reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

neferetete, i moja mama w kazdej ciazy i siostra, palily, nie duzo ale zawsze, nie dajmy sie zwariowac rozumiem zakaz alkoholu ale palic nie przestane, dla mnie zachowanie niektorych kobiet w ciazy jest straszne, dziewczyny ciaza to nie choroba, nie trzeba po miesiacu isc na l4 gwaltownie zmieniac nawykow czy przestawiac zycie swoje i bliskich o 360 stopni, jedyna dziewczyna ktora znam co w ciazy przestala palic i generalnie zyla "ekologicznie" z dnia na dzien ma teraz 4 letnia corke ze stwierdzonym ADHD a u mamy i siostry dziewczynki zupelnie zdrowe i pelne energii

reklama
erzsebeth rozumiesz zakaz alkoholu ale palenie juz jest ok? Ja za to uwazam za straszne zachowanie kobiet ktore mowia ze palic nie przestana bo nie a zdrowie dziecka chyba nie jest dla nich wazne skoro nie moga rzucic dla dobra ich wlasnego dziecka.

Sorry dla mnie to kompletna glupota.

nie no ok, kazdy ma swoje zdanie jesli juz tak podchodzimy do tematu to przestanmy tez oddychac w ciazy bo w koncu ten caly smog, spaliny, opary niewiadomo czego, w jedzeniu ktore codziennie jemy jest wiecej rako-i niewiadomo czego jeszcze- tworczych substancji, zagestnikow konserwantow itp ale jak juz sie chcecie upierac ze to papieros jest jedyna nasza trucizna to nie mam nic przeciwko

apropo palenia, nie nie rzucilam i nie zamierzam... mysle ze ograniczenie sie do 6 fajek dziennie to juz i tak progres

T.R.A.G.E.D.I.A Dziewczyno, pomyśl tylko przez chwilę... Załóż sobie worek na głowę i wypełnij go dymem papierosowym - fajnie? Twoje dziecko niestety nie ma wyboru, tylko to jesteś mu w stanie zaoferować? Dziecko może urodzić się pozornie zdrowe, a skutki może odczuć w przedszkolu, a potem szkole - mam tu na myśli pamięć, koncentrację..
Już na starcie jest niedotlenione.

Współczuję Twojemu dziecku.

mozecie mowic co chcecie nikogo nie osadzam i akurat nie naleze do osob wrazliwych na podchodzenie do tematu ciazy i chowania dziecka jako istoty ktora trzeba zamknac w szczelnym, sterylnym balonie, gwarantuje wam ze wasze tabletki ktore pochlaniacie pewno dzien w dzien jako witaminy to rowniez czysta chemia, a nielepiej byloby zjesc codziennie wieczorem salatke ze zdrowych swiezych owocow... hmmm?

wiem ze co kolejna z was to madrzejsza, ja za to wiem swoje, tak pale, dzis zapalilam jednego papierosa bo chodz wczesniej kopcilam jak smok tak teraz poprostu fajki mnie odrzucaja, ale nie mam wyrzutow bo w przeciwienstwie do nie jednej z was zamiast faszerowac sie pseudowitaminami, poprostu odzywiam sie zdrowo i mam wyniki badan wzorcowe tyle ode mnie

Erzesebeth gdybyś tak bardzo wierzyła w to co mówisz nie tłumaczyłabyś sieci skończyła temat. Tylko wspomni o tym swojemu lekarzowi.

No juz juz wystarczy. Bo przyszlas nowa i afere robisz nam tutaj.kazdy lekarz ci powie jakie skutki niesie za soba palenie. I to nie chodzi o sama ocene zdrowia dziecka przy narodzinach. Palilam. Gdy dowiedzialam sie o ciazy bez skrupulow rzucilam zarowno w tej jak i poprzednich ciazach. I tu kwestia priorytetow a nie fanaberii ze ktos przesadza czy trzyma dziecko pod kloszem. Jestes dorosla rob co chcesz niktt nie ma prawa ci nic nakazywac. Ja ci tylko zycze zebys nie byla tym co 5 przypadkiem ze dZiecko rodzi sie z niedotlenieniem i i nnymi wadami rozwojowymi. Bo babci cioci siostrze moze urodzic sie zdrowe dziecko ale tobie jiz niekoniecznie. I na tym koncze swoj wywod dotyczacy tego tematu...

Bylam wczoraj na wizycie z fasolinka wszystko ok :-)

reklama
Do góry