reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć przeczucia vs rzeczywistość

Lekarz mi dzisiaj powiedział, że gdzieś wyczytal, że jeśli ciałko żółte jest na prawym jajniku to chłopak :D ale nie wiem czy to zabobony czy jakieś medyczne wnioski hmmm

Pewnie wg teorii Ramziego? :D cóż, czyli wg tej teorii teraz by był chłopak u mnie :-D wszystko fajnie, tylko, ze w takim razie mój synek jest córeczką :rofl2: wiec co by nie było teraz u mnie, nawet jak się sprawdzi, to nie sprawdziło się z Młodym :tak:

reklama
Ja cały czas czuje dziewczynkę... każdy mi mówi nie, zobaczysz chłopak... Poza dwiema koleżankami. Znajoma z mamą nawet w chińskim kalendarzu sprawdziły, że ma być chłopiec :D Jestem bardzo ciekawa czy przeczucie mnie nie zawiedzie ;)

Ja cały czas czuje dziewczynkę... każdy mi mówi nie, zobaczysz chłopak... Poza dwiema koleżankami. Znajoma z mamą nawet w chińskim kalendarzu sprawdziły, że ma być chłopiec :D Jestem bardzo ciekawa czy przeczucie mnie nie zawiedzie ;)

Ja tak mocno czułam synka w 1.ciązy. Od początku. W ogóle się nie zdziwiłam jak lekarz potwierdził pleć :D Tyle, że u mnie później już wszyscy tak mówili, bo niby i brzuch miałam na chłopca i ładnie wyglądałam - czyli zabobony. A ja po prostu czułam to w środku.
Teraz wydawało mi się, że chłopiec...ale nie wiem czy nie pomyliłam pragnień z przeczuciem :p bo czasami tak myślę, ze może jednak dziewczynka? hahahaa 8-) wezmę co będzie :-D

U mnie conajmniej jeden chłopak:) nie wiem czy to mąż cisnacy o pierworodnego tak na mnie wpływa, ale jakoś od początku mam wrażenie ze dwóch chłopaków albo chłopiec o dziewczynka.

U mnie pierwsza i druga ciąża były podobne. W jednej męczyły mnie wymioty. W drugiej gorzej bo same mdłości. Smaki miałam różne zarówno na słodkie i konkretne. Czasem po śledziu w oleju z cebulą zagryzałam mleczną czekoladę.
W obu byli synowie. W obu nie bolały mnie jakoś bardzo piersi.
No i w obu okazali się synowie. W pierwszej nie brałam pod uwagę córki. Chciałam i czułam syna i już w 14tc wiedzieliśmy że chłopak. W drugiej było mi obojętnie czułam że chłopak... i koło 18tc tak się okazało.
Teraz czekam na połówkowe bo nawet lekarz w 13 tc nie wiedział co będzie. Zresztą. we wcześniejszych wątkach pisałam.

reklama
Mi we wróżbach z obrączka wychodził tylko jeden syn[emoji58]choć jakiś czas temu siostra chciała mi udowodnić, ze to niemożliwe i delikatnie zakręciło sie jej-to znaczy mi,ze niby drugie dziecko to córka będzie.
Mi to obojętne. Raz jestem pewna, ze drugi synek, raz mam wrażenie, ze córka. W srodku jeden lokator wiec raczej jedno albo drugie [emoji3] chciałabym jednak wiedzieć szybciej niż czekać do 20tyg., bo chciałabym posegregować ciuszki Młodego na przydatne i nie, rozglądać sie za wyprawka [emoji51]No ale jak Bąbel nie będzie współpracował z lekarzem to sie nie dowiem wcześniej [emoji3]w 1.ciazy powiedziałam mi w rozpoczętym 17tyg.-centralnie fotka siusiaka i jaderek [emoji28][emoji5]

Do góry