reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć przeczucia vs rzeczywistość

Ja mam przeczucie, że dziewczynka, a w marzeniach chyba jednak chłopak, aczkolwiek bez wiekszych cisnien :)

reklama
Ja miałam niskie przyrosty, ale w normie, a mam dziewczynkę :) jak pierwsza bete robilam i mi wyszła 36,1, to po 2 dniach miałam 75,3

Ja mialam bete 270, a po dwóch dniach 768.
Mam syna, a do tej ciąży mam przeczucia, że będzie córka
Calkiem inaczej sie teraz czuje. Zero mdlosci, wymiotow, sennosci. A pierwsza ciąza kosmos, kumulacja wszelkich najgorszych objawow

Ja mam przeczucie ze bedzie kolejna dziewucha

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

Powiem tak: z synem nie miałam dolegliwości ciążowych, z córką były straszne. Ponieważ teraz tylko trochę mnie mdli, obstawiam że z moim szczęściem będzie kolejny chłopak, ale marzę i to bardzo o drugiej córce, Zawsze dość wcześnie prawidłowo podawano płeć ( syn 13, córka 12 tydzień) więc pozostał mi tylko miesiac niepewności:) a jutro mam upragnione usg z serduszkiem:-)
Aha przy synu nie sprawdzałam przyrostów beta, u córki były megastycznie duże więc ta teoria o której pisałyście ma potwierdzenie w moim wypadku

U mnie pierwsza ciąża byłam pewna na 1000% że chłopak :) w 16 TC śniło mi się że chłopak i w 18 tc okazało się że chłopak :)
Teraz kilka dni przed tym jak dowiedziałam się że jestem w ciąży śniło mi się że mam dziewczynkę no i jest baba ale w tej ciąży ogólnie przeczuć co do płci nie miałam.
Objawy w obu ciążach takie same : nudności, wymioty (aż leki przeciwwymiotne brałam), słabo mi się robi i w pierwszej ciąży też tak było. Od tego samego mnie odrzuciło. I w pierwszym trymestrze ciąży miałam te same smaki co i w pierwszej ciąży :) znów 'promienieje' jak to znajomi mówią i brzuszek jak piłeczka znów jak na chłopca [emoji23] a to tylko głupie przesady [emoji14] kształt brzucha czy objawy ciąży to kwestia budowy miednicy czy reakcji organizmu na ciążę :) ja ciężko znoszę zmiany hormonalne :) także co ma być to ma będzie [emoji23] i tak niczego nie zmienimy [emoji6]

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png

Ja marzę o pierwszym chłopcu, ale tak naprawdę całkowicie nie ma to dla mnie znaczenia. Z każdego się ucieszę tak samo :))) Może bliźniaki? hihi :D

Czytałam gdzieś, że jeśli są duze przyrosty bety i w ogóle górne granice norm to EDIT: DZIEWCZYNKA!!!, jeżeli małe to CHŁOPAK. Ponoć w przyszłości ta metoda ma być wykorzystywana do wcześniejszego badania płci, ale jeszcze nie wiadomo jakie szczegóły. Czytałam na jakiś forum o tym rozpozonawaniu płci na podstawie bety i faktycznie dosyć często się sprawdza, ale oczywiście nie zawsze!
hej dziewczyny:) Ja mialam niskie przyrosty bety z krwi, nawet na testach ciazowych które robiłam co kilka dni nie bylo widać różnic w sensie zabarwienia, dlugo sie staraliśmy więc wpadlam w panike, ze poronie..bo mialam tak w pierwszej ciąży, ze przyrosty byly słabe.. teraz na usg polowkowym lekarz powiedział, że na 100% dziewuszka.

u mnie raczej dziewczynka to już nawet nie o przeczuce chodzi tylko żę zaszłam w ciąże zaraz po okresie a duże przed owulacją :D

To tez nie jest gwarantem :) Ja w 1.ciążę zaszłam ze stosunku zaraz po okresie i nawet jeśli mi się owulacja przesunęła to i tak plemniki musiały z 5 dni poczekać... I mam ślicznego chłopca :-D To była piękna wpadka :)

A swoją drogą teraz mam ciąże ze stosunku praktycznie w owulację..to niby chłopak? Ha! Ciekawe czy na odwrót nie będzie dziewczynka :-D:laugh2: Ale ja nie wierzę w odstępy, co ma być to będzie ;)

To tez nie jest gwarantem :) Ja w 1.ciążę zaszłam ze stosunku zaraz po okresie i nawet jeśli mi się owulacja przesunęła to i tak plemniki musiały z 5 dni poczekać... I mam ślicznego chłopca :-D To była piękna wpadka :)

A swoją drogą teraz mam ciąże ze stosunku praktycznie w owulację..to niby chłopak? Ha! Ciekawe czy na odwrót nie będzie dziewczynka :-D:laugh2: Ale ja nie wierzę w odstępy, co ma być to będzie ;)
dokładnie ja tylko che żeby było zdrowe

reklama

To jak u mnie :D rano miłości, wieczorem owulacja a tu co ?? :d babaaaa :D

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png

Do góry