reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Herezja witaj :)
Mamamm czekamy na wiesci :)
Alkmena mnie tak tylko dzis morduje i stwierdzam ze to okropne :x
Odnosnie ksiazek to tez uwielbiam ale ja to bardziej klimaty z nutka magii, stare czasy, rycerze, zamki, jakies smoki :) moja ulubiona to Miecz Prawdy :)

reklama
Witajcie po weekendzie u mnie w piątek zaczęły się czerwone plamienia przeraził się w wryk w sobotę udali mu się znaleźć ginekologa powiedziała ze ok zrobiła usg w którym nie widać pęcherzyka ale widać cień w którym może być więc mnie uspokoiła, dała mi duphaston i zleciła badania beta hcg czy się rozwija, tarczycy i witamina d3 ale po co to nie mam pojęcia ktoś wie po co?
Ostatnio zaczęły mnie boleć także piersi ale to chyba dobry znak
Odebrałam wynik b hcg 2933 Mlu / ml

hej
u mnie objawów brak i martwię się tym bardzo i wkręcam czy w ogóle w ciąży jestem, test pozytywny i @ brak i tyle i tak sobie myślę czy duphaston mógł zatrzymać @ ???
lekarz dopiero 10 listopada więc sobie jeszcze trochę poświruję
o płci nawet nie śmiem myśleć
no jedynie napady głodu mam jak asiorrek:sorry: no ale to nie musi być na ciążę, może po prostu jesień idzie;-)

a w którym tygodniu ciąży jesteś?

Smile jeszcze nie :) narazie mam tylko wywiad i badanka ustalone na scan a raczej list o nim wciaz czekam :)
Mnie dzis mdlosci morduja :/ cos okropnego. Wczesniej sie sporadycznie pokazywaly a dzis caly dzien. Wspolczuje wszystkim, ktore z tym sie morduja codziennie :/

współczuję mdłośći;/

Udało się, wizyta przełożona na 16. Poczekalabym do 5 ale ta infekcja bardzo mnie nie pokoi.
Przepraszam że nie odpisuje każdej. Wieczorem po wizycie się poprawie

super, że się udało i czekamy na dobre wieści:)
Witam jestem nowa :):) ale los tak nas obdarzył iż będę czerwcową mamą :tak: termin porodu na początek czerwca .... Dzidzia zdrowo rośnie mamy teraz 11 tygodni :-). Super że jest takie forum i jeszcze raz witam się ciepło z każdą czerwcóweczką :)

witaj:) jesteś w 11 tygodniu i masz na początek czerwca? ja jestem w 9tygodniu i mam na 27 maja:p

Malgos dzieki staram sie to "zajesc" bo tylko tak mi lepiej :D mam tylko nadzieje ze to jednorazowy wybryk :D inaczej sie nie uniose :) ty to bedziesz pierwsza do rozpakowania wiec przecierac bedziesz nam szlaki :D
Agawera wynik bety ladny. Sprawdzalas czy sie pokrywa z tygodniami?? Mam nadzieje, ze tak :)
Zapomnialam sie pochwalic :) zmoglam sie i zaczelam prasowanie (gora taka ciuchow, ze niebawem do pokoju nie wejde) i udalo mi sie cale 7 sztuk wyprasowac!! :D kacper pomocnik chcial mnie wyreczyc no i zelazko poszlo w odstawke :D

Witam się po weekendzie, lolcia86 brak weny do prasowania to chyba zmora ciężarnych, mnie też dopadła sterta rośnie a chęci wręcz odwrotnie, chyba dopadł mnie prasowstręt. Co do objawów to ja mam mdłości prawie cały czas, budzą mnie nawet w nocy, ale ja z objawów staram się cieszyć bo dla mnie to dobry znak, czyli dzidzia się rozwija i daje o sobie znak. Witam nowe czerwcówki, i zastanawiam się kiedy pojawią się lipcówki :), zaczyna być kolej na następny miesiąć:-D

Malgos dzieki staram sie to "zajesc" bo tylko tak mi lepiej :D mam tylko nadzieje ze to jednorazowy wybryk :D inaczej sie nie uniose :) ty to bedziesz pierwsza do rozpakowania wiec przecierac bedziesz nam szlaki :D
Agawera wynik bety ladny. Sprawdzalas czy sie pokrywa z tygodniami?? Mam nadzieje, ze tak :)
Zapomnialam sie pochwalic :) zmoglam sie i zaczelam prasowanie (gora taka ciuchow, ze niebawem do pokoju nie wejde) i udalo mi sie cale 7 sztuk wyprasowac!! :D kacper pomocnik chcial mnie wyreczyc no i zelazko poszlo w odstawke :D

ja robiłam identycznie..mdłości zajadałam i przechodziły:) od jakiegoś czasu piję rano herbatę z imbirem i albo to pomogło albo po prostu moje mdłości minęły:) co do rozpakowania różnie może być..młodego rodziłam 10 dni przed terminem więc możliwe, że drugie też przed czasem.

Jak to sprawdzić według mnie to ok 6 tygodnia

wg pierwszego dnia ostatniej miesiączki liczy się termin ale zwykle usg niweluje to.

Inzagata ja sie ciesze, ze mam duzo ciuchow dla dzieci to jeszcze maja w czym chodzic :D wroci chlop z pracy to musze sie znowu zmoc bo az wstyd ile tego sie nazbieralo :D
Malgos 10 dni to nawet dobry wynik :) moj mlodszy tydzien przed wylazl i teraz jak male tak sie wykluje to bedzie git byle nie bralo przykladu z najstarszego brata i 16 tyg wczesniej sie nie pchalo :D
Herbatke robisz sama czy gotowa kupujesz??
Agawera nie masz przy wyniku bety podanych norm??

reklama
Do góry