reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

missiiss Ja robie w tym roku wianuszek na drzwi z orzechów włoskich i ozdoby z orzechów i kory :)
Jak mnie checi najda to moze jeszcze cos innego zrobie.

sheea Na sierpnówkach była tez chyba tylko jedna która po cesarce sn miała , ja mam nadzieje ze tym razem mi sie uda :)

Malgos Jak słysze o maslankach mleku to mi sie dzwiga , jakos w tamtej ciazy nie mialam z tym problemu a teraz nabialowi mowie nie :p i chyba bym same kartofle jadła :p

reklama
Martyna
O tez musi ciekawe byc :-)

Ja to jednak jak to prawda to bede obstawiac przy cc po cc. Chyba chce sobie poprostu oszczedzic powtorki z rozrywki.:-) kurcze jak to sie zmienia... a zawsze chcialam rodzic sn po antosiu tez chcialam jaska sn a po jego porodzie juz sie boje 3 raz probowac. Bede mojego gina molestowac:p

A dziewczyny po cc czy wy czujecie teraz czasem blizne po cc? Bo ja mam czasem takie impulsowe pieczenie jakby. I po bokach. Nigdy mnie nie bolalo. A was?

missiiss Ja robie w tym roku wianuszek na drzwi z orzechów włoskich i ozdoby z orzechów i kory :)
Jak mnie checi najda to moze jeszcze cos innego zrobie.

sheea Na sierpnówkach była tez chyba tylko jedna która po cesarce sn miała , ja mam nadzieje ze tym razem mi sie uda :)

Malgos Jak słysze o maslankach mleku to mi sie dzwiga , jakos w tamtej ciazy nie mialam z tym problemu a teraz nabialowi mowie nie :p i chyba bym same kartofle jadła :p

oj znam takie osoby co nie mogą patrzeć na mleko itp. ja uwielbiam w każdej postaci:)

Dzieki musze poszukac. A ja napewno choinki ze sznurka i koraliki do tego poprzyczepiam tez super wyglada :-) platki sniegu na szydelku i hmm chce dwa doomki piernikowe z lukrem zrobic ale zobaczymy co z tegp wyjdzie. A no i balwanki :-) to beda pierwsze swieta w nowym mieszkaniu wiec tymbardziej mam potrzeba dekoracji :-D:p

podziwiam i zazdroszczę umiejętności:)

co do blizny..moja mama ma po operacji w takim miejscu gdzie robi się cc i mówi często ,że właśnie boli ją rana, piecze i ciągnie.

u mnie czasem taki wsłasnie imuls ale to najczesciej tylko jak wstaje rano z łózka i nierozruszana jestem :p

A tak z zupełnie innej beczki przypomniała mi sie bardzo fajna stronka
PromoBaby.pl cały pierwszy rok z niej kozystałam a to pampersy a to chusteczki zawsze fajne promocje :)

Ostatnia edycja:
Ja miałam 2 cc, ale pieczenia żadnego po cc w poprzedniej ciąży ani teraz na bliźnie nie czuję. W ogóle blizny praktycznie nie widać.

A wczoraj miałam pobraną krew na badania prenatalne, a za 2 tygodnie wizyta i wtedy poznam wyniki, a 2 dni później usg genetyczne będę miała.

Strasznie pędzicie z tymi postami, kiedy wy macie czas na pisanie:-D Ja wychodzę z domu przed 7, a wracamy najwcześniej o 17.30, a czasem nawet o 19.Jedynie weekendy są wolniejsze.

Co do blizn, to powinno się je "rozruszać" - można zacząć od razu po tym jak się zagoi. Jest to bolesne - zwłaszcza na początku, ale polepsza ukrwienie, a co za tym idzie odżywienie skóry, co wpływa na regenerację. Dosłownie powinno się ją wziąć między dwa palce kciuk, a wskazujący i ruszać palcami naprzemiennie, żeby zaś "poruszać" blizną. Tak radziła nam babeczka od fizjo ;)

Ja dzisiaj latałam z gąbką i cifem, poczułam misję szorowania niewdzięcznych miejsc, typu piekarnik, okap itp., a teraz napiernicza mnie kręgosłup. I weź tu człowieku bądź mądry :p

Na bóle karku, przydałby się masaż - najlepiej uciskowy, ale w naszym stanie przynajmniej do końca I trymestru - nunu, nie wolno.

reklama
Ja niestety brałam fenoterol i isoptin od 32 tyg, dotrwalam do końca 38 i zaczął sie poród.

Ja po cc nic nie czuje z blizna.

Cieszylam sie ze plamien nie mam, zgodnie z tym co gin powiedział to jak ustąpią mialam brac luteine, zaaplikowalam ja i zaczęło mnie okropnie kuc w szyjce... I już jestem pewna że to z niej mam plamienia, po ukuciu znów polecialo.

Missiiss, często jak patrzę na Twoja sygnaturę to myślę o Twoim Antosiu, bardzo mi smutno.

Do góry