reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Pewnie po wszystkim biegalby jak ten owczarek z k9 hmmmm a może padlby i nie wstawał do następnego dnia, ciekawe ?!
Ja mam jeszcze jednego mix sznaucera z yorkiem, też piesek ale on chyba gej, bo w ogóle go panny nie interesują chociaż on młody, rok ma.
A tak z innej beczki to mam smaka na coś kwasnego, takiego rolmopsa albo swojska kiszona kapusta mniam.

Czujecie już jakieś ruchy Waszych brzuszkowych mieszkańców? Bo u mnie jakby coś już się działo :D

reklama
Hej dziewczyny :) mam do Was małe pytanie czy po badaniu prenatalnym bolało Was podbrzusze? Od czwartku boli mnie podbrzusze, czuję się tak jakby ktoś mi ciągnął macice do dołu niezależnie od tego czy chodzę, siedzę czy leżę. Co prawda lekarz mnie tam troche zmaltretował żeby zobaczyć malucha ale trochę mnie to martwi. Wizytę u swojego ginekologa mam dopiero 19.12 nie wiem czy nie potrzebnie sieje panikę...

Ja właśnie dzięki Bogu nie mam żadnych plamień. Mój A cały czas mi mówi że panikuję i to napewno przez to badanie ale chyba nie da mi to spokoju dopóki tego nie sprawdze. Ale wydaje mi się że takie badanie nie może zaszkodzić dziecku...

agawera u mnie będzie coś 14tydz choć co usg a maialam ich już 4 to raz maluch nadrobil ponad tydz a później przez kolejny tylko 5 dni.. w ogóle to według om to termin powinnam mieć na a teraz dla Was szok 10.05:) ale że @ miałam co dwa miesiące (przez leki) toteż owulacja opozniona pozadnie...
I termin mam 31.05 ale że młoda tydz po terminie ur to teraz pewnie też będzie z poślizgiem...:D

Smile
Trojaczki nie sa zle :p za jednym razem cala rodzinka haha;-) moja babcia miala dwa razy trojaczki i 3 x blizniaki plus 2x1 wiec wiesz:-D ale fakt wtedy to inne czasy byly :-)
Mississ, aż mi palców zabrakło, jak zaczęłam liczyć dzieciaczki Twojej babci ;) dała czadu kobietka, nie ma co, a dziadek jaki jurny, fiu fiuu ;))

Pijecie kawę? miałam dzisiaj na nią ochotę ale miałam tylko rozpuszczalną i poniej zrobiło mi się niedobrze
Jaka kawa by była najlepsza?
Ja teraz tylko bezkofeinową. Kupiłam Illy, fusiarę, jest pyszna i nie odczuwa się "braku kofeiny" :)

Koga - podróżowanie jest cudowne :) Ja też zawsze byłam wolnym ptakiem i moim planem na życie była "tułaczka" z plecakiem po Europie, potem świecie.. A mój mężu całkiem przeciwny biegun, ceni stabilizację, planowanie itd.. także musimy się spotkać gdzieś w połowie ;)

Może pani pomyliła się i zły wierszyk dała?
Ratunku mój psiak się zakochał i nie wiem co z nim zrobić, chodzi taki smutny, nie je bawić się nie chce nawet na Majke nie reaguje choć uwielbia się z nią bawić :eek:
Hej Kasia :) witamy w naszym brzuchatym gronie :) Co do psiaków, to mój white terrier też teraz ma okres "zakochanego kundla", bo cieczki czas strat. Także obowiązkowo po każdym spacerze leci do swojej ogromnej maskotki żaby i tam daje upust emocjom :p do tego oczywiście nie je i piszczy. I tak jak Twój - prawiczek, z tym że 5letni. Współczuję mu szczerze, ale jak mu się podobają to tylko wielkie psice, którym może co najwyżej łapy wylizać :p

