reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Koga , Lolcia Ja absolutnie jestem za to wdzieczna tesciowej doceniam to jak najbardziej ale nie rozumiem jednego skoro sama to zaproponowała zaoferowała sie (bo tesc stwierdził ze jestem wyrodna matka ja che dziecko do złobka dac) to po co wypominki itp.I jak juz sie zajmuje to odpowiedzialnie .
Ale tak jak mówicie temat rzeka
Missis własnie próbowałąm z lekarzem ale u nas to nie działa bo Nela uwielbia szpitale i lekarzy..
Ale próbuje jej tłumaczy ze ja własnie dlatego szczypi moze pomoze.
Malgos Obrazy maluje , grafiki robie i rysunki no i oprócz tego zdjecia . Ale któras pytała czy mam strone i nie mam tylko fb ze zdjeciami ale zadko tam zagladam
Sympatyczna mi sie pomysł bardzo podoba bo mam skleroze a tak zawsze mozna zerknac:)
mamuśka
no mam nadzieje ze jej szybko minie..
Niobe ,mamaAnia
Gratulacje :)
missiis No ale cóz trzeba sobie radzic . U nas tez jedna na zycie druga na opłaty idzie tak ze srednio bylo .Z tym ze my nie nie mamy kredytu bo narzie mamy lokate na dom gdzie zbieramy polowe a druga na kredyt dostaniemy z malym oprocentowaniem bo procent lokaty na to pojdzie .Ale co mies min kwote wplaty mamy.

A my dzis zrobiłysmy mus wisniowy pycha :D

reklama
no udało mi się was nadrobić :)

Byłam dzisiaj na USG prenatalnym i.....

maluszek cały i zdrowy. Wszystkie pomiary jak najbardziej prawidłowe i.....
to chłopczyk bez dwóch zdań :-D

wow:)) super!!

Hej czytam was na bieżąco :) jutro może już wychodzimy :) leczą mi zapalenie pęcherza i idzie dobrze już tak nie boli ba juz prawie nic nie boli :) bądźcie dobrej myśli :) będzie dobrze ! :-) :-* :*

najważniejsze, że już ok.

Dziewczyny jestem i od razu w lepszym a nawet cudownym nastroju :-)

Jestem po wizycie, wszystko dobrze , nosek prawidłowy, przezierność karkowa w normie, rączki nóżki, serce, i inne narządy. Dostałam skierowanie na genetyczne ze względu na wiek, więc kolejne usg w przeciągu 2 tyg jutro będę się rejestrować do szpitala. A u mojego gina następna wizyta już za 3 tygodnie. więc w tym roku jeszcze 2 razy zobaczymy dzidzie. Lekarz na dzień dzisiejszy widzi CHŁOPAKA mówił że mało prawdopodobne że coś się zmieni ale wszystko się może zdarzyć i on również może się pomylić. Na genetycznym sie upewnimy.

i kolejny jajcolek:)) ale Wam zazdroszczę, że już wiadomo jaka płeć:) każda z nas pewnie marzy o córce:) a może Twój maluszek okaże się córeczką;d kto wie;dd

a kto będzie miał dziewczynkę? lolcia coś pisałaś a mi chyba posty Wasze wcina bo nie doczytałam.

ginger współczuję..choć i mnie dziś coś męczy..brzuch boli i jakoś ciulowo się czuję:(

MalaZosia mmm serniczek;d uwielbiam:))

sympatyczna myślę, że maść będzie ok, ja mojemu synkowi mam smarować przez miesiąc i później kontrola. Mogłabyś podać przepis na pierniczki?? może w wątku obiadowym żeby tutaj nie zaśmiecać.

koga pewnie, że woleć to sobie możemy;ddd a jak duży dzidziuś się urodzi dowiemy się podczas porodu;dd

miss to prawda..gotówkowe są na krótki okres i z większym procentem niż hipoteka. Mam nadzieję, że i my i Wy jakoś wydołamy i spłacimy:) oby te 5 lat zleciało..

niedawno wróciłam z młodym od lekarza..osłuchowo zmiany czyli antybiotyk nie pomógł i nadal ma zawalone oskrzela..dostał pulmicort do inhalacji i mucosolvan, wysypka nie wiadomo od czego ale to pokrzywka, dał maść elocom i kazał smarować ale twierdzi, że może zniknąć jutro a może utrzymać się do 3 miesięcy i zmieniać miejsce występowania:szok: załamka jednym słowem. dzisiejszy wizyta 70zł plus 90 apteka;d pięknie..odkąd zachorował już 250zł poszło na leki i lekarza.

Mamma-mila nie mam problemu latam czasami ze 3 razy dziennie. Wg nich wszystko dobrze krew tez ok. Ten ból tak skacze raz u góry za chwile po bokach i na dole i tak w kółko.zobaczę do pn jak nie przejdzie skocze do mojego lekarza żeby coś poradził ale znając życie powie ze to się rozciąga dlatego boli

Malgos
Eh wszedzie trzepia po kieszeni:-\ zdrowiejcie szybciutko. A pulmicort mojemu zawsze szybko ppmagal i na drugi dzirn bylo juz poprawe widac. Zdrowka!

