reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

niobe - no super wieści! i gratki synka, to się starszak z brata ucieszy:tak:
malgoś - jeśli mogłabym coś "woleć" to też wolę mniejsze rodzić:-D

mississ - nie stresuj się to w końcu tylko kasa, choć wiem jak to potrafi krwi napsuć, już czekam na moje przeboje z ZUSem i z chorobowym jak pójdę wiosną na l4:confused2: z tego co wiem to będę miała jakiś milion druczków do wypełnienia ręcznie - sławetna informatyzacja qwa zusu:angry: i z miesiąc poślizgu, a w tym czasie najlepiej zęby w ścianę;-)

reklama
malgos83; mówisz ,że pomoże tylko maść obyś miała rację ;/ jak zsuwałam Mateuszkowi skórkę to się nie dało i tylko czubeczek widać .Zobaczymy jak będzie jak wbiję sie na linię przychodni i chirurg ogladnie synka.Dzieki

Niobe gratulacje ,jako pierwsza z nas znasz płeć dzidziulka :p

Smile0206 tez myślę że fajna by była taka tabelka u nas ,tylko nie wiem czy moderatorka sie zgodzi ja zrobić ,ale pewnie tak,byłoby przejrzyście co,kto i kiedy :p

Wrrr sie wsciekne! Spisalam sie i mi wcielo :(
Koga jak to mowia ciasny ale wlasny :)
Sympatyczna wpadaj czesciej to posty beda krotsze :p powodzenia na wizyxie :)
Mamma-mila sie usmialam z tego cukru :D a takie wielkie barynsa ekstra do wtulania :p
MalaZosia ty to mi zawsze narobisz na cos smaka :p teraz sernik bedzie za mna dreptal :p z czapka nie pomoge bo kiedys chcialam mlodemu zrobic na szybko czapke kominarza i mi nie wyszla :D
Mamuska powodzenia :)
Niobe gratuluje synusia :)
Smile a to ja mam jeszcze info o ntn:)
Myszkajoasia trzymaj sie i duzo duzo zdrowka :)
Ide zjesc cos :D

W Sobote robiłam z synkiem pierniki pierwszą blachę zrobiliśmy takich cieńszych pierniczków ,żeby było ich wiecej ,ale były twarde i natepne juz robiliśmy grubsze i są super ,takie miękkie i pachnące z wzorami literek :p z czego Mati juz połowę pozjadał i dziś robimy następne tym razem serca i inne wzorki również grube.Po 10 grudnia wyłożę na cały stół w kuchni różne posypki ,orzechy i wszelkie różności i na kolorowym lukrze robionym własnymi rękoma :p Mati będzie prystrajał jak co roku :D

W sprawie teściów to u nas tak było : jak byłam w ciąży to rok mieszkaliśmy u teściów,chyba pierwszy miesiąc było dobrze,potem tesciowej się nudziło i ciągle cos komentowała .W trakcie mieszkania tam na wsi ,remontowaliśmy naszą część i nie tylko ,mieliśmy odłożone pieniądze z naszego wesela i mysleliśmy że u teściów już będziemy mieszkać zawsze.Kupilismy kabinę przysznicową taką fajną ,/że nawet teraz na naszym mieszkaniu już nie moglismy sobie na taką pozwolić z braku kasy/ ,zrobilismy nowe centralne od podstaw i piec super zakupilismy ,kaloryfery, wszedzie ,okna w naszej części,komin nowy, kompakt wc,wszystko super firm ..i co ? i po porodzie tam nie wróciliśmy bo nie dało się tam normalnie żyć .Teściowa wtracała się do wszystkiego ,komentowała,ehhh ..zamieszkaliśmy kątem u moich rodziców ,dali nam jeden mały pokoik,do którego bez przerwy właziła moja mama z wyrzutami ,czego nie sprzątam całego mieszkania /dodam , że ona sama nie pracowała a ja byłam świeżo po cesarce i miałam duzy probem bo nie mogłam karmic piersią a strasznie chciałam,a ona mnie wtedy nie wspierała tylko sprzatanie było wazne..ehh / po 3 tygodniach ciagłych próbi dokarmianiu butelką w końcu się udało Mati ciągnął cycka ;D dla mnie to było mega,bo sie nie poddałam ,a dla matki było oczywiste...jak to kobieta musi karmić piersią ..jak nie potrafi to co to za matka...itp... w ciągu tygodnia dowiedzielismy się z mężem że 3 ulice od moich rodziców w mieście skończono remontować mały blok po 4 rodziny w klatce ,ale sie ucieszyliśmy .Nastepnego dnia połaziliśmy po bankach i po czasie dostalismy kredyt.Urodziłam w lipcu a 10 grudnia juz byliśmy na swoim :D Alleluja ... Wolnoć Tomku w swoim domku ....nie ma jak u siebie ,to co że kredyt/ ale święty spokój bezcenny ...dług nikt nie mógł uwierzyć ,że kupiliśmy mieszkanie ,że pewnie szybko wrócimy do rodziców ,a my mieszkamy 5 lat już i jest super ...a teściowie może byli u nas ze 3 razy w ciągu tego czasu .Raczej my tam jeżdzimy,Mąż częściej. Do tej pory nikt nie oddał nam za remont za wkład w ich ruinę ani grosza...a tyle dostalismy na wesele ..aż szkoda tej kasy. no cóż.
Najlepiej mieszkać oddzielnie ,teraz oczywiscie jak sie odwiedzamy czy z moimi czy z teściami to jest "ok" bo nikt nie mówi o tych czasach ....ale my pamietamy..

ide po synka do przedszkola papa :p
trzymajcie się brzuchatki ;D

Dziewczyny mi dretwieja uda, mam takie mrowienie na skórze w przedniej czesci ud jak długo stoję albo chodzę. Nie wiem od c zego to czy to groźne i najważniejsze czy trzeba z tym do lekarza lecieć ? Mialyscie cos takiego ?

