reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pieluchy wielorazowe

1.to prefoldy idealne wlasnie do tego 2co kupiłaś bo to właśnie są otulacze. pytanie tylko jakie to prefoldy czy z bambusa czy bawelny. odezwij sie na priv to wszystko Ci wyjasnie.

Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2

reklama
Cześć Dziewczyny, ktoś tu jeszcze zagląda?

Chciałam zapytać jak się sprawdza zestaw wkład z mikrofibry + otulacz? Bo z tego co czytam albo stosujecie wkład z mikrofibry + kieszonka, albo otulacz + tetra. Do mnie nie przemawia ani kieszonka (bo trzeba zmieniać praktycznie za każdym razem całość), ani tetra (bo trzeba to składać i kłaść na to coś jeszcze). Zastanawiam się czy ktoś miksuje te zestawy i łączy wkład mikro z otulaczem? A jeśli nie, to czemu? :)

Ja wypr .już wszystkiego . Welnianych otulaczy ,pulu i formowanek ,kieszonek . Mamy teraz 9 mcy i wszystko robimy już na nocniku . Na wszelki zostawilismy formowanki tetro z flaneli i otulacz pul. Mikrofibra to za mało . Kup może porządne prefoldy z bambusa albo formowanki . Poczytaj o nich są bardzo chłonne w sumie najbardziej ale też długo schna

Ostatnia edycja:
Dzięki za odpowiedź. Jakiej firmy otulacz polecasz? Myślałam o Milovia lub Pupeko. Chciałabym coś niezawodnego, żeby się nie zniechęcić od razu.

9 miesięcy i nocnik?? Łaaaał.. gratulacje :)

Dzięki . A Twoje dzidzi drobne czy pulpasek ? Tanie i dobre są econobum pupus . Moje ulubione to calkowicie pulowe kokosi bo od środka mają też takie wykonczone polarkiem . A my polarku nie uznajemy . Ten polarek też jest w miloviach ale samo wykonanie super . Porobie Ci zdjecia później i wkleje . Piszę z telefonu dlatego

Kurde nie mam kiedy na kompa siąść . Wlasnie karmie i dlatego piszę . Na kiedy masz termin? Może zdążę wszystko Ci opisać i coś polecić

Mama to szybko sie uwineliscie z nocnikiem ja za bardzo kocham swoje wielo zeby narazie z nich rezygnowac ja tez przerobilam cala mase pieluch teraz uzywamy terry (zwykly recznik) jako wklad I pulowe rozne pieluchy na noc bambus I konopne microfibra I micro polar doprowadzily mnie do szalu I powrocilismy calkowicie do naturalnych wkladow teraz jestem w ciazy I planuje pieluchowac od samego poczatku

O i super ja na pamiątkę zachowałam trochę tetro i os otulacze ale chyba je sprzedam bo czwartego najprawdopodobniej mieć nie będę

reklama
witam może któraś byłaby zainteresowana kupnem 4 sztuk otulaczy gdiapers i 9 opakowań wkladów biodegradowalnych? zostały mi po synku nieużywaneZobacz załącznik 686389 P5041576.jpgZobacz załącznik 686391P5041577.jpg

Załączniki

• P5041576.jpg
    P5041576.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 225
  • P5041577.jpg
    P5041577.jpg
    9,1 KB · Wyświetleń: 231
Do góry