reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Hej ja juz w domku. Po scanie elegancko. Sie poplakalam :D pozniej najpisze w odpowiednim watku z fotka ale to musze laptopa uruchomic bo z tableta zdjecia nie umiem wstawic :D
Jestem padnieta. Nie dosc, ze zle spalam z tych emocji to jeszcze bylam z mlodszym w miescie po okularki dla Mikiego i spacerek przeszlo 2 km z zaladowanym wozkiem :D niemniej jestem w szoku, ze moje dziecko do wozka wsiadlo i siedzialo :D
Koga zaciskam &&&& bedzie dobrze :)
MalaZosia ja tez mam tera dziwne humorki. Z moim slubnym dalej nie gadamy wiec domyslalam sie, ze twoj wybuch tez typowo ciazowy. Dobrze, ze Piotrus rezolutny chlopiec i zrozumial, ze mama nie chciala :)

reklama
Truskawka mnie już głowa boli 3 dzień paracetamol nie pomaga :( zimne okłady tez nie cisza spokój pomaga ale na chwile zresztą ciężko o ciszę i spokój mając rozbrykanego 3 latka w domu

Hej
Truskawka
Ja dzis zaplace 250 zl. ZA prenatalne

Kamcia (*) dla aniolka :-( ... trzymaj sie kochana...

Ja dzis mam wizyte... 12t5d... i po sytuacji z Kamcia jestem obsrana po cycki :-( tak sie boje ze ja pier***e!

Malutkans jesli chodzi o ból głowy to miałam tak jakies 3-4 tygodnie temu - własciwie przez prawie cały tydzien bardzo bolala mnie głowa i to ciągle, ale nie zazywalam nic przeciw bólowego bo jakoś tak mam że zawsze myśle ze to jest niepotrzebne i jak bedzie mialo przejsc to przejdzie, wiec mysle ze jesli juz Cie tyle boli to moze Ci po prostu przejdzie w najblizszym czasie jak mi, naczytalam sie o tym dlaczego moze bolec ale bylo tak duzo "powodów" ze naprawde cięzko się było w tym ogarnac i po prostu postawiłam na cierpliwość :)

Ale teraz z Nas nerwowe kobietki - rzeczywiscie jest tak ze bardziej człowieka teraz ponoszą emocje ale próbuje je jakoś zastopować - bynajmniej mój M zwykle teraz tłumaczy moje humorki stanem błogosławionym i zaraz przechodzi bo póbuje mi to zaraz jakos rozładowac - ale czy tak czy tak my brzuchatki jestesmy teraz strasznie humorzaste :-p

Missiiss mój Ty Mistrzu -> "obsrana po cycki" padłam z krzesła mimo ze masz racje :tak:
po tym co się stało każda z Nas napewno się bardzo boi, ale trzymam &&& za Twoja wizyte - napewno będzie wszystko dobrze :)

U mnie za równy tydzień za prenatalne zapłace 250 zł - koszt z płytką ale to już z tego się śmiałam tutaj :eek:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny z przykrością muszę się z wami pożegnać :(:(:( Dzisiaj miałam wizytę... widziałam główkę, rączki, nóżki, ale nie widziałam serduszka. Lekarz powiedział, że przestało bić około 2 tygodni temu. Płakałam całą drogę do domu. Do tej pory nie dochodzi do mnie, że to już jest koniec. Dzisiaj rano obudziłam się szczęśliwa i pełna nadziei bo zaczęłam 12 tydzień.

Życzę wam spokojnej ciąży i szczęśliwych rozwiązań.

Bardzo ale to bardzo mi przykro:(( trzymaj się dzielnie...

Hej
Truskawka
Ja dzis zaplace 250 zl. ZA prenatalne

Kamcia (*) dla aniolka :-( ... trzymaj sie kochana...

Ja dzis mam wizyte... 12t5d... i po sytuacji z Kamcia jestem obsrana po cycki :-( tak sie boje ze ja pier***e!

Będzie dobrze. A gdzie robisz prenatalne? To koszt samego USG?

Ja w Dolnośląskim Centrum Ginekologii, które współpracuje z Pracownią Badań Genetycznych za badanie z krwi 244 zł a USG genetyczne 180zł.

Miałam straszna ochotę na pierogi.! Właśnie zjadłam 6 takich sporych i jeszcze bym chciała :) Kupiłam w garmażerce. Może i drożej ale smaczniej i zdrowiej niż mrożonki z Biedronki :)

Mi na ból głowy a raczej zapobiega bólu głowy picie wody. Może śmieszne, ale należę do osób którym starcza kubek herbaty na cały dzień. Starałam się wyrobić nawyk ale po tyg jest to samo

MałaZosia za mną chodzą ruskie pierogi mmm. Dziś u mnie barszcz biały.

reklama
Ja w pl za prenatalne placilam tyle samo co za kazda wizyte. Wtedy po 80 zeta teraz nie wiem ale to tylko badanie plus usg a reszta laboratoryjnych oczywiscie platne ekstra :)
Missis bedzie dobrze :)
Mi na bol glowy pomaga paracetamol chociaz wiem, ze on na niektorych nie dziala.
Koga i jak tam??
Smile jak bedziesz szla na scan to sprawdz sobie jak u was ze zdjeciem. U mnie platne. Kazde foto 5 funtow. Trzeba powiedziec przed badaniem a pozniej oplacic :D

Do góry