reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Nati, życzę aby plamienia się nie powtórzyły. Grunt, że z maluszkiem wszystko w porządku.

Małgos ostatnia wieczerza - taka replika popularnego obrazu. Oczywiście kolory wyglądają na wyblaknięte więc będzie się ciekawie układało.

Co do biustu to mnie już po pierwszej ciąży załamał, ale karmienia piersią i tak bym nie zamieniła na butelkę. Co do operacji to powiem szczerze, że mam obawy - za dużo naoglądałam się programów z powikłaniami po nich. Ale zobaczymy jak będę wyglądać po tym karmieniu.

reklama
matko nie piszcie o piernikach .... moje dzieci już mnie męczą o nie, przed każdymi świętami ze 4 razy pieczemy, oni to zaraz zjadają, zabierają do szkoły, do przedszkola i znowu chcą piec :baffled: nie wiem jak w tym roku dam radę bo od piernikowego zapachu mnie mdli - wiem to bo już piekliśmy ostatnio piernikowe babeczki ....

Dziewczyny trzymajcie kciuki za moją dzidzie. Niestety miałam rano plamienia. Szybko poleciałam do gina, mój nie miał wolnych terminów to do jakiejś przypadkowej lekarki. Na początku zbadała klasycznie i mówi, ze nie ma tu działającego usg, że powinnam iść do szpitala i tam muszą mnie przyjąć. Załamałam się lekko, bo musiałam wracać do córeczki, mój mąż ma trudny tydzień w pracy i nie może wziąć wolnego a wizyta w szpitalu to parę ładnych godzin czekania. Za chwile oświeciło ją, że przecież mój lekarz, który przyjmuje pokój obok ma usg. Pobiegła do niego a on od razu mnie na wziął na badania .... ach wystarczyło tylko chcieć! Z dobrych wiadomości to jest ciałko żółte, jest maleństwo i już "coś tam pika". Nie wiadomo czemu plamie. Dostałam duphaston i luteine oraz zalecenie leżeć - tylko jak z 11 miesięczną córą :( Na razie plamienia mi przeszły, ale każda wizyta w toalecie to taki stres :(

Nati zobaczysz będzie dobrze. Odpoczywaj jak najwięcej.

Mam pytanie z innej beczki dziewczyny ja musze kupić łóżeczko i tak już się rozglądam może jeszcze nie kupię ale wolę już tak być zorientowana. Jakie wy kupicie??
Pomóżcie

Lolcia tak tak, wszytsko sie w tamtym tygodniu tak nasypało ale juz mam nadzieje wracam ze spokojna dusza - i dziekuje za myśl o mnie :-)
Małgos to jeszcze Ci nie raz o nich przypomne - do skutku hehe :-D

Zapytam Was jeszcze dziewczyny z innej beczki - jak z tymi prenatalnymi jest? własnie próbuje sobie tak mniej wiecej wyliczyc date zeby byla miedzy tym 11tyg. a 13,5 tyg. - czy któras z Was sie napewno na to wybiera i jesli jest ktos ze śląska to gdzie poleca taka wizyte badz gdzie jest umówiona? Bo szukam i szukam a jak terminy przycisna to dopiero będzie :tak:

Nati trzymamy kciuki zeby tam wszystko było dobrze z fasolką !
Nemi witamy witamy, prosimy sie rozgoscic ;-)

Matylda ja odnosnie łóżeczka to preferuje takie normalne drewniane, kołyski i turystyczne mnie jakoś nie przekonuja :)

Ostatnia edycja:
Witam nowa czerwcoweczke :-)

Archea
A twoj lekarz nie robi genetycznych? Moj gin akurat robi i tak jak wizyta kosztuje 150 zl to prenatalne 250. Mowi ze samo usg kolo 30-40 min bedzie trwalo. I chyba je sie robi juz przez bdziuch no nie?? Bo kurka nie pamietam ;-)

Matylda
Ja jakbym miala teraz kupowac to napewno turystyczne z regulowanym dnem. Bo dzidzia mi sie strasznie o szczebelki obijala.

65 puzli dzien w dzien?!o_O:O masKra :-D to powodzenia :-)

A co do cycochow tez sie boje je poprawiac ale chcialabym je tylko podciagnac a nie pompowac :-D;-) i brzuch bo po cc mi wisi... blee wiec jak schudne i zostanie skora obowiazkowo do utylizacji :-D:p ale jak patrzylam na te ceny to masakra jakaso_O

Mnie dzis cos mdli i gorzkawy smak mam w gebie a przeciez nie bede zajadac go non stop...

