Mam pytanie do mam, które postawiły na attipasy: czy Wasze dzieci nosiły je bez wkładek? Zamówiłam, dziś przyszły, patrzę, a w środku nie ma wkładek. Trochę o nich czytałam, nigdzie nie było napisane, że muszą być, jedynie jak chłodniej itp. Ale czy dzieciom jest w tym wygodnie bez wkładek na bosą stópkę na przykład?
reklama
Elencza
Fanka BB :)
Mój nie narzekał, ale zawsze byl w skarpetce..Mam pytanie do mam, które postawiły na attipasy: czy Wasze dzieci nosiły je bez wkładek? Zamówiłam, dziś przyszły, patrzę, a w środku nie ma wkładek. Trochę o nich czytałam, nigdzie nie było napisane, że muszą być, jedynie jak chłodniej itp. Ale czy dzieciom jest w tym wygodnie bez wkładek na bosą stópkę na przykład?
Edit. Nie używaliśmy wkładek.
G
guest-1714079215
Gość
Myślę, że im wygodnie. Ja kupowałam attipasy na wiosnę, już drugą parę i w tej drugiej chodziła bez wkładki. Na następną wiosnę też kupię, o ile będzie jeszcze jej rozmiar.Mam pytanie do mam, które postawiły na attipasy: czy Wasze dzieci nosiły je bez wkładek? Zamówiłam, dziś przyszły, patrzę, a w środku nie ma wkładek. Trochę o nich czytałam, nigdzie nie było napisane, że muszą być, jedynie jak chłodniej itp. Ale czy dzieciom jest w tym wygodnie bez wkładek na bosą stópkę na przykład?
Co do pierwszych butów, to dałam się kiedyś oczarować znajomej, która wmówiła mi, że pierwsze buty tylko drogie, skórzane, znanej marki, itp. I niestety się rozczarowałam, kupowałam jak fanatyczka właśnie drogie i znane, a hitem były butki nieznanej firmy z lokalnego sklepu za 54 złote. Także ja już przy drugim dziecku nie będę wydawać niepotrzebnie pieniędzy i kopać w internecie szukając włoskich butków, które niespecjalnie odpowiadają mojemu dziecku.
A czy gdzieś jest informacja, po co one mają aż tak szeroką podeszwę w palcach? Nigdzie się nie natknęłam. Ciekawa jestem, czy to taki "design" czy ma ten kształt swoje uzasadnienie hmm zdrowotne. Szczerze mówiąc w ogóle mi się to nie podoba, kojarzy mi się z butami klauna
G
guest-1714079215
Gość
Po to, żeby nie ściskać paluszków, wszystko jest napisane na ich stronie.A czy gdzieś jest informacja, po co one mają aż tak szeroką podeszwę w palcach? Nigdzie się nie natknęłam. Ciekawa jestem, czy to taki "design" czy ma ten kształt swoje uzasadnienie hmm zdrowotne. Szczerze mówiąc w ogóle mi się to nie podoba, kojarzy mi się z butami klauna
Moze jeszcze ktos w temat zagląda bo nie chce powielac. Zastanawiam sie nad butami, corka zaczyna dreptac i na spacerach ciezko ja bez butow puscic. Potrzebuje buciki w malym rozmiarze chyba ok 17 by wychodzilo, dlugosc stopki 10,3 cm. Moze macie cos do polecenia, najlepiej sandalki bo cieplo :-)
Rożyczkowa
Ktoś chyba polecał attipas. U mnie się nie sprawdziły. Miałam dwie pary i tak sobie wypadły. Mogę polecić natomiast buty Gucio.
Wlasnie najwiekszy problem mam z rozmiarem. Te gucio zaczynaja sie od 18 gdzie dlugosc stopki dziecka jest 11 cm moja ma 10,3 i może to byc troche za duzy rozmiar. Cieszko mi wlasnie mniejsze znaleźć z tych polecanych firm.Ktoś chyba polecał attipas. U mnie się nie sprawdziły. Miałam dwie pary i tak sobie wypadły. Mogę polecić natomiast buty Gucio.
reklama
Rożyczkowa
Zwykle zaleca się wziąć buty pół cm większe, więc może rozmiar będzie ok.Wlasnie najwiekszy problem mam z rozmiarem. Te gucio zaczynaja sie od 18 gdzie dlugosc stopki dziecka jest 11 cm moja ma 10,3 i może to byc troche za duzy rozmiar. Cieszko mi wlasnie mniejsze znaleźć z tych polecanych firm.