reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć przeczucia vs rzeczywistość

reklama
@Pati94 a ja wlasnie czytalam kiedys, ze jak wysoka beta to dziewczynka [emoji85] I badz tu madry, jak wszedzie pisza inaczej [emoji14]

4c3tskjoppjijysx.png

Ja marzę o pierwszym chłopcu, ale tak naprawdę całkowicie nie ma to dla mnie znaczenia. Z każdego się ucieszę tak samo :))) Może bliźniaki? hihi :D

Czytałam gdzieś, że jeśli są duze przyrosty bety i w ogóle górne granice norm to chłopiec, jeżeli małe to dziewczynka. Ponoć w przyszłości ta metoda ma być wykorzystywana do wcześniejszego badania płci, ale jeszcze nie wiadomo jakie szczegóły. Czytałam na jakiś forum o tym rozpozonawaniu płci na podstawie bety i faktycznie dosyć często się sprawdza, ale oczywiście nie zawsze!

A ja czytałam, że duże przyrosty - nawet 200% i więcej to dziewczynka, ewentualnie bliźniaki, ale beta musi być z wczesnych dni po owulacji ;) A na chłopca wolniej przyrasta :)

U mnie z 39 na 104.5 skoczylo, wiec 170% jest nadzieja [emoji16]

Na dziewczynkę to tak 200, 250 albo nawet i 300 %... Nie chcę cię martwić, ale tak czytałam nawet po forach :rolleyes2: Ale z 2.strony to tylko teoria :) Jeszcze nie sprawdzona:) A założę się, że istnieję kobiety z niskim przyrostem na dziewczynkę i z wielkim na chłopca :D:p

Ja miałam niskie przyrosty, ale w normie, a mam dziewczynkę :) jak pierwsza bete robilam i mi wyszła 36,1, to po 2 dniach miałam 75,3

reklama
U mnie trudno stwierdzić.
W poprzednich ciążach nie miałam w ogóle mdłości.
Przy starszym synu rzucałam się na ogórki małosolne, przy młodszym na słodycze. Teraz żadnych konkretnych zachcianek.
Bardzo chciałabym urodzić dziewczynkę, ale nie chcę się nastawiać...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry