reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

MalaZosia my wiekszosc dla dzieci mamy wlasnie z carbootow bo fakt za grosze fajne rzeczy. W dodatku angielskie mamuski maja fiola na punkcie malych dzieci i zazwyczaj maja 10 razy wiecej niz potrzebuja a potem sprzedaja :D ja mam nadzieje, ze na wiosne kupie wszystko co mi bedzie potrzene wlasnie tam, kto wie moze i jaka chuste albo nosidelko trafie :D
Smike kochana carboot to kopalnia!! Od bodziakow nowek po 10 pikow po wozki, lozeczka, nosidelka :D a na dziewczynki to poprostu bajery :) ja mialam dzis tylko o tej cukrzycy. Scan dopiero we srode :)
Ja w pon mialam spotkanie w przedszkolu. Panie bardzo chwala Mikiego za postepy. Ale on chodzi chetnie i codziennie :) oby i twoj smyk wreszcie zaczal sie cieszyc ze spotkan z dziecmi :)

reklama
Ojaaa to ja musze sie tam wybrac koniecznie :-)
Masz juz scan w środe? Super ja musze byc cierpliwa ciagle ale chce przed swietami jechac do pl gin to bedzie gdzies 16 tyg i chce sie dowiedziec o plec zeby kupic rzeczy na promocjach po swiatecznych tu.
Tez mam nadzieje ze w koncu zacznie sie bawic z dziecmi chociaz troszke ;)

Ostatnia edycja:
Asiorek
Ja jaska oducxylam podajac mu wode w nocy. Z reszta moj rzadko jadl w nocy ale woda pomogla.

Nniobe
Moj bez smoczka. Wciskalam mu na sile a on pociomal pare sekund i ble wypluwal. A ja znowusz doilam jak szalona. Zobacxymy jak teraz mlody/da bedzie chciala.

Justyna
Ja bym to wprawa nie nazwala niestety mi to w ogole nie szlo. Jak mi polozna przystawiala to bylo ok a jak ja sama to juz lipa. A skutek byl taki ze i ja cierpialam i dzieciak. Plus mm taki ze po miesiacu jak przeszedl na mm zacxal spac cale noce :-) moj maly dostal cyca po 48 h bo po cc bylam. I na mm byl jak pierwsza noc sil nie mialam w nocy zeby sie opiekowac nim. Ja mam tez ostatnio bezsenne noce. Kiepsko sypiam i glupoty mi sie snia. A co do ubranek to ja jak cos dorwe fajnego w lumpku to kupuje nie wazne cxy dziewczence czy chlopiece no procz sukienek bo nie ryzykuje az tak;-)

Malazosia
Pofoba mi sie twoje podejscie do karmienia i tez jestem tego samego zdania co do wszystkiego o czym wspomnialas. Tak :-) ja np tez czulam sie niezrecznie gdy ktos siedzial na lawce w srodku galerii handlowej i wywalal cyca i karmil. Ja rozumiem zaslonic sie ale tak o na raz? No ale rozni sa ludzie. Ja przy mamie nawet nie karmilam zawsze szlam tam gdzie bylam sama albo z mkiem. Jego to sie nie wstydzilam.

Lolcia
A posmarowanie czyms gorzkim tego kciuka? Sa np takie mascie na obgryzanie paznokci to moze by podzialalo. U mnie w rodzinie kuzynki nynal tylko kciuk i to do tego stopnia ze ten palec wygladal tragicznie. Skorka byla taka ze mozna bylo jak sciagnac normalnie bbrrr

Malazosia
Carbooty byly super jak mieszkalam w uk :-) mam mnostwo ciuszkow jeszcze zadbanych za 50 pi. Szok !:-) szkoda ze w pl na pchlich targach zdzieraja.

Nemi
Ja mam problem z myciem zebow... dramat :-\ polozna? To u mnie chyba inaczej jest. Ja nie mam czegos takiego jak polozna co przychodzi. Po porodzie to i moze ktos mnie nawiedzi ale nawet noe wiem czy u mnie jakas jest :p

hej dziewczyny :-)

nie było mnie trochę i czuję się jak obca :szok:
nadrobię Was za jakieś 2 godzinki bo mam jeszcze trochę pracy
z nowych wiadomości byliśmy na usg i maluszek ma 3 cm i 10 tc :-D
resztę idę pisać na usg

Niobe mój był bezsmoczkowy całkowicie. Niekiedy to miałam nerwy ze nie chciał, bo by sie "zamknął" czasami, a tak to nic na niego nie działało...

