reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Witajcie przyszłe mamuśki :)
Trzy testy pozytywne, miesiączki brak, wizyta u ginekologa na 12tego Listopada. Juz nie moge sie doczekać, zeby cos zobaczyć na USG i usłyszeć ze wszystko bedzie dobrze :)
Myślicie ze bedzie cos widac? Bedzie to 7tydzien od pierwszego dnia ostatniej @

reklama

marzycielka
- my przy pierwszej ciąży daliśmy rodzicom na gwiazdkę prezent a w środku było zdjęcie z USG:-) tym razem planujemy powiedzieć na początku grudnia, najpierw powiemy synkowi a potem wyślemy go do dziadków w koszulce "STARSZY BRAT" lub "BĘDĘ STARSZYM BRATEM" lub coś w tym stylu - ciekawe czy się połapią czy wnuczek nie wytrzyma i pierwszy się wygada :)
marzycielka - w pierwszej ciąży miałam wszystkie objawy zatrucia ciążowego oprócz białka w moczu... no ale i tak było nieciekawie :-(

My jednak powiemy wcześniej . Moi rodzice już wiedzą a teściowie i nasza córka dowiedzą się na pewno przed 15 listopada bo wtedy mamy imprezę z okazji urodzin Oliwi i spotka się cała rodzina więc boję się , że moja mama sprzeda rewelację zanim ja zdążę powiedzieć :D

Moim konikiem jeśli chodzi o książki jest Koontz i King ;-)

mamma-mila - myślisz że to krwiaczek? lekarz tez tak zasugerował że być może tym brardziej jak powiedziałam że wypadł niewielki skrzep

To jest bardzo prawdopodobne ;) Ja brałam już duphaston, także zwiększył mi dawkę i do tego dał luteinę. Póki co - odpukać - jest czyściutko ;) Te krwiaki są częstą bolączką.. trzeba zwolnić trochę tempo i zacząć się oszczędzać - macica się rozrasta, więzadła naciągają, no i skutkiem może być właśnie krwiak. Daj znać po wizycie ;)

Wogóle to wg ostatniego usg dzisiaj zaczyna mi sie 9 tydzień. Jak ten czas szybko leci....

Pani Kochana, toż to mi też się dzisiaj zaczął 9 tydzień ;)

Inzagata ja sie ciesze, ze mam duzo ciuchow dla dzieci to jeszcze maja w czym chodzic :D wroci chlop z pracy to musze sie znowu zmoc bo az wstyd ile tego sie nazbieralo :D
Malgos 10 dni to nawet dobry wynik :) moj mlodszy tydzien przed wylazl i teraz jak male tak sie wykluje to bedzie git byle nie bralo przykladu z najstarszego brata i 16 tyg wczesniej sie nie pchalo :D
Herbatke robisz sama czy gotowa kupujesz??
Agawera nie masz przy wyniku bety podanych norm??

masz rację niech sobie posiedzą do bezpiecznego terminu:) a co do herbatki to kupiłam imbir i kroję w plaster, zalewam wrzątkiem i wrzucam saszetkę herbaty.

Witajcie przyszłe mamuśki :)
Trzy testy pozytywne, miesiączki brak, wizyta u ginekologa na 12tego Listopada. Juz nie moge sie doczekać, zeby cos zobaczyć na USG i usłyszeć ze wszystko bedzie dobrze :)
Myślicie ze bedzie cos widac? Bedzie to 7tydzien od pierwszego dnia ostatniej @

tak powinno być widać :)

mi też zaczął się 9 tydzień ale wg usg już blisko 10.

kurcze jak czytam wasze posty to tak wam zazdroszcze ze to nieporozumienie ja jeszcze tydzien czekania mam, wizyta na 4 listopada niestety narzeczonwn nie da rady ze mna tam byc ale ja juz sie nie moge doczekac tego malutkiego serduszka u mnie w brzuszku

kurcze jak czytam wasze posty to tak wam zazdroszcze ze to nieporozumienie ja jeszcze tydzien czekania mam, wizyta na 4 listopada niestety narzeczonwn nie da rady ze mna tam byc ale ja juz sie nie moge doczekac tego malutkiego serduszka u mnie w brzuszku

Ja mam jutro dzwonić aby zapisać się na wizytę. Chciałabym jeszcze w tym tygodniu się spotkać ale nie wiem czy lekarz nie będzie chciał aby ciąża była starsza.
Jutro zaczynamy 5 tydzień?

Erzsebeth nie wytrzymalabym do 4go listopada, poszłabym byle gdzie, byle już:) Szkoda ze twój facet nie da rady być.

MammaMila to moze urodzimy razem :-)

W szoku jestem ile z was ma konfilkt.... Ja mam grupe krwi B rh+ mój mąż nie wie jaką ma (no facet wkońcu...) Dziecku nie robiliśmy badan na grupę krwi więc tez nie znamy.

Jutro mam wizytę u endokrynologa, ciekawa jestem reakcji pani dr na to ze jestem w ciąży :)))

Minka ja mialam parcie na slodkie zwlaszcza w pierwszej ciazy a mam dwoch chlopcow :D na plec wplyw maja glownie hormony i ph (niski na dziewczynke wysoki na chlopca) plus kilka innych czynnikow :) ale im czlowiek wiecej wie tym gorzej :D
erzsebeth nie nastawiaj sie za bardzo na widok serduszka bo jak widac u niektorych dziewczyn moze byc jeszcze za wczesnie :) lepiej na spokojnie do tego podejdz bo lepiej sie milo zaskoczyc niz rozczarowac :)

reklama
Wrrr co za dzien... Tak sie zle dzis poczulam ze pol dnia bylo mi slabo duszlo mdlilo mnie matko a najgorsze ze od tak po prostu:-(
W szpitalu mnie tylko wkurzyli boze co za ludzie nie ma mowy ze tu urodze. Dobrze ze nie odwolalam tej wizyty w pl przychodni wiecej zaplace ale chociaz mnie zbada i zrobi usg bez łaski wiec byle do soboty wytrzymać.

Haha moja mamuśka tak sie cieszy ze znowu babcia bedzie ze juz mi wozki pokazuje bo ona pracuje w hurtowni dzieciecej to wie ktore sa dobre i warte swojej ceny.

Witam nowe dziewczyny:-)

Do góry