Kurcze jak wasze przejscia tak czytam to sie ciesze, ze mam normalnych tesciow. My mieszkalismy z moimi rodzicami i nigdy nie wzieli od nas zlotowki nawet do rachunkow. Mowili, ze jeszcze sie nawydajemy na swoim. Potem jak mama zmarla to rachunki dzielilam z tata (wiadomo nas 4 on jeden a ze nie chcial abysmy wszystko placili to sie dzielilismy). A tesciowa nigdy nie pracowala za to tesc dobrze zarabia i nawet teraz jadac do pl oni nam zawsze kase wciskaja na drobne wydatki :D
Mi za to szkoda kasy "utopinej" w budowie. Projekt indywidualny, wszystkie mapki, papierki, swistki. Do tego stal i solbet jeszcze nie sprzedany. Ale co tam trzeba cieszyc sie chwila :)
Symoatyczna u nas pierniczki juz nabieraja mocy urzedowej i tez dekoracje beda chlopcy robic :D
Gingerbaby wspolczuje :/ nie masz jakiego nr do ginka aby tyrknac i zapytac? Moze za duzo stoisz w ciagu dnia??

Martyna
500 zl?:O masakra jakas... wspolczuje. :-\

Lolcia
Wyrownaja w grudniu po poludniu... ehh dlatego od stycznia biore l4 od 1-ostatniego bo to obled jest.

Malgos
No my tez wzielismy gotowkowy a one wiele drozsze. Ja wzielam duzo za malo ale u mnie bylo to ograniczenie wlasnie zeby rata nie byla wyzsza niz 650 zl bo bysmy nie dali rady. No my mamy w sumie jedna wyple na rachunki a reszta na zycie. Ale listopada nie lubie najbardziej bo zawsze sa jaska urodziny przeglad auta ubezp. Auta przedluzenie umowy. Ja tez wlasnie po wzieciu kredytu odczulam roznice w domowym budrzecie. No ale plus taki ze wszystko dokola pieknieje :-) my jeszcze 5,5 roku bedziemy splacac.

Sympatyczna
Ja tez spod wro :-)

Archea
Nie dogadasz sie z nimi w tej firmie bo za duza. Od stycznia inaczej to zalatwie.:-)

Mamamila
Moze jak spr ze tsoj maluch bedzie tyle wazyl to zrobia cc? Jezu nie eyobrazam sobie 5 kg dziecko rodzic :Oo_Oo_O szok!
Haha z tymi nerkami to dobre :p ale teraz mnie chyba cos bola wiec nikt by nie kupil :p

Malazosia
Bedzie git. Ale w sumie ja tez sie balam jak czekalam na te wyniki :-) kurtka moja poczeka. Jakos sie opatule moze sniegiem nie sypnie. Plus taki ze po swietach beda wieksze obnizki :-) JE!znalazlam jeden plus:p

Niobe
Gratki synka :-)

Koga
Msz wlasna dzialalnosc? No to nie zazdroszcze tych druczkow bbbrr zus.... powinno byc srus...

Lolcia to ja juz nie wiem moze oni wiecej info prosto do szpitala przesłali albo potraktowali to jako zwykle usg.
MamaAnia gratulacje ;)))
Jeju juz drugi chlopiec dzis sie pokazał fajnie macie ze juz wiecie co tam w brzuchu.:-)

Sympatyczna zazdroszcze piernikow ja nie wiem czy w tym roku bede robic.

Ja o swoich tesciach juz nieco mowilam tzn ze mam bardzo zly kontakt z nimi, moj maz z reszta tez, Igor nawet nie wie kto to jest, bo za dziadkow ma tylko moich rodzicow bo drudzy sie nim nie interesuja.

W pl mieszkamy z moimi rodzicami w domu jednorodzinnym wiec i tak dokladalismy sie i bedziemy dokladac bo utrzymanie takiego domu to nie male pieniadze.

Cos jeszcze chcialam ale tradycyjnie skleroza ciazowa wygrala i nie pamietam ;)

Missis dobrze, ze jakies plusy znalazlas :) a jak w grudniu wiecej kaski wpadnie to na swieta sie przyda :)
Smile pewnie w liscie dostaniesz dokladnie co i jak ale to musza miec juz wyniki i ze scana i z krwi ;) ponoc czeka sie dlugo. Mi babka powiedziala, zebym sie na min 3 tyg nastawila :)
MamaAnia gratki synka :)
Czyli mamy 2 chlopcow i dziewczynke :)
Apropo dziewczynki Martucha dostaniesz po lapkach za takie znikanie :p
A gdzie sie reszta naszych podziala?? Justyny?? Nefretete?? Wylazic czerwcowe mamy wylazic :p

reklama
Do góry