reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Herezja witaj :)
Mamamm czekamy na wiesci :)
Alkmena mnie tak tylko dzis morduje i stwierdzam ze to okropne :x
Odnosnie ksiazek to tez uwielbiam ale ja to bardziej klimaty z nutka magii, stare czasy, rycerze, zamki, jakies smoki :) moja ulubiona to Miecz Prawdy :)

reklama
Witajcie po weekendzie u mnie w piątek zaczęły się czerwone plamienia przeraził się w wryk w sobotę udali mu się znaleźć ginekologa powiedziała ze ok zrobiła usg w którym nie widać pęcherzyka ale widać cień w którym może być więc mnie uspokoiła, dała mi duphaston i zleciła badania beta hcg czy się rozwija, tarczycy i witamina d3 ale po co to nie mam pojęcia ktoś wie po co?
Ostatnio zaczęły mnie boleć także piersi ale to chyba dobry znak
Odebrałam wynik b hcg 2933 Mlu / ml

hej
u mnie objawów brak i martwię się tym bardzo i wkręcam czy w ogóle w ciąży jestem, test pozytywny i @ brak i tyle i tak sobie myślę czy duphaston mógł zatrzymać @ ???
lekarz dopiero 10 listopada więc sobie jeszcze trochę poświruję
o płci nawet nie śmiem myśleć
no jedynie napady głodu mam jak asiorrek:sorry: no ale to nie musi być na ciążę, może po prostu jesień idzie;-)

a w którym tygodniu ciąży jesteś?

Smile jeszcze nie :) narazie mam tylko wywiad i badanka ustalone na scan a raczej list o nim wciaz czekam :)
Mnie dzis mdlosci morduja :/ cos okropnego. Wczesniej sie sporadycznie pokazywaly a dzis caly dzien. Wspolczuje wszystkim, ktore z tym sie morduja codziennie :/

współczuję mdłośći;/

Udało się, wizyta przełożona na 16. Poczekalabym do 5 ale ta infekcja bardzo mnie nie pokoi.
Przepraszam że nie odpisuje każdej. Wieczorem po wizycie się poprawie

super, że się udało i czekamy na dobre wieści:)
Witam jestem nowa :):) ale los tak nas obdarzył iż będę czerwcową mamą :tak: termin porodu na początek czerwca .... Dzidzia zdrowo rośnie mamy teraz 11 tygodni :-). Super że jest takie forum i jeszcze raz witam się ciepło z każdą czerwcóweczką :)

witaj:) jesteś w 11 tygodniu i masz na początek czerwca? ja jestem w 9tygodniu i mam na 27 maja:p

Malgos dzieki staram sie to "zajesc" bo tylko tak mi lepiej :D mam tylko nadzieje ze to jednorazowy wybryk :D inaczej sie nie uniose :) ty to bedziesz pierwsza do rozpakowania wiec przecierac bedziesz nam szlaki :D
Agawera wynik bety ladny. Sprawdzalas czy sie pokrywa z tygodniami?? Mam nadzieje, ze tak :)
Zapomnialam sie pochwalic :) zmoglam sie i zaczelam prasowanie (gora taka ciuchow, ze niebawem do pokoju nie wejde) i udalo mi sie cale 7 sztuk wyprasowac!! :D kacper pomocnik chcial mnie wyreczyc no i zelazko poszlo w odstawke :D

Witam się po weekendzie, lolcia86 brak weny do prasowania to chyba zmora ciężarnych, mnie też dopadła sterta rośnie a chęci wręcz odwrotnie, chyba dopadł mnie prasowstręt. Co do objawów to ja mam mdłości prawie cały czas, budzą mnie nawet w nocy, ale ja z objawów staram się cieszyć bo dla mnie to dobry znak, czyli dzidzia się rozwija i daje o sobie znak. Witam nowe czerwcówki, i zastanawiam się kiedy pojawią się lipcówki :), zaczyna być kolej na następny miesiąć:-D

Malgos dzieki staram sie to "zajesc" bo tylko tak mi lepiej :D mam tylko nadzieje ze to jednorazowy wybryk :D inaczej sie nie uniose :) ty to bedziesz pierwsza do rozpakowania wiec przecierac bedziesz nam szlaki :D
Agawera wynik bety ladny. Sprawdzalas czy sie pokrywa z tygodniami?? Mam nadzieje, ze tak :)
Zapomnialam sie pochwalic :) zmoglam sie i zaczelam prasowanie (gora taka ciuchow, ze niebawem do pokoju nie wejde) i udalo mi sie cale 7 sztuk wyprasowac!! :D kacper pomocnik chcial mnie wyreczyc no i zelazko poszlo w odstawke :D

ja robiłam identycznie..mdłości zajadałam i przechodziły:) od jakiegoś czasu piję rano herbatę z imbirem i albo to pomogło albo po prostu moje mdłości minęły:) co do rozpakowania różnie może być..młodego rodziłam 10 dni przed terminem więc możliwe, że drugie też przed czasem.

Jak to sprawdzić według mnie to ok 6 tygodnia

wg pierwszego dnia ostatniej miesiączki liczy się termin ale zwykle usg niweluje to.

Inzagata ja sie ciesze, ze mam duzo ciuchow dla dzieci to jeszcze maja w czym chodzic :D wroci chlop z pracy to musze sie znowu zmoc bo az wstyd ile tego sie nazbieralo :D
Malgos 10 dni to nawet dobry wynik :) moj mlodszy tydzien przed wylazl i teraz jak male tak sie wykluje to bedzie git byle nie bralo przykladu z najstarszego brata i 16 tyg wczesniej sie nie pchalo :D
Herbatke robisz sama czy gotowa kupujesz??
Agawera nie masz przy wyniku bety podanych norm??

reklama
Do góry