reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pieluchy wielorazowe kompedium wiedzy:-)

reklama
nie przyklejają się do pupy :) o tych ryżowych też nic nie słyszałam, kupuję takiego typu jak te w linku, jak jest kupa, to wrzucam do kibelka i po sprawie, jak tylko zasisiana pielucha to papierek ląduje z powrotem do pieluchy :D
tak te węglowo-bambusowe wkłady schną najwolniej, bo one mają 5 warstw, a np. z mikrofibry ma tylko 3, ale one i tak schną bardzo szybko (od kilku do kilkunastu godzin - zależy od temperatury), a poza tym zawsze można w kieszonkę tetrę włożyć ;)

nie przyklejają się do pupy :) o tych ryżowych też nic nie słyszałam, kupuję takiego typu jak te w linku, jak jest kupa, to wrzucam do kibelka i po sprawie, jak tylko zasisiana pielucha to papierek ląduje z powrotem do pieluchy :D
tak te węglowo-bambusowe wkłady schną najwolniej, bo one mają 5 warstw, a np. z mikrofibry ma tylko 3, ale one i tak schną bardzo szybko (od kilku do kilkunastu godzin - zależy od temperatury), a poza tym zawsze można w kieszonkę tetrę włożyć ;)
Właśnie może mi się w końcu te pieluszki tetrowe przydadzą :D

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

to tak jak mi się przydały, bo przy starszaku leżały sobie, a ja z nich nie korzystałam :D
za to przy młodszym w 100%, bo jak się urodził, to non stop był odparzony, a że było lato to leżał w wózku owinięty tylko tetrą :D a potem do wielorazówek wkładałam

Ją się zastanawiam jednak nad otulaczami +wkłady takie jak do kieszonek. Taki otulaczami dziecko może nosić cały dzień jak majtki a wymieniamy tylko wkłady. Co o tym myślicie?

ja takie kupuję, ale dopiero zacznę używać, jak małą będę chciała odpieluchować ;) polecam Ci kupić na próbę i taką i taką i wtedy będziesz miała porównanie co lepsze :D cenowo wychodzi podobnie :D
wydaje mi się, że w takim otulaczu jest bardziej mokro :)
właśnie dziś zrobiłam zakupy pieluchowe :) - dlatego taka obecna jestem ;)

kumpela była zadowolona z używania otulaczy, choć potwierdza, że bywa mokro w nich ;) wkładała do nich wkłady i tetrę :) no dzięki drobnej pogadance dostanę w spadku dwa co jej zostały :D

Znalazłam następną blogującą mamę wypowiadającą się o pieluchach wielobranżowych. Ta dziewczyna głównie użytkuje otulaczami właśnie. Jeżeli macie ochotę: budująca mama.pl

reklama
poczytałam i muszę stwierdzić, że jednak potwierdza się to co sama wymyśliłam ;) cytuję "Otulacz? Rewelacja. Korzyści są przeważające. Co prawda najlepiej byłoby na początku używać kieszonek, a potem, kiedy dziecko bardziej współpracuje i więcej siusia przejść na otulacz, nam 3-4 sztuki wystarczyłyby w zupełności
facebook-smiley-face-for-comments.png
na całe pieluchowanie teraz, kiedy Zosia ma 10 miesięcy...Przeważa wygoda i mnogość możliwości wkładkowych. Możemy włożyć specjalne wkładki, tetrę, bambusa, albo mikrofibrę w coś owiniętą. Poza tym rewelacyjna cena... i ograniczenia prania w porównaniu z pieluszkami kieszonkami."
no i trzeba pamiętać, że wkłady bambusowe wysuszają pupę, więc nie mogą mieć bezpośredniego kontaktu z pupą :D a także "mnogość możliwości wkładkowych" jest również w kieszonkach i nie trzeba mikrofibry w nic owijać (bo bezpośredni styk pupa ma z polarem) ;)
na pewno na korzyść przemawia to, że dzieciak cały dzień może urzędować w jednym otulaczu i tylko wkłady wymieniamy, ale i tak wkłady trzeba prać, a ich jest zazwyczaj więcej niż samych kieszonek ;) - to tak w ramach czepiania się :D

Ostatnia edycja:
Do góry