reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plan dnia naszych Maluchów - strategie, rytuały, itd.

reklama
Fragolina, u my mzmy dokładnie taki sam schemat;-) 23 karmienie na śpiocha, a potem ok 2-3 znowu a potem jak się uda. Dziś obudził się o 5.30 ale często wytrzymuje do 7 ;-)
Ale jeszze tydzień temu tę dłuższą przerwę nocną mieliśmy od 20 do 2, bo spał tak mocno, że karmienia na śpiocha nie wychodziło..
Jednym słowem jest nie najgorzej;-)

fragolina, ja prawie w tych samych godz karmie, jak dospia rowne 3 to jeste, szczesliwa, chociaz juz dwie noce z rzedu, po kapieli i karmieniu czyli ok21-22spia do 1-2h, a potem znowu po 3h, i najgorsze jest karmienie ok 5rano, wtedy juz nie zasypiaja tylko rycza do nastepnego karmienia i po nim znowu rycza do do kolejnego. i zanim zasna wychodze z domu na spacer bo przeciez rycza a dochodzi godzina 13 a ja juz psychicznie jestem wykonczonamze od 5 do poludnia spia lacznue moze 1h

Dagos, współczuję :( Mogę sobie tylko wyobrażać, jak jest ciężko ogarnąć dwójkę maluchów, jeszcze jak tak wybitnie nie chcą "współpracować".. Ja czasem mam kryzys z moim jednym, jak ma gorszy dzień i wyje przez kolkę, ale to nic w porównaniu z Twoimi przejściami. Trzymaj się, dzielna z Ciebie dziewczyna!

Kurczę, a ja nie wiem czy to normalne i na razie po prostu to zostawić jak jest.
W dzień mała sypia po 3h przerwa na pobudkę, zjeść, pampers i z powrotem na 3h (szczególnie na dworze) bo w domu to śpi 3h przerwa jakieś 3h nie śpi, a potem znowu drzemka. W każdym razie w dzień jest okey, ale noce się popsuły.
Kąpiemy koło 20 później je i dobra do 0.00 śpi, później jak się uda do 3h, ale już później to co 1,5h a nawet godzinę się budzi.
Nawet spróbowałam tak jak wy, że jeszcze ją na śpiocha nakarmiłam o 23 (bo sama szłam spać o tej porze), ale nie pomogło, przespała 2h a później całą noc jakoś często musiałam wstawać.
Nie wiem czy częściej ją w dzień przystawiać do piersi np. co 2h, wtedy może w nocy tak często głodna nie będzie??
Czy po prostu ten model tak ma???
Jak sądzicie
Skodzia- Zawsze jak mam gorszą chwile do małej to sobie myślę o Tobie albo o swojej bratowej, że wy z dwójką maluszków musicie sobie radzić, a ja nie mam siły do jednej, od razu przechodzi mi mazgajenie;p

u mnie jest tak ze ok 20-21 kąpiel(czasami muszę budzić córcie bo śpi ;-) ) karmienie i zawsze po kąpieli przesypia ok 5 godzin( i tylko wtedy ;-) )później ok 2-3 karmienie i później budzi się co około dwie lub trzy godziny, rzadko się zdarzy, że prześpi cztery godziny :-)
ale od 3 dni jak budzi się o tej ok 3 to przez dwie godziny nie chce spać, mam nadzieję, że to chwilowe :-)
w ciągu dnia dość różnie się budzi, najczęściej co dwie godziny :-) ale potrafi przespać i 4 godziny i godzinę :-) ale teraz też jest więcej aktywna, mniej śpi, leży w bujaczku, ogląda zabawki, leży na macie, rozgląda się, uśmiecha itp
:-D

u nas kąpiel jest 19-19.15 potem je i około 20-20.30 mała już śpi. Budzi się około 2.00 ale bywają noce kiedy wybudzam ją koło 4 bo cycki pękają :) po jedzeniu max. 1,5 godz leży czasem płacze ze tylko na rekach spokój ale czasem zasypia od razu, potem koło 6-6.30 pobudka, pampers jedzenie i koło 8 już śpi. Teraz jak takie upały to w dzień ciężko śpi, chyba że w wózku, ale ważne, że noce są ok. Prawda jest taka, że jak nie nie naje się porządnie to nie będzie ani spać ani też się bawić

reklama
u nas ten łatwy plan 3h - karmienie, aktywność, sen nie bardzo działa. Jak mału zaśnie przy karmieniu nie wybudzam go specjalnie, bo powinien mieć teraz "aktywność" - to samow upały pije często i nie wiem kiedy najada się do syta.
A nocki podobnie jak u was, kąpiel 18.30 i zastypia około 19-20. W nocy dwie pobudki - 2 i 5, ale beż płaczu, słysze tylko cmokanie i wiem że to już czas, po karmieniu od razu zaypia i spi do 8 :)

Do góry