Nati
Spokojnie najwazniejsze ze z dzidzia wsio ok. Ja ciagle mam sporadyczne plamienia od terminu @. Ale jest narazie ok. Siedze na l4 i odpoczywam. Przy 11 mies dziecko to rzeczywiscie kiepsko lezec. A nie masz mamy blisko zeby ciut pomogla?

Rany, wystarczy odejsc na chwile od komputera.... Piszecie i piszecie, jakby tak ze dwa dni nie zajzec to niebyło by szans na nadrobienie was :-) Ale to fajnie:)))

Justyna ja tez czułam mrowienie na niemal całym ciele.... Wogóle to wczesniej miałam podane ZZO, wiec na bloku operacyjnym początkowo byłam zdziwiona ze kolejne znieczulenie mi podają:) Oj po fakcie to sie nawet niezle wspomina;)

Mississ nie, nie opadły :) Przynajmniej nie na sam dół :-D A na serio, ja cały czas podczas karmienia chodziłam w staniku, bo ktos mnie nastraszył ze jak sie karmi, jest mleko, to cyc ciezki i idzie na dół, wiec z przezorności, zeby był podtrzymany to nosiłam usztywniane staniki. Wiadomo, biust w rozmiarze E nie jest taki sterczący jak powiedzmy B, bo waga robi swoje, no, ale jak po niemal 1,5 roku karmienia wydaje mi sie ze jest przyzwoity:)
Ale powiem wam ze jak karmiłam małego, to nawet moja przyjaciółka powiedziała mi ze zazdrości mi cycków, były wielkie. Wyglądałam jak Pamela (no moze talia nie ta:-))

Niobe a robiłaś krzywą cukrową??? Niektóre panie w ciąży dostają cukrzycy ciążowej, która po porodzie mija.
Moja mama miała cukrzyce zanim urodziła moją siostre (22 lata ma siostra) i nie wiedziała wówczas ze taką chorobe ma, lata temu takich badan nie robili. Moja siostra urodziła sie z wagą 6 kilogramów i 68 cm długości. Przy cukrzycy bardzo duze dzieci sie rodzą.

Kurde zupa ogórkowa chodzi za mną juz z tydzien, ale jak zwykle kocham gotować to teraz jakoś nie mam sił...

Nati trzymam kciuki, musi być dobrze. postaraj sie wypoczywac jak najwiecej, wiem ze z małym dzieckiem nie jest to łatwe.. A nie masz jakichs dziadków do pomocy?

Nemi witaj wsród nas, w koncu ktos z moich okolic :)

Matylda niedawno pisałyśmy o łóżeczkach:) Ja mam po synku, drewniana.

Archea a skąd dokładnie jestes? Ja zapisałam sie na 28 listopada, do Tychów. Moja siostra niedawno była tam na prenatalnych. W pierwszej ciąży robiłam w Sosnowcu i byłam zadowolona.

Mississ tak przez brzuch pierwsze prenatalne juz sie robi.

Missiiss no powiem Ci ze w sumie nie podpytałam - ten co miałąm u niego taki długi termin czekania to mi zasugerował ze warto sobie zrobic własnie w katowicach czy cus - ten pierwszy ma lepszy sprzet a i tak chce u niego zostac to dopytam, bo az mnie zaskoczyłas :D
W sumie jak tak patrzalam to cena w katowicach jest w granicach 200zl za takie "genetyczne" i juz sama nie wiem co myslec :)
Myslalam ze genetyczne jeszcze dopochwowo ale jak to naprawde jest to juz nie wiem :)

Sosnowiczanka krzywą cukrową robiłam w poprzedniej ciąży i było ok. W tej na razie tylko glukozę na czczo. Ale z tym cukrem to tak mam odkąd pamiętam.

Na badania prenatalne umawiałam się już prawie miesiąc temu, bo do polecanego specjalisty takie kolejki. Wizytę mam 26.11.2014

reklama
Dziewczyny dziękuję za wsparcie już jest lepiej przeprosił za wczoraj no ale zobaczymy jak będzie :)
my gina prywatnego mamy z szpitala a jeszcze inna panią ginekolog mam w przychodni szpitala :-D
u tego mam jutro wizyte u niej 12 :-D

i mam pytanie można mieć innych lekarzy czy trzeba mieć jednego przez całą ciążę ?

Do góry