reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja niemowlaczka

Asteria, a może to nie jest jednak biegunka - przecież te kupki są rzadkie, żółte itd. Mój Marcin robił na początku kilkanaście kupek na dobę - tyle ile było karmień, tyle kup. Ale na wszelki wypadek skontaktuj się z lekarzem albo położną.

reklama
Asteria co wedlug ciebie jest biegunka u noworodka zolte z grodkami kupki to noram moze byc ich tyle ile karmien albo moze byc np. jedna na dwa dni zalezy czy pokarm jest bogato resztkowy czy ubogo ...... grozne sa zileonkawe swiadcza o zakozeniu bakteryjnym najczesciej klepsiella leczona probiotykikem albo sluzowate swiadczace o stanie zapalnym a jezeli cos zjadlas to bedzie twardy brzuszek i dziecko podczas jedzenia bedzie sie prezyc wtedy masaz brzuszka cieply oklad i duzo noszenia przytulania i milosci... dbaj o odbijanie to z mojego doswiadczenia mamy ktora miala mnostwo problemow z alergia pokarmowa i kolkami.....:dry::baffled:

Asteria, dobrze że jednak się uspokoiłaś. Niby skąd mamy wiedzieć jak te kupki wyglądaja przy pierwszym dziecku. Moja teściowa karmiła dzieci butelką i też mówiła, że Marcin ma biegunkę, ale na szczęście była też mama, która mnie uspokoiła, że tak właśnie wyglądają kupy dzieci karmionych piersią i ,że aż tyle może ich być. Z dietą na początku trzeba dosyć uważać - ale zniesiemy wszystko!!!

Asteria spokojnie, moja Julka robiła kupke po każdym karmieniu . Zwracaj uwage na kolor jesli będzie zielonkawy to znaczy ze coś jest nie tak. Zresztą Lucyann bardzo dobrze to opisała.

clue: jak zaczniemy razem tak panikowac to reszta dziewczym bedzie po tygodniu miala nas dosyc:-D:-D:-D:-D:-D

mpel no wlasnie moja mama tez nie karmila piersia i tez zaczela straszyc biegunka, pozniej to juz sobie sama to wkrecilam:p ale dobrze ze mam was dziewczyny... powoli wszystkiego sie ucze;-]

No i jeszcze w szpitalu okazało się, że Mateuszek ma problemy z jednym uszkiem i muszę badanie powtórzyc i ma małego wodniaczka na jąderku. Lekarz pocieszał mnie, że wodniaczek może się wchłonąc a badanie może wyjśc prawidłowo bo maź nie zeszła z uszka. Ale to wszystko dodac do potwornego bólu rany po cesarce - po prostu masakra.
Przepraszam Was za takie żale - wracam do dojenia bo już klawiatura jest mokra od płaczu.

pozdrawiam
Clue

Ostatnio edytowane przez moderatora:
CLUE - Uszkiem i wodniaczkiem postaraj sie nie stresowac....
W uszku faktycznie mogla zostac maz, albo nawet wody plodowe...
A wodniaki (szczegolnie te male) maja czas na wchloniecie sie do 1 roku zycia....Moj Kuba ma wodniaka (dosc sporego) i nie wchlonal sie niestety - ale dopiero teraz zaczeli sie tym zajmowac.
Bedzie dobrze

Ostatnia edycja:
reklama
Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
W nocy był tylko na cycu i ich stan troszkę się poprawił. Może się uda.
Ale doszły do tego wszystkiego zielone kupki - nie wiem czy to efekt picia dużej ilości herbatek ziołowych czy czegoś innego. Chociaż dzisiaj rano była już maleńka ale normalnego koloru.

Asteria - a mówiłam, że ja większa panikara jestem :-)

pozdrawiam
Clue

Do góry