reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

dzień mnie nie ma a tu tyle stron :szok::szok::szok:

LadyAgnes strasznie mi przykro ... trzymaj się kochana i pamiętaj musi być dobrze więc niedługo będzie to ukochane II :* trzymaj się :tak:

u nas dziś zakupy zakupy zakupy :szok:
tak się cieszę :-D
do domu rzeczy na święta kupiliśmy bo mieliśmy ich 0 ze względu że to nowy dom :-D
i już trochę jest :D
do tego kupiliśmy mi piękną marynarkę i torebkę na jutrzejszą galę :-D:-D
och :D tak się cieszę ubiorę się jak człowiek i posłucham kupę dobrego jazzu no i potem bankiet :-D:-D:sorry:

nadrobię Was rano bo teraz idę z J się trochę odprężyć :-D
może będzie w końcu małe co nieco :laugh2::rofl2::laugh2::rofl2:

trzymajcie się kochane :* :* :*

reklama
Łososia wędzonego niby jeść nie można bo jest surowy i tak ? Serów pleśniowych niby tez nie bo nie są z pasteryzowanego mleka ale... np na gorgonzoli przeczytałam, że jest z pasteryzowanego mleka i ciutkę zjadłam.

Ja dziś sałatkę z mozzarellą a P z gorgonzolą. zaraz filmik :)

Miłego wieczorku :)

Myszkajoasia, ale Ci zazdroszcze, ja pół dnia patrzę na sufit, albo bawie sie z córka w łóżku, czytamy książki...tak bym chciała wstać i isc na spacer, mam bilety do opery, kupiłam ponad miesiac temu i oddam rodzicom, bo my już nie pójdziemy.

Witam wieczorowo mamuśki.
Aluś spi, ja zjadłam loda pistacjowego z bitą smietaną, az mi wstyd :zawstydzona/y: i teraz mam czas dla was. Byłam wieczorkiem na zumbie, tak dzis sobie postanowiłam ze bede na nią chodzić (no chyba ze lakarz zabroni) do polowy grudnia. Później nasza instruktorka wylatuje na 6 tyg na Kubę, więc na zastępstwa za nią juz nie bede chodzić. Troszkę mi żal, no ale co zrobić. Po porodze wrócę jak tylko dojdę do siebie po cesarce i nie wpadnę w jakieś baby blus czy inną depresję poporodową ;-) Wogóle jak myślicie, łapie to tez przy drugim dziecku czy tylko za pierwszym razem???

MałaZosia dobrze piszesz z tym odpoczynkiem... W pierwszej ciązy spałam ile chciałam -teraz spie ile Alan pozwoli, a w początkowym okresie chodziłam wiecznie spiąca. Spokojne spacery - teraz bieganie za 3latkiem... Oj całkiem inaczej teraz to wygląda...

Faktycznie nie ma reguly z tym rozwojem chłopców i dziewczynek... Alan zaczął mi mówić wiosną, od razu pełnym zdaniami, 2 latka z kawałkiem miał, cieszyłam sie ze jak do przedszkola pojdzie bedzie sie dało z nim porozumieć. A widzę ze niektóre dziewczynki w grupie to tylko mama, baba... Dzieci są różne. Jedne wczesniej, inne pozniej. I nie tylko z mową. Moja kolezanka ma 4 letnią córkę która chodzi jeszcze w pampersach, i za nic w swiecie nie umią jej oduczyć, no ale w takim wieku to mnie sie wydaje ze jest to juz niedbalstwo rodziców..

Martucha to u mnie twoja obserwacja sie nie sprawdza, bo syn duzy jak na swój wiek, ponad 19 kilo, 105cm wzrostu, a mówi ładnie, liczy do ośmiu, zna wszystkie kolory, warzywa, owoce potwafi nazwać kazde zwierzątko i powiedziec jaki wydaje dzwięk:)

MałaZosia ja juz dawno słyszałam o tym tunczyku, ale nie mozna dac sie zwariować, jak się zje puszkę w miesiącu to chyba nie zaszkodzi, gorzej jakby ktos dziennie zjadał ze 3. Z łososiem nie wiem, ja wedzonego nie lubię akurat. Jem pieczonego lub na parze- taki zresztą smakuje mi najbardziej.

