłowo i dla tego mam prowadzoną ciążę na heparynie. Najlepiej porozmawiaj ze swoim lekarzem prowadzącym na ten temat.

Co do galerii brzuszków to ma wrażenie, że już niedługo będzie można ją otworzyć bo mam wrażenie, że wszystkie spodnie mnie cisną.

Wlasie, po tyym jak sie dowiedzialam, nie ylam eszcze do lekarza. Mysle zey awet temu jutro powiedziec. Zawsze przeciez moge miec 2ch lekarzy:-D

Lolcia nie martw się, ja pierwszej szczupłości też nie jestem, miałam w planach troszke zejść z wagi ale jednak się wyszło inaczej :)
To skoro maja Nam szybciutko brzuszki wyskoczyć to przypominam o smarowaniu się na rozstępy :) tak dla przypomnienia bo przydało juz by się powolutku zacząć:tak:

Ja tu pewnie i tak jestem najwieksza z Was wszystich:-D

Wlasnie mialam umowioa wizyte u dietetyka... ale nic stracogo.. Tym bardziej pojde i porozmawiam...

W tyg planuje chodzic na basen, o ile lekarz nie edzie mial nic przeciwko:tak:

heh w laczkach męża mówisz;d musiałaś fajnie wyglądać;d ale co tam..najważniejszy był poród a nie jak kto przyjechał ubrany;)

co do smarowania się..ja codziennie po kąpieli smaruje ciało balsamem i tak już od x lat..mam suchą skórę więc muszę i być może dzięki temu w pierwszej ciąży nie pojawiły mi się rozstępy. nie używałam żadnych specyfików tylko zwykły balsam nawilżający. Mam nadzieję, że w tej ciąży również się nie pojawią ale jak będzie to się dopiero okaże. jak tak spojrzę na to z perspektywy czasu to ciąża była super..tylko ten poród i połóg jak dla mnie masakra;/

reklama
Ja juz uzywam zwyklej oliwki...
co wam moge polecic w 100% to zel/krem ze śluzu ślimaka. Mi pieknie rozjaśnił i wygladzil blizne po cc.
mala pralinka spokojnie nie tylko ty masz juz brzuszek czy pare kilo za duzo :p
Dziewczyny ile przytylyscie w poprzednich ciażach/ciąży?? I jaka mialyscie wage poczatkowa?? ;) ja zaczynalam od 63 a skończyłam na 81 :( -18kg a po prawie 5latach nadal 10zalega...

Do góry