reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Hej babeczki :)

Dziś melduję sie pierwsza :) Miałam wstac o 7-ej ale P szedł do pracy i wstawał o 6-ej a ja juz wyspana to taka dobra byłam, że poszłam mu kawkę zrobić. I sobie też :)

Witam nowe mamusie :)

Sosnowiczanka - hehe, mój P wczoraj się postukał po głowie z politowaniem, że wpadłam w wir zakupowy. Powiedziałam mu, że będę robić zakupy stopniowo. On to sobie wyobrażał zakupy masowe dwa miesiące przed porodem. To mu mówię, że wtedy trzeba będzie wyskoczyć z grubszej forsy a tak to sie nie odczuje tych wydatków. Hehe. Trochę ciucha, za jakieś 2 miesiące łóżeczko, potem w kolejnym pieluchy itd. Tym bardziej, że czeka nas remont to koszty trzeba rozłożyć. Ale mój chłop to taki "wszystko na ostatnią chwilę" a ja taka "w gorącej wodzie kąpana". Ale fakt faktem jak szłam mu na rękę to byliśmy z reguły w szarej d... a jak postawiłam na swoim to było zrobione. Więc jak widać efekt lepszy "być w gorącej wodzie kąpaną" :) Bo inaczej to wszystko leży do świętego gdy gdy :)
Do 35 sztuk dolicz jeszcze jakieś 12 sztuk bodziaków :) Czyli razem mamy 47 sztuk :) Chyba wystarczy bo jeszcze rodzina ma wyprawkę zrobić i będzie za dużo :p Chyba, że napomknę żeby juz na 74-80 kupowali :) haha

No ale jak tu nie licytować jak zestaw 6 sztuk ślicznych bodziaków w idealnym stanie za 4 zł wylicytowałam. Chyba konto na allegro muszę sobie zawiesić :)

Zdrówka dla Alana. A to, że mówi o sobie w formie żeńskiej to normalne. Wyrośnie nim się obejrzysz. Grunt by utrwalać w nim forme męską. Ale na spokojnie :) Mój młody miał to samo przez jakiś czas.

Ja to dopiero w czwartek mam druga wizytę u ginka. Mam nadzieję, że serduszko będzie. Bo nakupowałam ubranek a tu nawet nie wiadomo co z tym serduszkiem. Ale wierzę, że będzie dobrze :) U mamy znalazłam badania i kartę z poprzedniej ciąży i sporo fotek z USG. Młody wczoraj oglądał siebie ze stanu prenatalnego :) Fajne uczucie :)

Idę budzic młodego, bo ma co prawda na 8:55 ale zażyczył sobie isc na 8 na świetlicę :) Zobaczymy czy będzie dalej chętny jak go obudzę :)

Do później :)

reklama
Wstaliśmy :-D J jedzie do wawy juą a my w domu dziś pierniczki i sprzątanko . ozdabiamy już dom na święta ale super :-D uwielbiam i te lampki już takie ciepłe cudeńko :sorry2::-D

mam przy sobie inkę i serek i zaczynam Was czytać i nadrabiać:szok: :-D bo trochę tego naskrobałyście :baffled::-D

Dzien dobry :) wlasnie robie nalesniki - znowu :D ktoras chetna??
Minka jeszczs raz gratki :)
Koga do miliona?! 8 latek?! Szacuneczek :)
Sosnowiczka zdrowka dla Alanka. Sie bidaczysko wymeczy. Z forma - łam nie pomoge bo u nas nie ma tego problemu. No wlasnie nie kumam czemu ta midwife tak zareagowala. Ja nie mialam w pl cukrow sprawdzanych po porodzie a teraz jak sie sprawdzam to mam super wszystko, tylko nie wiem czego tak sie strasznie zdziwila, ze to powinno byc sprawdzone a nie bylo. Dlatego pytam was czy moze tylko mi w pl nie kontrolowali :)
MalaZosia tosz to juz nawyk z tym kupowaniem :D ale tak pozytywnie zazdroszcze :) bo ja wole akurat tradycyjne zakupy, wyogladac, porownac i kupic :)
Gingerbaby &&&&&
Wczoraj sie pocielam z chlopem, nosz i to o chleb! Myslalam, ze cos podzialamy bo dzieci padly przed 21 a tu wielka lipa. Dzis w planach wyjscie do przychodni po recepte na paski i igielki i bigosik :) mniam mniam wieki nie bylo :D

Hej: )
Ginger trzymam kciuki za wizytę:)

Myszka U nas kiedyś bardziej przystrajalismy dom.. teraz chce odzrobić że względu ba Antka. Ale pewnie dopiero 2 tyg przed świętami, jak uporamy się z remontami.
MalaZosia zazdroszczę Ci nawet tego wiru zakupów, dla mnie zakupy to istna męka.. u mnie druga wizyta 27..

Sosnowiczanka, zdrowia dla synka. Cieszą mnie dobre wieści z wizyty. Ja boję się że bd 3 kg do przodu..

Justyna kosmetyki do makijażu omijam szerokim łukiem. Beztalencie jestem. Choć bym chciała, choćby delikatny makijaż umieć zrobić.

Konga to zdolnego masz synka: )

Mika my zawsze znajdziemy sobie powód żeby się martwić a co.. :) gratuluję udanej wizyty.

MamaAnia na pewno będzie dobrze
Lolcia my standardowo wakacje spędzimy w domu. Marza nam się wakacje ale za marzenia nie karaja.

Konga gratuluję odwagi. U nas tzn u mnie by to nie przeszło.. muszę mieć zaplanowane choćby noclegi...

Smile nie umiem poradzić nic z niejadkami. Antos zjada wszystko. Za to moja bratanica ma odruch wymiotny na widok sera masła. Je bardzo mało.

