reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Mamamm no wlasnie ja nie pojedziemy to tez przez najblizsze 3 lata beda tylko marzenia :)
Archea, myszkajoasia tosmy podzialaly grupowo :D
Missis ja tez tylko na diecie bylam. Mialas zlecane badanie cukru juz po ciazy?? Cholestaza brrr nie mialam ale slyszalam ze okropienstwo... Powodzenia z licytacja :)
Wlasnie dzwonila pani optyk, ze okularki dla Mikiego gotowe :) to mi sie tutaj tez podoba :D w lutym dostal pierwsze okularki w uk i od tamtej pory 4 razy mial wymieniane oprawki lub szkielka i uwaga wszystko za darmo!! W pl placilam 150-200 zeta za kazdym razem :) dzis nie dam rady ich odebrac wiec jutro po scanie :)

reklama
MyszkaJoasia, Lolcia dzisiaj nie ma że będzie to samo ! pospinamy się troche grupowo i dzisiaj zakaz przykładania się do poduszki PRZED :-D:-D

cześć

zrobiłam betę i jest prawidłowa jak na 9 tc !!!!!

sosnowiczanka - nie przejmuj się to formą żeńską, tylko konsekwentnie poprawiaj, u nas starszakowi zdarzało się tak mówić, wyrósł szybko:tak: no i masz rację nie wiem czy nie gorzej z nadmiernym jadkiem niż z niejadkiem, niejadek się nie zagłodzi, a weź tu dziecku pulchnemu odmawiaj, że nie może jak jest głodny, masakra, ja mam w domu jadka i niby niejadka (znaczy moja mama uważa go za niejadka, ja uważam, ze je normalnie) no i starszemu, jak wieczorem po 3 kolacjach chce wafelka, to mówię proszę bardzo, a młodszemu - a może wolisz marchewkę?;-)

archea - u nas ubiera się choinkę dzień przed wigilią, wieczorem, wtedy też ozdabiamy dom i dość nieprzepisowo trenujemy już wtedy śpiewanie kolęd, tak dla przypomnienia;-) za to w grudniu robimy z dziećmi wielki kalendarz adwentowy, na którym chłopaki skreślają dni i zaznaczają co którego dnia będziemy robić - czyli np. sprzątanie, pieczenie pierników, czyszczenie butów na Mikołaja itp. mamy też kalendarz adwentowy z przypowieściami biblijnymi na każdy dzień i codziennie je czytamy, to takie małe książeczki na każdy dzień:happy2: najbardziej chodzi mi o to żeby święta nie oznaczały tylko komercji i prezentów

lolcia - on jest taki zakręcony matematycznie od zawsze, jak miał 5 lat to pasjami liczył do 100, 200 jak leci, to mnie nawet trochę martwiło, bo do tego w wieku 2-3 lat ulubiona zabawa to puszczanie resorków z jednego końca pokoju na drugi i ustawianie kolorami (miał skrzynkę resorków), puszczanie kulek i tym podobne zachowania co kojarzą się z tzw. szerokim spektrum autyzmu, więc raczej niepokojące, ale wyrósł z wielu, teraz młodszy ma fiksację na punkcie porządku, w sensie lubi jak różne rzeczy leżą prosto i symetrycznie, ustawia buty, układa równo książki itp., ale teraz podchodzimy już do tego ze śmiechem, wyrośnie

Myszka przed południem to my możemy pomarzyć. Ja wylamuje się z szalonej grupy bo wczoraj dostałam to co chciałam. :D :D
Lolcia mój mąż cierpi na wieczny brak czasu. Latem mamy ful pracy i nikt nie myśli o wakacjach. Marzyly mi się góry zimą.. eh..
Ja też muszę wymienić okulary kolejny spory wydatek..

Myszka przed południem to my możemy pomarzyć. Ja wylamuje się z szalonej grupy bo wczoraj dostałam to co chciałam. :D :D
Lolcia mój mąż cierpi na wieczny brak czasu. Latem mamy ful pracy i nikt nie myśli o wakacjach. Marzyly mi się góry zimą.. eh..
Ja też muszę wymienić okulary kolejny spory wydatek..

tak jakoś się stało w pracy :-D:szok:

My juz po bejbos ma 63 mm hehehehe a jak ręką machal później pokaze foto z sesji my płytę dostaliśmy za darmo :-)

to gratulacje ! ruchliwe te nasze dzieciaki :-D

Dzień dobry a nawet bardzo to ja napisze tylko ze wizyta u nas udana :)
Termin mam jednak na 12.06 i co wiecej pisac zdjecia wam pokaze pozniej bo do pracy sie zmywam :)
Kupiłam pare rzeczy dla dziecka dla małej i dla mnie super tunike i sweterek za grosze upolowałam wiec super :)

Archea no nie wiem, nie wiem :D zalezy kto pierwszy przemowi ja czy on :D:D
Koga bardzo dobrze, ze go tam matma wciaga przynajmniej wie chlopak co lubi i bedzie mu latwiej swoja sciezke zycia wyznaczyc :)
Gingerbaby super :)

reklama
Minka super, ze wszystko ok :tak:

missiiss - cholestaza i swędzenie nóg... trochę się zdenerwowałam bo w weekend prze z jakies 10 minut tak potwornie swędziały mnie stopy, ze nie mogłam wytrzymać... ale przeszło... teraz jak czytam o tym w gogle to nie wiem czy mam się bać? nie za wcześnie na to? Może to, ze mnie swędziało to tak bez powodu? czy może to początki... cholercia... :-(

GingerBaby - duża dzidzia :)

Do góry