reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć przeczucia vs rzeczywistość

Lekarz mi dzisiaj powiedział, że gdzieś wyczytal, że jeśli ciałko żółte jest na prawym jajniku to chłopak :D ale nie wiem czy to zabobony czy jakieś medyczne wnioski hmmm

Pewnie wg teorii Ramziego? :D cóż, czyli wg tej teorii teraz by był chłopak u mnie :-D wszystko fajnie, tylko, ze w takim razie mój synek jest córeczką :rofl2: wiec co by nie było teraz u mnie, nawet jak się sprawdzi, to nie sprawdziło się z Młodym :tak:

reklama
Ja cały czas czuje dziewczynkę... każdy mi mówi nie, zobaczysz chłopak... Poza dwiema koleżankami. Znajoma z mamą nawet w chińskim kalendarzu sprawdziły, że ma być chłopiec :D Jestem bardzo ciekawa czy przeczucie mnie nie zawiedzie ;)

Ja cały czas czuje dziewczynkę... każdy mi mówi nie, zobaczysz chłopak... Poza dwiema koleżankami. Znajoma z mamą nawet w chińskim kalendarzu sprawdziły, że ma być chłopiec :D Jestem bardzo ciekawa czy przeczucie mnie nie zawiedzie ;)

Ja tak mocno czułam synka w 1.ciązy. Od początku. W ogóle się nie zdziwiłam jak lekarz potwierdził pleć :D Tyle, że u mnie później już wszyscy tak mówili, bo niby i brzuch miałam na chłopca i ładnie wyglądałam - czyli zabobony. A ja po prostu czułam to w środku.
Teraz wydawało mi się, że chłopiec...ale nie wiem czy nie pomyliłam pragnień z przeczuciem :p bo czasami tak myślę, ze może jednak dziewczynka? hahahaa 8-) wezmę co będzie :-D

U mnie conajmniej jeden chłopak:) nie wiem czy to mąż cisnacy o pierworodnego tak na mnie wpływa, ale jakoś od początku mam wrażenie ze dwóch chłopaków albo chłopiec o dziewczynka.

U mnie pierwsza i druga ciąża były podobne. W jednej męczyły mnie wymioty. W drugiej gorzej bo same mdłości. Smaki miałam różne zarówno na słodkie i konkretne. Czasem po śledziu w oleju z cebulą zagryzałam mleczną czekoladę.
W obu byli synowie. W obu nie bolały mnie jakoś bardzo piersi.
No i w obu okazali się synowie. W pierwszej nie brałam pod uwagę córki. Chciałam i czułam syna i już w 14tc wiedzieliśmy że chłopak. W drugiej było mi obojętnie czułam że chłopak... i koło 18tc tak się okazało.
Teraz czekam na połówkowe bo nawet lekarz w 13 tc nie wiedział co będzie. Zresztą. we wcześniejszych wątkach pisałam.

reklama
Mi we wróżbach z obrączka wychodził tylko jeden syn[emoji58]choć jakiś czas temu siostra chciała mi udowodnić, ze to niemożliwe i delikatnie zakręciło sie jej-to znaczy mi,ze niby drugie dziecko to córka będzie.
Mi to obojętne. Raz jestem pewna, ze drugi synek, raz mam wrażenie, ze córka. W srodku jeden lokator wiec raczej jedno albo drugie [emoji3] chciałabym jednak wiedzieć szybciej niż czekać do 20tyg., bo chciałabym posegregować ciuszki Młodego na przydatne i nie, rozglądać sie za wyprawka [emoji51]No ale jak Bąbel nie będzie współpracował z lekarzem to sie nie dowiem wcześniej [emoji3]w 1.ciazy powiedziałam mi w rozpoczętym 17tyg.-centralnie fotka siusiaka i jaderek [emoji28][emoji5]

Do góry