reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pieluchy wielorazowe kompedium wiedzy:-)

Żabiś ja bym nie kupowała muślinowych pieluch, tetrowe sprawdzają się u mnie bardzo dobrze jako wkład do otulacza wiec szkoda by mi było wydawać więcej na muślinowa.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
tak te węglowe lepiej trzymają (zazwyczaj łączyłam jedną bambusową z jedną węglową), jeśli chodzi o noc, to jednak ja wolałam założyć jednorazówkę, bo wymiana wielorazówki w nocy jest raczej obowiązkowa, a to się wiąże z wstawaniem ;) a u mnie ciężko o taką opcję :D to dlatego moje dzieci w łóżku ze mną też śpią do cycania ;) poza tym przy takiej wymianie to jednak dziecko też Ci się całkowicie rozbudzi :) ale jak ktoś nie ma z tym problemu to myślę, że podwójny wkład wystarczy, no i jak przemoknie to wymiana :)

Rodosek i Kasia.zosia dziękuję za rady. To super, że zwykle pieluchy tetrowe się sprawdzają. W przyszłym tygodniu zamawiam otulacze i kieszonkę na próbę. Spróbuję z chinkami. Na pewno też zamowie materiały do uszycia otulaczy i kieszonek i pobawie się trochę. Wkłady też będę szyć, oczywiście na wzór zakupionych. Napiszę jak wyszło, wstawię zdjęcia i podliczę wszystko, czy się opłaca [emoji5]

zgodnie z obietnicą przesyłam mój zapas wielorazówek :D
20170209_131921[1].jpeg

Załączniki

• 20170209_131921[1].jpeg
    20170209_131921[1].jpeg
    82 KB · Wyświetleń: 1 357
Cześć dziewczyny! Czy myślicie o pieluchowaniu wielorazowo od noworodka? We wrześniu rusza pierwszy kurs online dotyczący tej metody pieluchowania - wspólnie, bez wpadek i zmarnowanych pieniędzy skompletujemy wyprawkę noworodkową, pokażę wam, jak ją pielęgnować, jak stosować te pieluszki, rozprawimy się z mitami o pieluchowaniu wielorazowym, a przy tym będziemy mieć masę zabawy! Zapraszam na listę zainteresowanych: bit.ly/naturalnepieluchowanie

Ja zamierzam spróbować pieluchować wielorazowo - tetra + otulacz na początek, później jeżeli to się u mnie sprawdzi, spróbować z kieszonkami ;)

Do góry