Malutkans
Przekichane masz z tymi bolami :-\ mnie dzis tak kulo tam na dole po siuraniu ze pewnie mam pecherz zawalony :-( w domu 24 stopnie a ja leze w polarze pod kocem i trzese sie jak galareta z bolem glowy i zimnymi nogami ... ale temp. Mam ok bo 37 stopni. Nie wiem co mi bbrrr

Martyna
Olejnymi malujesz?:-) ale czad :-) ja uwielbiam rysowac ale moj przyjaciel to olowek. Probowalam na plutnie ale lipa mi wychodzi. Pochwal sie fota z jakimis pracami :-)

Lolcia a mi tam sie nie spieszy, jak wszystko ok to ok ja tam sie nie doszukuje czegos zlego ;) A ty masz juz ustalona date kolejnego scanu?

Jakos słabo sie czuje...a tak juz dobrze bylo ostatnio. Wszystko mnie wkurza, nerwowa sie zrobilam wrrr

Mój mózg nie pracuje. Mam tak ciężki rozruch że masakra. Jutro mam wizytę.
My mieliśmy szczepienia te 3w1. Jesteśmy zadowoleni, młody przeszedł je dobrze, bez gorączki itp.
Zauważyłam, że boję się seksu... śmieszne tylko do mnie coraz bardziej to dociera. Chodzę cały dzień taka rozochocna, super plany na wieczór i co.. jak ma przyjść co do czego, wszystko opada a mi w głowie siedzi czy znowu jakieś zapalenie sie nie przyplata. Wkurza mnie to. W pierwszej ciąży też miałam różne infekcje i bylo ok..
Ogólnie mam ciężkie dni od jakiegos miesiąca, pogoda i wieczne siedzenie w domu mnie wykańczania i wcale nie pomaga.

Gratuluję wizyt tak obfitych w dobre wiadomości. Zazdroszczę że już wiecie kto tam mieszka :)

Malutkans mnie od wzdec tak bardzo kiedyś bolało, były momenty że nie mogłam usiąść.

Malgos83 wiemy dobrze jak te choroby ciągną kasę. Przestalam już liczyć jak przekroczyliśmy 500 zł.
Kredyty temat też nam
znany zostalo nam 8 lat.. hipoteki

MalaZosia ja dziś piekłem coś ala piernik, już połowy nie ma.

Myszka zdrowiej nam szybko.

Hm.. o tesciach mogła bym 800 stron napisać. Teść mnie nie cierpi. Kiedyś nawet powiedział że ukradlam mu pieniądze, bo myślal że L mnie zostawi. Mieszkamy razem ale jak zamienię z nim 1 zdanie/dzień to huk.. nawet na wigili nie złoży życzeń. Wszystko co złe w Antku to moja wina. Nie lubię zostawiać go z babcia jak on jest w domu. Najczęściej jak położę go spać to dopiero wychodzimy. Teściowa kiedyś mi powiedziała że kocha mnie jak własne dziecko. Czasami jest z nią ciężko, ale mam w niej duże wsparcie. Jezdzila że mną gdy tata umierał itd..
Bardzo Wam zazdroszczę własnych kątów. Brakuje nam wolności i prywatnosci.

Znów większość o sobie.. przepraszam

Niobe MamaAnia gratulacje!:-)

Ja tabelkę widzę, ale po co nam ona?

A, no i zdaje mi się, że czuję pierwsze skrobanie maleństwa, ale tylko wieczorem, tak od 2-3 dni :)

Gratuluje wszystkim mamusia udanych badań genetycznych :))
U mnie kiepsko :( samopoczucie, mdłości, bóle głowy a do tego wszystkiego przeziębienie mnie bierze :( katar i dreszcze :(
Codziennie wracam do domu I klasa sie spac. Mam nadzieje ze uda mi sie obejsc tego bez wiekszych problemow. Trzymajcie sie kobitki podczytuje was I mam nadzieje ze niedlugo bede mogla byc bardziej Aktywna :) buzka

reklama
Ale dziewczyny macie fajne wieści o bąbelkach, gratuluję DObrych wiadomości i zazdroszczę, że już wiecie jakie ubranka kolekcjonować ;)
Malazosia - mniam mniam, podrzuć trochę tego sernika - wymienię na świeże pierniczki, bo dzisiaj piekłam :)

Malutkans - no niestety, takie uroki naszego ciała..wszystko w brzuchu zmienia położenie, macica rośnie, a nas boli niestety :/ Ale faktycznie, jak tak się będzie utrzymywało, to poradź się swojego lekarza..

Spokojnej nocki mamuśki ;*

Do góry