Mississ ja co roku mam problem co komu kupić... Z M chcemy sobie w telefony zmienić teraz to mysle ze moze po takim prezencie strzelimy sobie na gwiazdkę. Dziecku nie wiem co kupić, bo on ma niemal wszystko a nie chce mi sie bawić niczym....

MałaZosia mnie kilka razy zdażyło sie karmić w miejscu publicznym, ale mały miał wówczas nie wiecej niz 7 miesięcy. Nie czulam zazenowania zadnego z tym związanego szczerze powiedziawszy :p
Choc pierwszym razem byłam zdziwiona, bo w przychodni byłam, zapytałam pielegniarke gdzie jest jakis kącik zebym mogła nakarmic dziecko, ta odpowiedziala ze nie mają... Troche sie zdziwiłam i nakarmiłam go na korytarzu. No trudno...

Ja dziś zrobiłam spaghetti carbonara. Pycha:)))))))))))

Nemi a to ci dobry mąż ;) Ja sobie ostatnio zamówiłam kolczyki złote, w komplecie do pierscionka jaki kupiłam niedawno. W przyszłym tygodniu mają być gotowe. Juz nie mogę sie ich doczekać:)
A w jakim celu te wizyty u położnej w czasie ciąży??? Ja pamiętam w okolicach 7 miesiąca poszłam, zgłosiłam kiedy mniej wiecej rodzę, przyszła jak mlody byl ze dwa dni w domu... I w sumie tyle... Duzo pomogła mi przy pępku, bo ja bałam się dotykać :) Była chyba u nas 4 czy 5 razy, niepamietam juz. Teraz tez sie do tej samej zgłoszę.

Właśnie zjedliśmy z Alankiem słoik ogórków kiszonych:) Latem zrobiłam ponad 100 sztuk :-)

MammaMila a jak ty po wczorajszej wizycie?????????????????

Ostatnia edycja:
Sosnowiczanka 5 lat temu to położna przychodziła faktycznie po porodzie badała mnie no i pomogła przy pępku Małego. Teraz podobno zmieniły sie zasady rozliczania pracy położnej i mają być jakieś spotkania pogadanki przed porodem, wydaje mi się że to coś jak szkoła rodzenia.

myszkajoasia super, że maluszek rośnie :)

Ja też dziś byłam na wizycie u gina. Wyniki z krwi prenatalne będa w poniedziałek i poda mi razem z usg prenatalnym, bo wrzuca je wtedy do komputera i kompleksowo to jakos liczy.

Ale miałam szybkie usg i dzidziol mierzy już 4,5 cm to idealnie jak na 11 tydzień ciąży. Fikał i serduszko pikało jak trzeba:-)

Witam się z wieczora z chłodną Bavarią. Zupka pomidorowa wyszła nam pyszna. Teraz pizzunia się już piecze nasza domowej roboty aż mi i młodemu ślinka leci. P niestety zje odgrzewaną bo biedak do 22 pracuje, albo i dłużej :/

Sosnowiczanka - wiesz każdy ma inne odczucia estetyczne. Dla mnie karmienie to była intymna chwila z maluszkiem. I nie miałabym ochoty by ją ktoś zakłócał gapiąc się. Poza tym jestem kulturalna i też są ludzie, którzy mogą się czuć skrępowani oglądając moją nagą pierś. A łatwo powiedzieć - niech się nie gapią. Wiadomo jak to jest - wzrok sam leci :)

Dzisiaj mnie po prostu ogarnęło szaleństwo Allegrowiczowe :) Na razie rozsądnie nie kupuję wszystkiego :) Jak mieszkałam w UK to byłam uzależniona od Allegro. Zawsze jak weszłam to coś kupiłam. Musiałam się ograniczać bo już prawie wpadałam w nałóg :)

Będę w pobliżu :)

Ja nawet jeszcze nie myślę o zakupach, cokolwiek zacznie mnie interesować najwcześniej po prenatalnych. Po dziewczynek praktycznie wszystkiego się pozbyłam. Ale np. wózek, wiem że kupie używany. I na 99% będzie to taki jak miałam przy młodszej córce czyli X-lander XA.

reklama
Do góry