Trochę nadrobilam. Chyba zrobię sobie słaba kawę bo nie do życia jestem. Antos wstał o 4 wyspany. Zasnął o 6 i po 7 wstał. Zamowilismy meble ale bd dopiero na styczen no nic...

locia86 to witaj w klubie :D ja z moim też wczoraj miałam co nieco porobić :-D padłam miał mnie obudzić i tego nie zrobił pffff :baffled:

ciasteczko odzyskasz niedługo władzę nad żołądkiem :tak:

Smile0206 niestety nie mam niejadka ale nie martw się mój młody też ma takie etapy , że lata na kanapce z pasztetem i soku i mu to wystarcza . szczerze nie ma się chyba o co martwić a jak już nie wiesz co zrobić to zapytaj się lekarza no i chyba są takie syropy dla niejadków głowa do góry :*

Archea USG z płytką 250 a to dobre :-D mój J jak o tym usłyszał to parsknął śmiechem :szok::-D

Asiorreek niestety nie wiem ... ale jak jest świadkiem to nie ma o co się martwić ... ;-)

Kaarotkaa witaaaaj ! :-D

martynaxyxymartyna zazdroszczę Ci weekendu majowego w górach my to nawet jeszcze o tym nie myśleliśmy :dry: echh....

erzsebeth ja miałam takie bóle i niestety przez nie i plamienia lekkie dostałam zastrzyk na podtrzymanie ...

nadrobiłam Was :-D jupiiii ....

byłam wczoraj u lekarza ( mój gin jest dyr w szpitalu ) chodzę do niego prywatnie ale czasem państwowo wtedy nie bankrutuję finansowo :-D
zlecił badania krwi i w czwartek mam wizytę zobaczymy co powie :-)

No pisałam posta i mi wcięło.

Młody wolał pospać a i tak prawie się spóźniliśmy na lekcje :) Ciekawe czy dostanie jakaś uwagę. Juz się z P o to zakładamy. Ja obstawiam, że nie a P, że tak. Ostatnio wygrałam zakład i muszę poczekać do soboty na wygrany masaż z bonusem :p Biedak wczoraj pobił rekord - 25 h w pracy i to non stop za kółkiem. Masakra:szok:

Dziś miałam ambitny plan na sprzątanie w szafkach z ciuchami ale chyba na planie się zakończy.

myszkajoasia - tak szybko? My ubieramy choinkę i ozdabiamy dom maksymalnie 3 dni przed wigilią :)

Miłego dnia i do później.

oo to ja również się witam :))

MyszkaJoasia ja się wcale nie dziwie - za to powiedz że jeśli chce się nagranie płyty DVD 3D/4D HDlive to liczą już sobie za taką płytke 99zł - dopiero Ci chłop padnie :-D

Lolcia, MyszkaJoasia - to chyba wczoraj taki wieczór nie wypałów bo u Nas podobnie :dry:;-)

Powiem Wam ze ja w ogóle nie myslalam teraz za specjalnie o wyjazdach w ciąży - sama nie wiem, może przezorna jestem albo wole sobie pokitrać pieniążki na zakupy dla drugiego dziecia i córeczki bo w sumie małej też trzeba coś bedzie wyrównać w innej formie żeby nie myślała że maluszek będzie najważniejszy :) Zresztą nie ciągnie Nas gdzieś teraz specjalnie, zobaczymy za jakiś czas :tak:

Trzymam za wszystkie wizyty &&& :-)

MałaZosia przyznam ze u Nas trzyma się taką tradycje że własnie choinke ubieramy w dzień Wigilii - z rana, zawsze Tata ubierał ją ze mną i siostrą a Mama zajmowała się przygotowaniami do Wigilii :) Teraz trzymamy tą tradycję u Nas i wszelkie ozdoby własnie pojawiają się w dzień Wigilii w raz z ubierniem choinki - jakoś tak wtedy zawsze czułam ten "magiczny czas" i chce dać to samo w moim domu dzieciom :)

Ostatnia edycja:
Archea o nie tego mu nie powiem :-D 99 zł no no cenią się :-D

no ambitne też mam plany ale chyba na planach się skończy ...:baffled: nic mi się nie chce

reklama
Elo :-)

Minka
Super dzidz :-) a cps o plci juz wspominal gin?:-)

Lolcia
Ja mialam ciazowa cukrzyce. Czasem moze zostac cukrzyca np. MANDARYNA jest tego przykladem. Ale ja np jak mialam w poprzedniej ciazy to nie musialam brac insuliny tylko diete trzymac i mi nie zostal aale spodziewam sir ze znow mnie nawiedzi. I ta cholestaza durna bo juz mnie stopy swedza gggrrr.

Sosnowiczanka
Zdrowka dla synka! U nas na odwrot 21 chlopcow i 4 dziewcxynki :-D haha . Co do mowienia w formie zenskiek nie pomoge. Moze to przez to ze przebywa ciagle z pl piekna :-)

Malazosia
Ja mam remont i powoem ci ze jak skoncze 25 tc to zabieram sie za kupowanie pampkow powoli. Bo to najwiecej kasy pozera. I tez wlasnie mi niena reke nagle wieksze wydatki. No w wir zakupow widze wpadlas :-) ja licytuje maxicosi nosidelo zpbaczymy jak mi pojdzie ;-)

Myszkajoasia
Zazdroszcze dekoracji ja najpierw musze pomalowac sciany i panele polozyc a i jedna scianke dzialowa jeszcze haha :-D ale od jutra biore sie za fekoracje na parapety. Niezbedne rzeczy juz zakupione :-)

Ginger
Powodzenia!:-)

Milego dzionka :-)

Do góry