reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

cześć :) ja dziś pospałam w końcu ze spokojną głową a i synek pięknie spał:) jakoś od wczoraj po wizycie jestem podbudowana i ciągle uśmiechnięta:) nawet gin powiedział, że widać po mojej buzi że jestem szczęśliwa:) tego samego Wam życzę dziewczyny..udanych wizyt i samych dobrych wiadomości:***

Witaj marzycielka:)
asiorreek oglądałam wczoraj o tej kamiennicy i to jest wielka tragedia..nie do wyobrażenia;(( ludzie mają takie problemy, że aż się włos na głowie jeży:((
co do synka i..mój jest najmniejszy w przedszkolu ale ani ja ani mąż nie jesteśmy wysocy..więc nie wiem co jest gorsze:p

reklama
Dzien dobry :) spanko kiepskie od 4 to juz taka mordega bo zasnac sie nie da :(
Erzsebeth witaj i gratuluje :)
Agawera trzymam &&& zebys tym razem na dobrego lekarza trafila :)
Malgos , martyna super wiesci :) rosnijcie dalej zdrowo :)
Mamamm moj doktor w pl tez taki oblegany. Rejestruja raz w miesiacu na caly nastepny. Jak nie pojedziesz osobiscie rano przed otwarciem przychodni i nie staniesz w kolejce to zapomnij o wizycie :)
Mama-mila dzieki :) zrobie w przyszlym tygodniu :)
Sosnowiczka witaj w klubie leniuchow :D
Asiorrek czekamy na dobre wiesci :)
Alkmena witaj i rozgosc sie :)
Malgos moj starszy ma 4 latka a wzrostu 96 cm wazy 11.3 kg. Ale lekarze mowia ze w koncu ruszy :)
Kurcze pogodna kiepska a mnie czeka wymarsz do miasta i to z Kacperkiem. Obiecalam pomoc kuzynce to mam za swoje z byle glupotka sobie nie radza :/

mam do was pytanie jako mlodsza i mniej doswiadczona kolezanka, czy na pierwsza wizyte moge zabrac juz narzeczonego? slyszalam ze to za wczesnie na zwykle usg i wykonuja wtedy do pochwowe, a ze nie wiem jak to wyglada to sie zastanawiam czy go brac ze soba bo nie ukrywam ze jak usiade na kozle a on bedzie obok, bede czula sie nieco zkrepowana

Witam ponownie :)

Na początek o mnie :)

Mam 32 lata, to moja druga ciąża, pierwsza skończyła się CC w znieczuleniu ogólnym.

O ciąży nikt jeszcze nie wie, synek i rodzice dowiedzą się pewnie po 12 tyg.
Oprócz lekkich mdłości i bólu piersi nie mam innych dolegliwości z czego bardzo się cieszę:-)

MamaAnia - na mdłości polecam Mamarin (ok. 13zł, skład: kłącze imbiru 50mg wit. b6) lub Amarin (ok. 5,5zł, skład kłącze imbiru 75mg i witamina b6) Dwa razy mdliło mnie dosyć mocno choć na szczęście nigdy nie wymiotowałam, połknęłam 1 tabletkę i w ciągu paru minut jak ręką odjął :)

Ostatnia edycja:
Witam z rana.Mój mąż był przy badaniu i przy USG. Miałam i tak i tak w pierwszej ciąży. Pamiętam jak po pierwszym porodzie sąsiadka się pyta czy małżonek był że mną., a ją że tak.. ona z ogromnym przerażeniem w oczach ja bym się wstydziła. Kobieta ma 3 dzieci i ok 50 lat. :)
U mnie początek mdłości, wczoraj dzień rozpoczęłam od przywitania z kibelkiem..
Ja mam kuzyna ginekologa, ponoć bardzo dobry i z terminem też by problemu nie było, ale mam swoją panią doktor, darze ją zaufaniem i nie zmienię..

gingerbaby hehe no pewnie, ale sama sie krepuje jak ide do lekarza chociaz mam bardzo wporzadku pania gin, a jak bedzie tam stal bedzie gorzej ale czego sie nie robi ;)

Alkmena witaj;) z tym ibirem to rewelacja..mnie już mdłości coraz rzadziej męczą ale jak się zdarza to piję herbatkę z imbirem:) Lolcia mój ma też 4 lata, 96cm i 13kg..maluszek:) Zawiozłam małego do przedszkola i myślę co tu dzisiaj robić..pogoda do kitu..ledwo 5'C i mokro;/ a na obiad weny brak więc będzie zupa z wczoraj;)

reklama
Czesc dziewczyny.

U mnie dziś chyba jakieś swięto, normalnie wstałam bez mdłości, zadnych bóli, no nic :) Zyć nie umierac. Nawet sniadanie normalnie zjadłam. Zaraz zbiorę sie na jakieś zakupy, chciałabym sobie coś kupić na jutrzejszy wyjazd, a póki dziecko w przedszkolu, mąż w pracy to nikt mi nie bedzie przeszkadzał w powolnym chodzeniu po galerii:)

Asiorek faktycznie u twojego maza w rodzinie mozna pozazdrościć wzrostu:)

Mój Alanek urodził się 3500, 57cm, więc tak "snandardowo" jak ja to mówię:) Teraz ma 105cm, wazy 19 kilo. Jak na dziecko nie mające jeszcze 3 latek nawet sporo, ale on od urodzenia bardzo szybko przybierał mi na wadze. Mając pół roku ważył 11kilogramów, nawet robiliśmy mu takie badanie na wiek kostny, ale wyszło w normie, więc tak sobie przybierał poprostu. Dodam ze karmiłam go do tego czasu tylko piersią. Teraz jest jednym z większych dzieci w jego grupie przedszkolnej a jest jednym z młodszych dzieci, bo on z grudnia.

Witam serdecznie nowe mamusie:) I gratuluję:)

Lolcia normalnie jakbys o mnie pisała... Od 4 sie budze i zasnąć nie moge... Co jest?

Erzsebeth mój mąż był ze mną, to nie jest tak ze siadasz na kozioł a lekarz przy nim cię bada:) Na usg dopochwowym leżysz na leżance,a twój facet siedzi za parawanem i nie widzi tego:) Ma tylko monitor przed sobą:) A potem lekarz prawdopodobnie poprosi go zeby wyszedł i wtedy zbada cię na koźle :) Tak więc spokojnie, zabierz go, niech się facet cieszy:)

Do góry