reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

Dziękuję dziewczyny za odzew :))) NIo i faktycznie trochę się uspokoiłam. Zapisałam sobie na kartce wyrazy które teraz mówi i nazbierało się tego całkiem sporo :))) Tak pi razy drzwi wychodzi około 120, to chyba w normie co ??? Oczywiście policzylam w tym wyrazy typu mniam mniam, kici, hau itp. Jeszcze raz baaardzo wam dziękuje i dzięki wam mogę spać spokojnie. W środę mamy wizytę u lekarza i mam nadzieję że lekarka powie że jest wszystko ok.
Heksa , bosko !!!!!!!!! Ja na takie wyznania jeszcze będę musiała troszkę poczekać :)))

reklama
A co to jest: "pajuśka, s pajuśką" równie proste: parasolka, z parasolką. Np. Ali mówi pośła pani ś pajuśką:-D
Jeśli chodzi o wylewność uczuć to czasem mówi mi nawet Ajuś kocha mame:tak: a czasem jak sie go pytam to potrafi odpowiedzieć ze nie! A jak ja mu mówie ze mama kocha Alusia to on na to krutko "tesz". Ostatnio śpiewa sto jat! no nie całe sam tylko z moją pomocą. On zaczyna a potem konczy zdania, tak jak w panie janie! wymyśla tez ciągle nowe zabawy słowne i nie tylko np. ostatnio przy przewijaniu myslałam ze sie posikam bo on łacząc i rozchylają nogi tak ze chował sobie siusiaka mówił " jest siusiak, nie ma siusiaka":-D wogóle to moja jedyna radość i pociecha z niego ostatnio!

A Pola ostatnio:
kurde, kurde, kurde, cholera, cholera, cholera. Po czym zaśpiewała : kurde mać, kurde mać!!!!:szok::rofl2:
Nowy wiersz: Poszła Pola do przedszkola....

zagadka:
tata ziu pół - tata przywiercił półkę - i to jakie skomplikowane zdanie prawda???? :-D:-D

albo pam ziu dziu - pan wywiercił dziurke - Marysia ma specyficzne zainteresowania ostatnio :laugh2::laugh2:

:-D:-D:-D
A moje dziecko ostatnio do mnie publicznie wali "mama GAPA!", jak tylko coś mi spadnie lub coś nie wyjdzie:baffled:
Z labacią pisałam (herbata), z bumbą też (piłka), ostatnio co mamy wyjść i próbuję ją ubrać, to z oburzeniem mówi do mnie: mamunia dźia!, a ona powtarza tak dlugo dane wyrazy do póki ktorejś z nas nie powtórzy za nią poprawnie, jakby chciała się upewnić, że zrozumieliśmy cha,cha:-D. Dwa dni mi zajęło o co chodzi z tym dźia!, no i w końcu mówię, bo zwykle krew mnie zalewa jak mam ją ubrać a ona zajmuję się wszystkim innym tylko nie współpracą ze mną. I mówię, acha MAMUNIA ZŁA!!!(dźia), no i dziecko odetchnęło, że matka wreszcie pojęła o co chodzi:szok:

dobre ferula :tak:
Weronika takie słowotwórstwo uprawia, że ja nie jestem w stanie za nią ani powtórzyć ani zapamiętać co mówi... dzisiaj usiłowała powiedzieć "kapelusz" ale to było jak "tepaluses" :baffled: normalnie w życiu nikt jej by nie zrozumiał...

Kubeł pokazuje swój charakterek. Skarży na Piotrka nawet bez powodu, a ostatnio kłócił się z nim: "Głupia Duda, nie jubie!". Nie wiemy czemu, ale na Piotrka mówi Duda. Z najciekawszych wyrazów jest "zjebać", co oczywiście oznacza "rozebrać" :szok:
Uwielbiam go słuchać, bo zaczyna gadać zdaniami i chciałabym je wszystkie zapamiętać, bo są czasami prześmieszne.

reklama
Do góry