reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Haha no cos musze wymyslic z tym moim chlopem bo kiedys go udusze po prostu:-)

Miss niee mi nic nie leci, ogolnie bola mnie tylko sutki..:eek:
MałaZosia ojj zazdroszcze kina ja bym sie chetnie wybrala...ale to dopiero w lutym chyba na Greya sie wybiore:-D

reklama
MalaZosia - nie jestem dokładnie pewna ale ciocia mnie nastraszyła, ze to zdecydowanie za dużo... powiedziała abym poszła na zwolnienie i dużo leżała... tylko to objawia mi się właśnie jak leżę (czuję szybkie kołatanie serca w gardle) po weekendzie będę wiedziała jak będę po rozmowie z kardiolog... na razie tabletki uspokajające 3x2tabl. robią swoje i jestem spokojna... ciśnienie tez jakoś coraz lepsze do 140/85 dochodzi :tak:

missiiss ciesz się, bo ja zawsze miałam za mało tego mleka i młody od początku był dokarmiany a ja walczyłam jak lwica o każdą kroplę.

Niestety ja z młodym też do kina nie chodzę, bo nie lubi hałasu. Ja dzisiaj z synem idę na kontrolę do przychodni a po drodze szybkie zakupy. Ma obiecane nowego pluszaka bo ukochany piesek zgubił się w przedszkolu, a ja mam nadzieję kupić coś sobie do ubrania na niedzielę bo teściu wraca po 8 miesiącach kontraktu i jesteśmy zaproszeni do restauracji. Wtedy też powiemy o kolejnej ciąży.

Co do wkurzających połówek to mój też nie jest aniołem i lubi zapominać. Wczoraj prosiłam, aby kupił w biedronce chleb i dżem dla dziecka. Chleb kupił, ale dżemu nie. Za to ja dostałam kwiatki (pęk białych różyczek), chyba obojgu nam ulżyło po tym badaniu i zaczynamy wierzyć, że tym razem się uda.

Co do moli to wszystko wyrzuciłam, wymyłam, zainstalowałam łapki a nowe rzeczy zapakowałam w szczelne pudełka. Na razie mam spokój. Mam nadziej, że nie wrócą. Ale widoku larw w szafkach z jedzeniem to chyba nie zapomnę do końca życia.

Tak bardzo się cieszę, że same dobre wiadomości u nas na forum się zaczęły i mam nadzieję, że czerwcowy pech się skończył.

Trzymajcie się zdrowo i pogodnie w ten paskudny dzień :)

Mississ - mi nie leciało nic przed porodem. Przynajmniej sobie nie przypominam :)

Alkmena - spokój spokój i jeszcze raz spokój. Ciśnienie ładnie Ci spadło. Tylko się cieszyć.
P ma dziś wolne i miał mnie podrzucić do szpitala ale jakoś zbiera się jak sójka za morze a ja jestem coraz bardziej zestresowana i spięta.... :/

Co do kina to uwierzcie, że jeszcze rok temu nie dało się z młodym usiedzieć. To była katorga. Ale nagle dojrzał do tego jak poszedł z tata na Samoloty. Choć wiercił się niemiłosiernie to i tak było lepiej. Od 2-3 seansów ogląda w skupieniu i teraz to czysta przyjemność. Mam nadzieję, że dzisiejsza bajka nam się spodoba. Zwiastun był obiecujący. :)

Smile moj nie zapomina bo wszystkie zakupy wyjazdowd rovimy razem :D a te mniejsze osiedlowe sama z dziecmi :D tak bezpieczniej :D
Mississ juz ci leci "meko"? Szybko :) to po porodzie mlode bedzie mialo jedzonka pod dostatkiem :D
MalaZosia ja tez kina zazdroszcze. Bylam z mikim w pazdzierniku w pl a wczesniej to chyba przed jego narodzeniem :/ wstyd wiem ale tu nie mam jak do kina isc a kacpus za maly na takie dlugie filmy. Pozostaja seanse w tv :D a propo musze dorwac transformersow w 3d tylko bez dubbingu :D
Alkmena dla mnie takie wyniki to czarna magia ale sluchaj grzecznie zalecen lekarza i bedzie miodzio :)
Mi znowu sie nic nie chce a pasuje w chalupce ogarnac. W sobote urodzinki kolezanki a ja w kropce jeszcze nic nie kupilismy :x

Niobe
Nie ciesze sie bo juz koszulki po nocy mam zaschniete. Z reszta mialam mnustwo mleka ale co z tego jak mlodego nie moglam przystawiac bo tak mnie gryzl... :-\ mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej.

