reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja maluszków

reklama
Rubi a jakie kosmetyki używasz dla Monisi, bo ten krochmal zaczyna mi działać na nerwy :(((
A mała chlapie coraz więcej i jak mój ma czarne spodnie na sobie lub bluzkę od razu plamki się robią :((((

a zastanawiam sie czy na osliniona buzie mozna dawac bepanthen krem? w sumie tlusty jest ale raczej do pupy:tak:
jak niczym nie smaruje to ma cale poliki i brode w czerwonych krostkach pod koniec dnia
a wy czym smarujecie?

Ja na razie niczym, a musze zacząć, bo na mróz bez posmarowania buzi nie da się wyjść :(. Muszę zadzwonić do cioci. Bo nie mam pojęcia czym alergikowi mojmu smarować.

Dziewczyny moja ma skaze bialkowa:-(
I chcialam zapytac czy musze przez to jakas specjalnie jej skore pielegnowac...
Narazie objawia sie to tym,ze ma bardzo sucha i w niektorych miejscach chropowata skore a policzki czerwone...najczesciej wieczorem
Do niedawna myslalam,ze jej goraco i dlatego ma czerwone policzki ..a to skaza:-(
Od mojej lekarki to sie ciezko czegos dowiedziec...mowi tak cicho jakby sama do siebie...pytam ja po 5 razy jak czegos nie rozumiem a i tak wytlumaczy mi tak,ze...wiem nie duzo wiecej:eek:
Przepisla mi krem do smarowania ciala i tyle...i kazala do kapieli dodawac oliwe z oliwek.

I czego dzidzia ze skaza nie moze jesc??

Dodam,ze moja lekarka to polka i nie chodzi o jezyk,ze nie moge jej zrozumiec..ona po prostu tak dziwnie gada...stara juz...na emeryture sie wybiera niedlugo.

Dziewczyny moja ma skaze bialkowa:-(
I chcialam zapytac czy musze przez to jakas specjalnie jej skore pielegnowac...
Narazie objawia sie to tym,ze ma bardzo sucha i w niektorych miejscach chropowata skore a policzki czerwone...najczesciej wieczorem
Do niedawna myslalam,ze jej goraco i dlatego ma czerwone policzki ..a to skaza:-(
Od mojej lekarki to sie ciezko czegos dowiedziec...mowi tak cicho jakby sama do siebie...pytam ja po 5 razy jak czegos nie rozumiem a i tak wytlumaczy mi tak,ze...wiem nie duzo wiecej:eek:
Przepisla mi krem do smarowania ciala i tyle...i kazala do kapieli dodawac oliwe z oliwek.

I czego dzidzia ze skaza nie moze jesc??
przede wszystkim produktów z białkiem,laktozą
skóre dobrze natłuszczać jakimś kremem dla alergików

przede wszystkim produktów z białkiem,laktozą
skóre dobrze natłuszczać jakimś kremem dla alergików

Czyli jak bedzie starsza to moge zapomniec o jogurtach( w tym np. danonki)?
miesie...tez zawiara bialko...i czym jeszcze?
Lekarka kazala nastepne mleko kupic HA hypoalergiczne.
Ale marchewka,jablko,gruszka,banan,ziemniak...to wszystko moge?

Ale przeciez...to nie ten watek ...ale to tylko jedno pytanie...chyba moderatorka nie bedzie zla :/

Ostatnia edycja:
reklama
Czyli jak bedzie starsza to moge zapomniec o jogurtach( w tym np. danonki)?
miesie...tez zawiara bialko...i czym jeszcze?
Lekarka kazala nastepne mleko kupic HA hypoalergiczne.
Ale marchewka,jablko,gruszka,banan,ziemniak...to wszystko moge?

moja średnia miała skaze białkową i AZS i uczulenie na gluten,na poczatku prawie wcale nie jadła nabiału,a potem dopiero stopniowo wprowadzaliśmy
a co do warzyw wprowadzaj po jednym i obserwuj,rób przerwy zeby można było zaobserwować zmiany

Do góry