My natomiast w sobotę wybieramy się ze znajomymi do kina. Idziemy na film "obywatel" w którym gra mój przyjaciel z lat dziecięcych:) Strasznie sie cieszę na ten film. Potem pewno na jakąś pizzę pojdziemy, bo mama zaoferowała ze moze dłużej z młodym posiedzieć, więc trzeba to wykorzystać bo taka okazja nie zdarza się za często:)

Witam sie poniedzialkowo :) Wrrr zima idzie :D
Mama-mila podeslij troszke pierogow :D mam kupne ale to nie to samo :)
MalaZosia swiete slowa odnosnie odpoczynku w pierwszej ciazy :) czlowiek pozniej nie ma juz tyle okazji na beztroskie lenistwo :D zrobilas smaka na kapustke kiszona trzeba bedzie zakupic :D
Smile dobrze, ze ustaly skurcze, oby juz nie przychodzily :)
Iwonabb witaj :)
Myszkajoasia zycze ci wspanialej zabawy na gali :)
Rozwoj dzieci to tez temat rzeka. Miki wczesniak. Od poczatku slyszelismy, ze jezeli przezyje to bedzie z nim kiepsko a zaskoczyl wszystkich w kolo. Neurolog jak do niej szlismy to od drzwi wolala, ze idzie do niej cud polskiej medycyny. Wszystkie ruchowe "akcje" wycwiczone, wyuczone z placzem, powoli, mozolnie. Chodzic zaczal jak mial 19 mcy a teraz psycholog wychwala. Rozwoj ponad przecietny, zasob slownictwa znacznie bogatszy niz rowiesnikow. Nie dajmy sie zwariowac. Nie wrzucajmy dzieci w tabelki czy wykresy. Nauczy sie mowic w wieku 3 lat super ekstra, zacznie chodzic jak ma 18 mcy - zarabiscie :) dzieci sa rozne a porownywanie szkodzi zwlaszcza mamusiom, ktore potem doszukuja sie problemow u wlasnych dzieci. Amen :D
W piatek odnalazlam nowa milosc :D mezu chcial kupic lody ale nie bylo takich jak lubi i wzial inne. Nosz rozplynelam sie :D wczoraj kupilam 3 paczki :D banan, ciasteczko, karmel mniam mniam mniam :D

i ja się witam oj dziś ciężko było się obudzić ... mam mieć od dziś zwolnienie a tu doktur nie odpowiada :szok:

LOCIAAAAA jakie te lody są ? jak się nazywają ? :-D

Sosnowiczanka nie wiem czy u wszystkich, ale moge ci napisać jak było u mnie. Po porodzie starszej córki depresję miałam dużą, a po porodzie drugiej zero, w końcu cieszyłam się jak należy macierzyństwem. Ale też pewnie reguły nie ma.

reklama
Hej

Ja juz na dziś po pracy jestem, super. Zaraz zbieram się na basen, trzeba wykorzystać póki młody w przedszkolu, bo dziś juz poszedł, i jakies zakupy na jutro zrobic muszę bo zas wszystko pozamykane bedzie. Mężol na dziś wolne więc będzie nosił siaty :)

Ja kupiłam lody w lidlu, są w dwóch smakach, pistacjowe i zabajone, oba pycha:))))))))))))

Minka to cieszy mnie ze piszesz ze za drugim razem spokój. Ja strasznie przeszłam czas po narodzinach młodego i gdyby nie pomoc mojej mamy to nawet nie chcę wspominać... Nie sądziłam ze mnie coś takiego spotka tym bardziej ze młody dłuuuugo wyczekiwany był... A tu prosze. Mam nadzieję ze teraz bedzie lepiej.

Do góry