Smile
To nie mleko to przezroczyste takie. Z kanalikow wyplywa samo w nocy jak gniote cyca albo jak nacisne. To siara sie nazywa tylko pewnie nie ma tyle wartosci odzywczych co po porodzie zaraz. Chyba ze sie myleo_O nie dziwi mnie to bo nie pierwszy raz to mam ale czemu tak szybkoo_O

MałaZosia tak o koszenilę mi chodziło. Jak sobie pomysle ze naturalnym barwnikiem jest robak to apetyt mi przechodzi jak ręką odjął:)
Trzymam kciuki za wyniki!

Archea no niby wiem ze to nie ruchy, ale takie przewracanie czuję.. Mysle ze to dzidziuś.

Smile u ciebie mąż na skleroze a u nas ja. Wczoraj poszłam do sklepu po chleb, wedline i masło. Wróciłam bez masła... Standard

Mississ mnie leciało od 30go tygodnia, nie strasz ze tak wczas juz moze być!

Sosnowiczanka
Nie strasze ;-) w pierwszej ciazy nie mialam w ogole a w drugiej od 16 tcxa teraz od 14o_O niezle pewnie wysoka prolaktyne mam.

Jak ja wam zazdroszcze ze plec znacie. Ja juz tak bym chciala wiedziec ze bedzie dziewczynka ;-):p

Mamaania
Super taka wycieczka do fabryki bombek :-) sama bym pojechala:-) zdrowka dla malucha!

Ja licze mocno na dziewuche bo:
1. Serduszko bije 162 a u chlopcow moich bilo 140.
2 . Nie wymiotowalam tak jak z chlopcami. W sumie tylko mnie mdlilo ale nie az tak mocno
3. Mam syfki na twarzy a z chlopakami nie mialam ani jednego.
4. Z nimi dwie ciaze tylko kwasne i konkretne rzeczy np tydzien to kolejny co innego a teraz raczej wszystko i slodkiego czesto skubne a z chlopcami zero slodyczy.
5. Wczesniej 2 ciaze wooooda duzo jej a teraz soki wole.

Meega jestem ciekawa. Tak mi sie marzy rownowaga w stadzie... ze sie chyba pochlastam jak znow bedzie 3 ci siusiak ;-)

Missis no wez nie chlastaj :D ja to pewnie bede musiala :D bo mi sie cos zdaje, ze bedzie w chacie 4:1 no ale coz takie zycie :D kupie sobie lalke zeby kucole wizac :D
Sosnowiczka ja jak ide na mniejsze zakupy z chlopcami to zawsze Mikiemu mowie co trzeba kupic :D jak ja zapomne to on mi w sklepie przypomina :D
Wyczyscilam sobie kuchnie, chyba poszukam kokardek i zobacze czy da sie z nich gwiazdki zrobic to bysmy z mikim pozniej podzialali swiatecznie :D

reklama
MalaZosia - udanego seansu życzę :) Michałowi zdarzyło się właśnie na samolotach jak pod koniec powiedział prawie na cały głos że się nudzi i kiedy koniec ;-) a potem było już lepiej, my po Wielkiej szóstce wybieramy się dopiero na Pingwiny z Madagaskaru w styczniu :)

missiiss - w pierwszej ciąży miałam takie coś od ok. 28tyg... ale podobno to normalne, ale faktycznie jakoś wcześnie
co do płci i tętna - ja znowu mam teorię która potwierdziła się już chyba w 8 przypadkach - że do 150 to dziewczynka a powyżej 150 to chłopak :) więc ciekawe jak to się teraz sprawdzi ;-)

Do góry