reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
a jak sobie radzicie z ciemieniuchą na brwiach???

Maja ma uszczypnięcie bociana na powiece i na czubku noska miała ale to pomału zanika:)

reklama
Julita smaruję delikatnie podgrzana oliwką tak ze 3 razy dziennie a wieczorkiem usiluję zczesywać... pomalutku schodzi ale ile krzyku jest przy tym to szok...

ja kupiłam Olejuszkę i tym smaruję główkę i brwi, z brwi już nam ładnie zeszło, teraz walczymy z tą na główce, a no i brwi wyczesywałam miękką szczoteczką do zębów:)

Dziewczyny a jak tam buziaczki waszych maluszków? Czy już poznikały poporodowe przebarwienia, krwiaczki, uszczypnięcia bociana, prosaki itp. ? Po jakim czasie? Moja dzisiaj kończy 3 tygodnie. Prosaki są nadal :/ boćkowe szczypanki też. Ciekawa jestem kiedy jej to zniknie.

Moj ma czysciutka cere od 2-go dnia po porodzie. Tylko od razu po porodzie troche zaczerwien na buzce bylo. Ale ma za to plame mongolska, na zlaczeniu pupki z pleckami posrodku, ktora wyglada jak siniak, w tzw. okolicy ledzwiowej, ktora maja czesto noworodki rodzicow roznych ras.
Problemow z ciemieniuszka nie mamy.

Ostatnia edycja:
jak długo moze utrzymywac sie ciemieniucha? zostalo kilka łusek które dzielnie sie glówki trzymaja i za nic nie chca zejsc :(

u nas bardzo krótko, może ze 2-3 dni.
ale widzę, że na brwiach mu się robi

reklama
U nas odpukac do tej pory, zadnych problemow skornych nie bylo. Ma ladna cere, bez zadnych wypryskow, ciemieniuchy tez nie bylo, ani tradziku niemowlecego i nawet ta pierwsza poporodowa suchosc bardzo szybko zniknela i malo jej bylo, czego sie nie spodziewalam. Moze to zasluga stelatopii? Adrian tez tych dolegliwosci nie mial, tylko od razu po porodzie byl bardziej suchy i ta suchosc sie troche dluzej utrzymywala.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry