reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Czesc
ustica witaj i super ze wam sie udalo
tak piszecie o tych leginsach moze tez sobie kupie tylko gdzie ja bede w nich chodzc? Do pracy nie da rady raczej; )
tyle doczytalam i nie wiem co komu ..... ach to ciążowe zmiekczenie mózgu
jestem juz w wawie ale jeszcze mam 2 h czekania nq samolot a tak mi sie chce spaaac help i jeszcze kupilam gazete a tam nic do czytania nie ma same reklamy
mala zosia moze sie do ciebie wbije na suszi ;)

reklama
Ja się witam po przerwie.

Ustica - gratuluje i podziwiam wytrwałości.

Co do konowałów ginekologów - to w pierwszej ciąży byłam na USG w 20 tyg u lekarza wariata. O dziwo to było w Enel-medzie, myślałam, że tam dobrze weryfikują zatrudnianych lekarzy. Po pierwsze, na wejściu wyprosił mojego męża. Bo przecież on ma badać pacjentkę a nie męża!. Po chwili pozwolił mu wejść. Zadzwonił telefon i doktor odebrał i nas obgaduje do kolegi: że co za czasy, że mu sie faceci pchają do gabinetu i hihi hahah.... Nie chciał nam powiedzieć płci, badanie pobieżne. Ja ogólnie miałam to gdzieś, bo tydzień wcześniej poszłam sobie prywatnie i już wszystko wiedziałam. Ale jakby to była moja wyczekana wizyta to chyba bym się darła przez godzinę na tego jełopa!!!

Dla dziewczyn w wawy polecam właśnie prywatne USG w Babka Medica. Super sprzęt. Ostatnio znajoma była, bo w jej klinice nie mogli ustalić czy serce jest dobrze podzielone. Poszła tam i sie okazało, że wszystko oki. Nas obsługiwał młody chłopach i przez 40 minut nam wszytko pokazywał i tłumaczył. Zbadał m.in. przepływy w moich tętnicach udowych a wiem, ze tego się nie robi za często .

Dołączam do zmarzluchów. Cały dzień bym pod kocem siedziała :( Śmieję się, że chyba noszę małego wampirka co wysysa ze mnie resztki energii i ciepła. Bo tylko cięgle bym kocyk, kanapa i drzemeczka. Niestety moja roczna panna nie daje mi poleniuchować :(

Ale sie rozpisałyscie... uff zaraz siadam do nadrabiania .

My mielismy pracowity weekend w sobote sprzatanie całego domu i w miedzy czasie zaworzenie M do mnie do domu bo z tata drzewo dla nas przygotowywali. W niedziele bylismy w kinie z Nelka dzielnie sie spisała 86 min na piorun i nawiedzony dom wytrzymała :)
Zakupy w galeri wiec fajnie. W pon ostatni dzien w pracy bylam i pozniej bylismy na premierze z Nelka przedstawienia w którym moj kolega gra. No a wczoraj byłam po l4 i dokonczyc zakupy na mikołaja.Kupiłam pare rzeczy w lumku dla dziecka uniwersalne bo usg bd miała 16 wiec sie wtrzymywałam. No i dla Nelki na lato fajne spodenki upolowałam z 5 par wiec super :)
Co do mojego szlabanu dziewczyny podziałało az sobie kupił w koncu wkłady do maszynki wielorazowej swojej i poszukał kocówek do golarki :p

no A teraz zabieram sie do nadrabiania co u was :p

i super, że na męża podziałało:) kara być musi;d

Cześć dziewczyny :-)
Już jestem po genetycznych, najpierw pobrali krew później USG na szczęście przez brzuch. Trochę uciskał ale nie było źle nie tak jak niektóre z Was miały. Wg USG ciąża prawidłowa wszystko w normie, dokładne wyniki za 2 tyg . Na 99,9% CHŁOPAK :-) zdjęcie i wiecej info wrzucę w innym wątku .

Wczoraj tak sie zle czułam, miałam lekką gorączkę gardło drapało , zaraz brałam w podwójnych dawkach czosnek, cytryne, syrop z cebuli a dzisiaj nic nie czuje jakbym była calkiem zdrowa zobaczymy co będzie wieczorem

Piszecie trochę o porodówkach, ja jestem troche wystraszona, rodziłam w irlandii a tam całkiem inne warunki, piękne sale poporodowe łózka na pilota, na kazdej sali lazienka z wc, bidetem wanna i prysznicem , pyszne jedzenie na obiad wybierałam z 3 możliwych dań . Sale porodowe full wypas z całym sprzetem do ratowania noworodków, po łazienke, piłki materace
A teraz będzie pewnie trochę inaczej, w moim szpitalu jest tylko 1 sala porodowa indywidualna i jedna pojedyncza sala poporodowa , a tak to są chyba te nieśmiertelne boksy. Jednak to tylko 2-3 dni więc damy radę, najważniejsze żeby personel był ok i życzliwy :happy2:

cieszę się, że wizyta udana i gratki synusia:))

Ruszam do lekarza w prawdzie na 15.30 ale przebarwienia dojechać 30 min kolejka 15 min iść, trzymajcie kciuki jakoś strasznie się boję jakąś panika mnie bierze i jestem ciekawa czy będzie też przez brzuch ostatnio jak tak zrobił myślałam że zaraz rezerwie mi szew a przecie zarost ma 6 lat

jak po wizycie?

Witam dziewczyny to moj debiut takze prosze o wyrozumialosc :) My po dwoch latach walki i 4 in vitro doczekalismy sie zdrowej ciazy. termin na 11 czerwca 2015. Ze wstepnych badan wychodzi ze to bedzie dziewczynka :) :-)

witaj:) gratuluję ciąży:) wytrwali jesteście:)

lolcia już widzę jaką miałaś minę i nerwy na tą kapustę;/ ważne, że chociaż 14 wyszło;d ja pewnie do soboty bym je zjadła;d

Archea z tego co wiem to normalnie możesz sobie tam podjechac, wejsc, zobaczyc, podpytac tam naprawdę pracują mili ludzie i nic nie trzeba załatwiać jeśli chcesz tam rodzic.
Mój lekarz to Adamczyk Arkadiusz, prywatnie przyjmuje w Piekarach ale ja do niego chodzę z nfz do przychodni właśnie przy szpitalu. Co do terminów to na pierwszy musialabys czekać koło m-ca ale wiem że 16.12 był jakiś wolny termin u niego gdybyś chciała podam ci nr do przychodni.

Kurde 3/4 dnia net mi nie działał i teraz nadrabiam powoli ale pewno na spokojnie dopiero jutro dojde do końca ha ha:D

Na obiad w końcu dziś po najmniejszej linii oporu, mizeria, jajko i ziemniaki :)

Właśnie pochlonelam golonke gotowana he he i wyglądam jak do porodu, leze brzucholem do góry:D

Ciasteczko zobacz tu ja Majci kiedyś z tego smoby kupiłam
Kuchnia zabawka - Por

Ustica gratuluje dzidzi :)

Gratuluje udanych wizyt, ja mam 9.12 już się doczekać nie mogę.

Chyba się w końcu do chłopa przytule bo nawet mu buziaka dziś nie dałam i coś fochem rzuca, małpa ze mnie he he:eek:

Ostatnia edycja:
Sosnowiczanka - mi też paluchy schudły - co dziwne - bo całą reszta 3kg+ :D

Co do mojego szlabanu dziewczyny podziałało az sobie kupił w koncu wkłady do maszynki wielorazowej swojej i poszukał kocówek do golarki :p
Gratulacje - jednak faceci to słaba płeć :)

MamaAnia - gratuluję siusiaka! :)

Witam dziewczyny to moj debiut takze prosze o wyrozumialosc :) My po dwoch latach walki i 4 in vitro doczekalismy sie zdrowej ciazy. termin na 11 czerwca 2015. Ze wstepnych badan wychodzi ze to bedzie dziewczynka :) :-)
Gratuluję cierpliwości, starań i wypragnionego Maleństwa ;)

Ze mnie dzisiaj mynżu się śmiał, że jestem hare kryszna, bo zrobiłam na obiad kaszę jaglaną z warzywami i sosem pomidorowym, a on do schabowych przyzwyczajony :p no niestety, głód do dupy zajrzy to sobie odgrzeje chłopaczek :p

lolcia noo niestety dzieciaki znosze jedno od drugiego... A jak Miki? Lepiej?
a gorfy ja chcę! Błagam :p
malgos uparciuch z tego Twojego synka! pasterz=farmer- super :)
mamamm super, że się uporaliście! Zawsze to Wasze będzie!
Ja swojemu kupiłam rowerek biegowy, który najpierw spełnia funkcję jeździka - ma 3 koła i się odpycha nóżkami, a potem można zostawić dwa i jest biedowy. Doszedł już, jest bardzo fajny :)
mamaAnia gratulacje synka!
ciasteczko mi się podobają te drewniane z bambino. Znam je, bo pracuję, a raczej przed macierzyńskim pracowałam w przedszkolu i dzieciaki uwielbiały je.
http://sklep.mo****mbino.pl/category/zabawki-kuchenki/2
Ustica witaj! Ogromne gratulacje!
Nati a Ty mieszkasz w Wawie? Jak tam to gdzie rodziłaś córę i gdzie teraz planujesz rodzić?
Właśnie kto tu z Wawy lunb okolic?:)
Ja w szpitalu gdzie rodziłam miałąm supner warunki lokalowe! Poródówka odnowinona, czysta, prysznic, drabinki, piłki itp itd. Sale poporodowe też odnowione, teortycznie trzyosobowe, ale układali po dwie pacjentki w salach (dopiero jak za dużo było to dokłądali trzecią:) ) czysta łazienka w sali. No naprawdę super. Opieka poporodowa generalnie średnia, położne się nie interesowały i bardzo naciskały, żeby dokarmiać dzieci, ale mi to nie przeszkadzało, a nawet pasowało, że nikt nade mną nie wisi :p A mleko ściągałam i itak mm nie dawałam :)
Podejrzewam, że drugi raz pewnie też pojadę tam rodzic, choć co do samego porodu mam trochę mieszane uczucia... Bo mnie długo przetrzymali, zniknęła moja położna, któa miała wróćić za 20 mn i nie wróciła już wcale...AW końcu robili mi vacum, bo Młody tak zszedł, ze cesarki też nie mogli...Za to lekarz, który potem przyszedł super :p (jej, ale się rozpisałam :) )

Jestem po wizycie, lekarz stwierdził że 11 tydzień
Wizyta trwała 45 min, badanie ginekologiczne, cytologia, usg i wywiad
Serduszko bije, :-)

mamuśka ja też rok temu córce kupiłam taki rowerek, gdzie są 3 koła a potem się obraca i można mieć biegowy. Bardzo go lubi ale nadal na tych 3 jeździ bo pewnie się czuje. Pewnie na wiosnę zmienimy już na dwa. Kuchnie super, dzięki za link (co prawda nie działał ale sobie poradziłam), znam tą firmę z przedszkola gdzie chodzę z córką na zajęcia popołudniowe. Niestety trochę za drogie :(
Dobranoc wszystkim

reklama
Czesc dziewczyny:)

Ja już po kawce za godz na zakupy jadę, muszę sobie jakieś spodnie ciazowe kupić bo te ktore mam już mi trochę przeszkadzać w pasie zaczynają.

Śniło mi się dziś ze byłam na usg o gin powiedział ze na 100% będzie córka, ciekawe czy mam prorocze sny, choć mezus bardzo chciałby syna ale i tak najważniejsze żeby zdrowe było :):)

Do góry