reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

mamaAnia noo moja teściowa marzyła o córce, a ma 5 synów :)
niemusisznic póki co miałam jedną wizytę na fundusz i nie było usg. Usg oddzielnie. W pierwszej ciąży, już chyba po 20 (którymś) tyg, lekarz robił mi na wizycie taki "szybki podgląd", żeby serducho zobaczyć.
Kartę ciąży miałam założoną chyba w 6 tc, ale to akurat byłam wtedy prywatnie i zapytałam

reklama
chłopaki górą:DD heh..nieźle..ciekawa jestem ile będzie chłopców a ile dziewczynek:) i mam nadzieję, że też noszę pod serduchem dziołchę;dd

miss mi w ciąży siara nie leciała i teraz też nie..a nawet miałam pokarm dopiero na 3 dobę po porodzie;/ uśmiałam się z Ciebie;d no musi być ta córa! :)
MalaZosia będzie dobrze..mam na myśli wyniki. Domyślam się, że jedyne o czym myślisz to o właśnie wyniki ale teraz to już nic nie zmieni a nie ma sensu się martwić. Udanej wyprawy do kina.
mamuśka super, że wizyta udana;d gratki jajcolka:)
niemusisznic nie pomogę bo chodzę prywatnie

i wybaczcie ale więcej nie pamiętam:(( aaa witam nowe mamy:)

Dzięki za miłe przyjęcie ;-)
Jednak wypatrzyłam,że mi ginka wpisała termin wg USG na 15.06 (to dzień po moich urodzinach :-D).
Ja mam córę,ale chciałabym jeszcze jedną. Mój P. wolałby syna. Cóż,zobaczymy.:-)
Mam to szczęście,że to już 12 tc,a mnie znowu (tak jak w 1 ciąży) ominęły wszelkie objawy i niedogodności ciążowe,zero nudności,zachcianek czy bóli głowy...:szok: Zawsze się śmiałam z babeczek,jak mówiły,że one do 3-4 miesiąca nie wiedziały o ciąży.A teraz sama tak mam...ale miałam tak nieregularne cykle,że nawet do głowy by mi nie wpadło!!! :no:
Fiuuu....

karotka witam:-) U mnie dzidzia wg miesiaczki powinna byc starsza o 2 tyg ale ja sie bardziej sugeruje rozwojem dziecka i termin mam z usg na 13.06

Jaki wysyp chlopcow o matko..ale to super:-D

Miss ja sie najszybciej na połówkowym dowiem wiec czasu jeszcze sporo.
Lolcia haha no to co ze bys krzykneła, radosc by byla taka ze ho ho

Karotka to ci niespodzianka :D gratulacje i witam witamy :) ja dwie ciaze mialam bezobjawowe to teraz nadganiam :D
No i zmoglam sie i wyprasowalam ta sterte dziadow :D teraz trza jeszcze pozanosic na swoje miejsca. Wsunelam tez cwiarteczke pomelo :p normalnie od jakiegos czasu codziennie musze schapac tak mi smakujs a ze wreszcie udalo mi sie dorwac to cudo w ukeju to korzystam :D
Aha przyszedl list ze szpitala. Mam niskie ryzyko zd 1:2200. Jeszcze dopisali, ze korzystajac z okazji zycza mi milej ciazy (tak to mozna przetlumaczyc) :)
Smile no my sobie poczekamy :D ale co tam cierliwosc nam sie pozniej przyda to teraz ja cwiczmy :)

Mamuskasia
No ty to co innego jak latorosl karmilas do niedawna :-)

Lilcia
Ja za kotami tak srednio ale moj stary lubi. Ja to wychowywalam sie z kotami bo mielismy 2 kotki i dwa razy wroku kazda po 5 kociakow :p jezeli moj szkrab nie jest uczulony to procz parki chichuach chce miec papuge jeszcze :-D

Malgos
Musi musi ;-) choc bedzie zagwozdka z imieniem wtedy bo dla chlopca juz raczej mamy :-) co do porodu i mleka mi dopiero po 36 h od cc mlodego dali do cyca. Ale ja cc mialam. Najgorzej bylo pod cieplym prysznicem. Odkrecalam kurki z woda i jednoczesnie z moich kurkow lecialo :-D normalnie kapiel mleczna :p phi :-)

Karotka
Ty nie bylas na staraczkach? Ja cie skads znam albo ktoras miala podobny nick ;-) witaj :-)

Smile
Ja tez nie wiem czy sie dowiem w szpitalu bo wiesz jak to lekarze tam patrza. Zeby z dzieckiem ok bylo a nie tam miedzy nogi mu zagladac. Ale bede blagac na kolanach :p

Wg to chyba napize do swojego gina zeby czasem zabieg mi nie zamowil na same przed swietami bo padne chyba...

Lolcia no to super ze ryzyko male ;) Ja tez dzis dostałam list ale potwierdzajacy scan w styczniu.

A z ta plcia to chcialabym wiedziec po prostu wiedziec tak z ciekawosci, wiadomo ze dziewczynka marzeniem bedzie ale po prostu chcialabym wiedziec nawet jesli to chlopiec ;)

Jestem glodna a nie wiem co mam zjesc..

chyba sobie dziś strzele baranka w ścianę..co za dzień;/ chciałam pospać to tel mnie obudził i nici ze spania..mały chory a ma więcej energii niż ja i ciągle w ruchu..

ja kocham zwierzęta..koty..psy..konie i wszystko co zwierzęciem się nazywa;dd w domu mamy 3 psy i 3 koty, swinkę morską;d ale mój mężuś powiedział, że mam już bana na kolejne bo ma dość;dd jestem też wirtualnym opiekunem psiaka w schronisku na którego co miesiąc przelewam kasę;)

Jezuniu jak sie podle czuje :-( moje zatoki... zaraz mi czolo i nos z bolu eksploduja :-( a nawet kataru nie mam... :-( czy ktoras wie czy moge amolem czolo posmarowac w ciazy? Ehh juz nie moge wytrzymac... az mnie patrzalki bola :-(

reklama
lolcia haa no generalnie na razie nie ma absolutnie żadnej różnicy między tą a poprzednią ciążą :-)
missiiss zgadza się,byłam na staraczkach :tak: Ale odpuściłam w którymś momencie,bo i sytuacja finansowa się trochę pogorszyła,i uznałam,że co ma być,to będzie. I jest.:-) Właściwie całkowicie niespodziewanie.
Już mnie bierze na jakieś owoce z bitą śmietaną.:eek:

Do góry