reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Witajcie przyszłe mamuśki :)
Trzy testy pozytywne, miesiączki brak, wizyta u ginekologa na 12tego Listopada. Juz nie moge sie doczekać, zeby cos zobaczyć na USG i usłyszeć ze wszystko bedzie dobrze :)
Myślicie ze bedzie cos widac? Bedzie to 7tydzien od pierwszego dnia ostatniej @

reklama

marzycielka
- my przy pierwszej ciąży daliśmy rodzicom na gwiazdkę prezent a w środku było zdjęcie z USG:-) tym razem planujemy powiedzieć na początku grudnia, najpierw powiemy synkowi a potem wyślemy go do dziadków w koszulce "STARSZY BRAT" lub "BĘDĘ STARSZYM BRATEM" lub coś w tym stylu - ciekawe czy się połapią czy wnuczek nie wytrzyma i pierwszy się wygada :)
marzycielka - w pierwszej ciąży miałam wszystkie objawy zatrucia ciążowego oprócz białka w moczu... no ale i tak było nieciekawie :-(

My jednak powiemy wcześniej . Moi rodzice już wiedzą a teściowie i nasza córka dowiedzą się na pewno przed 15 listopada bo wtedy mamy imprezę z okazji urodzin Oliwi i spotka się cała rodzina więc boję się , że moja mama sprzeda rewelację zanim ja zdążę powiedzieć :D

Moim konikiem jeśli chodzi o książki jest Koontz i King ;-)

mamma-mila - myślisz że to krwiaczek? lekarz tez tak zasugerował że być może tym brardziej jak powiedziałam że wypadł niewielki skrzep

To jest bardzo prawdopodobne ;) Ja brałam już duphaston, także zwiększył mi dawkę i do tego dał luteinę. Póki co - odpukać - jest czyściutko ;) Te krwiaki są częstą bolączką.. trzeba zwolnić trochę tempo i zacząć się oszczędzać - macica się rozrasta, więzadła naciągają, no i skutkiem może być właśnie krwiak. Daj znać po wizycie ;)

Wogóle to wg ostatniego usg dzisiaj zaczyna mi sie 9 tydzień. Jak ten czas szybko leci....

Pani Kochana, toż to mi też się dzisiaj zaczął 9 tydzień ;)

Inzagata ja sie ciesze, ze mam duzo ciuchow dla dzieci to jeszcze maja w czym chodzic :D wroci chlop z pracy to musze sie znowu zmoc bo az wstyd ile tego sie nazbieralo :D
Malgos 10 dni to nawet dobry wynik :) moj mlodszy tydzien przed wylazl i teraz jak male tak sie wykluje to bedzie git byle nie bralo przykladu z najstarszego brata i 16 tyg wczesniej sie nie pchalo :D
Herbatke robisz sama czy gotowa kupujesz??
Agawera nie masz przy wyniku bety podanych norm??

masz rację niech sobie posiedzą do bezpiecznego terminu:) a co do herbatki to kupiłam imbir i kroję w plaster, zalewam wrzątkiem i wrzucam saszetkę herbaty.

Witajcie przyszłe mamuśki :)
Trzy testy pozytywne, miesiączki brak, wizyta u ginekologa na 12tego Listopada. Juz nie moge sie doczekać, zeby cos zobaczyć na USG i usłyszeć ze wszystko bedzie dobrze :)
Myślicie ze bedzie cos widac? Bedzie to 7tydzien od pierwszego dnia ostatniej @

tak powinno być widać :)

mi też zaczął się 9 tydzień ale wg usg już blisko 10.

kurcze jak czytam wasze posty to tak wam zazdroszcze ze to nieporozumienie ja jeszcze tydzien czekania mam, wizyta na 4 listopada niestety narzeczonwn nie da rady ze mna tam byc ale ja juz sie nie moge doczekac tego malutkiego serduszka u mnie w brzuszku

kurcze jak czytam wasze posty to tak wam zazdroszcze ze to nieporozumienie ja jeszcze tydzien czekania mam, wizyta na 4 listopada niestety narzeczonwn nie da rady ze mna tam byc ale ja juz sie nie moge doczekac tego malutkiego serduszka u mnie w brzuszku

Ja mam jutro dzwonić aby zapisać się na wizytę. Chciałabym jeszcze w tym tygodniu się spotkać ale nie wiem czy lekarz nie będzie chciał aby ciąża była starsza.
Jutro zaczynamy 5 tydzień?

Erzsebeth nie wytrzymalabym do 4go listopada, poszłabym byle gdzie, byle już:) Szkoda ze twój facet nie da rady być.

MammaMila to moze urodzimy razem :-)

W szoku jestem ile z was ma konfilkt.... Ja mam grupe krwi B rh+ mój mąż nie wie jaką ma (no facet wkońcu...) Dziecku nie robiliśmy badan na grupę krwi więc tez nie znamy.

Jutro mam wizytę u endokrynologa, ciekawa jestem reakcji pani dr na to ze jestem w ciąży :)))

Minka ja mialam parcie na slodkie zwlaszcza w pierwszej ciazy a mam dwoch chlopcow :D na plec wplyw maja glownie hormony i ph (niski na dziewczynke wysoki na chlopca) plus kilka innych czynnikow :) ale im czlowiek wiecej wie tym gorzej :D
erzsebeth nie nastawiaj sie za bardzo na widok serduszka bo jak widac u niektorych dziewczyn moze byc jeszcze za wczesnie :) lepiej na spokojnie do tego podejdz bo lepiej sie milo zaskoczyc niz rozczarowac :)

reklama
Wrrr co za dzien... Tak sie zle dzis poczulam ze pol dnia bylo mi slabo duszlo mdlilo mnie matko a najgorsze ze od tak po prostu:-(
W szpitalu mnie tylko wkurzyli boze co za ludzie nie ma mowy ze tu urodze. Dobrze ze nie odwolalam tej wizyty w pl przychodni wiecej zaplace ale chociaz mnie zbada i zrobi usg bez łaski wiec byle do soboty wytrzymać.

Haha moja mamuśka tak sie cieszy ze znowu babcia bedzie ze juz mi wozki pokazuje bo ona pracuje w hurtowni dzieciecej to wie ktore sa dobre i warte swojej ceny.

Witam nowe dziewczyny:-)

Do góry