U mnie wszystko ok, dzisiaj porządki i strojenie domu na święta :) Klimat się robi, fajnie jest. Brzucho mi taki wyskoczył, że hoho, mam nadzieję że za 2 tyg na wizycie dowiem się czy psita czy ptak ;) Będzie co ma być, ale wysypało mnie strasznie, nie dośc że na buzi to i na dekolcie..dojrzewam? :)

mamaAnia miałam dopochwowo tylko że dzidziul nie chciał się pokazać przodu dlatego lekarz na siłe próbował mi go obrócić "walił" mi tym sprzętem w środku przez pół godziny wykręcał to i dodatkowo uderzał mi ręką w podbrzusze... nie miło wspominam te badania tym bardziej jak widziałam na ekranie że moje dziecko ma przy tym takie wstrząsy jakbym je włożyła do wirówki :/

Archea
Wlasnie kazdy mowi ze szczekliwe a moje nie sa ;-) fakt ze uslysza psy na dworze to powarkuja i czasem szczekna ale tak to aniolki :-) czasem z radosci szczekna a najczesciej to sie zapowietrzaja ;-) a tak sa milusinskie kochane i zawsze koldre zabieraly :p choc juz dawno nie spaly z nami. Zawsze sie kladly miedzy nami na koldrze i takim sposobem ani ja ani m nie mielismy koldry do konca ;-) i jak wyjezdzamy czy np ide gdzies na pare dni to sa dwa dni wczesniej smutne. A bajka kiedys polozyla mi sie na walizce i zasnela :-) zaprotestowala zebym nigzie nie szla :-) kocham je nad zycie!:-) to moje dzieciaczki sa :-D
A co do kotow mialam ich kiefys duzo. Pare lat temu mialam z mkiem persa seala. Byla piekna ale -wredna. Lazila po kuchni po meblach wszedzie siersc latala. Irytowalo mnie to. No i nie lubia sie tak piescic na zawolanie jak psy. Ale moj stary je bardzo lubi. Ja jednak batdziej wole psy choc moje maja mnustwo kudliw to jednak nie chodza po meblach :-)

Kasia
Dzis jadlam kiszona :-D a teraz bym zjadlam chlebka z ogorasem kiszonym. Wyjatkowo dzis na kwasne bo tak wiecej slidkiego raczej. I zaczynam odzyskiwac apetyt. Ja chyba cos tam czuje czasem jestem pewna na sto p. ze to to a czasem sie zastanawiam.

Gosia
Mnie bolalo bo mnie gin wymeczyl... chyba z 3-4 dni mnie bolalo bbrrr wez nospe i zobacz jak sie bedIesz czula. I magnes. Jak nie pomoze zadzwon do gina.

Mamamila
No dziadek jurny :p ale dziad jeden pil i nie pomagal... zmarl tez szybko bo chyba z 3 lata po babci choc ja tego nie pamietam bo mnie na swiecie nie bylo. Ale babcia zmarla jak ostatnie mialo 3 latka. Oni sami sie wychowywali wzajemnie i uwazam ze mam cudowna rodzinke i kocham swojego tate nad zycie bo jest wspanialym czliwiekiem :-)
Moja bajka mam wrazenie ze by dala komykolwiek zeby tylko w koncu ja ktos wyru..al :p haha biefna zawsze go tak zacheca i ogon wywija nienaturalnie zeby mual dojscie a on zalezie na nia porusza sie bez wejscia i zaraz schodzi a ona bidulka daje se spokoj po 5 probach ;-) ale wet mowil ze to przez to ze sie wychowuja razem i suczka zdominowala psa.

Gosia ja wczoraj miałam badanie i tak samo mnie lekarz potraktował. I dzisiaj tez podbrzusze boli. Próbował
Dziecko badać ale dzidzius nie chciał a on ruszał na boki tak strasznie, myślałam ze mi cos tam zaraz obrysuje/zadrapie w srodku :)

reklama
Witam się wczesniutka pora:D
Ja już od godz w pracy, nie ma to jak kopalnia he he, bo wlaśnie tu pracuje :)
Wczoraj zasnelam z kurami, tragedia...
Miłego dzionka pozdrawiam

Do góry