Mój dokładnie tak samo i to jeśli po zrobieniu kupy zaraz pieluchę zmieniam to za chwilę jest druga partia A czasami jeszcze w trzecią pieluchę bączek z kleksem No i idzie tych pieluch więcej niż 10, ja używam pampers newbaby 2 w zielono- żółtym opakowaniu, wchłaniają kupkę ale nie od razu. I już przymaławe z lekka, przerzucam się powoli na 3 jak skończę jumbopaka.ano właśnie, mnie szlo ok 6-7 dziennie, a ta mądrala się wycwaniła i nie zrobi kupy do mokrej pieluchy, musi mieć czystą,
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
tysia123
Fanka BB :)
ja tez mase pieluch marnowalam bo mala robila kupe na raty. A teraz najpierw robi troche, placze bo jej mokro i niewygodnie, jak ja rozwine i umyje to robi dalej. Wiec teraz zdejmuje brudna pieluche i wietrzy tylek na recznikach papierowych przy okazji robiac reszte )))
u nas idzie ok 7szt dziennie choc bywa oczywiscie ze wiecej i faktycznie w upaly tez wiecej szlo bo nie chcialam zeby maly sie odparzyl zwlaszcza ze u nas jeszcze ta poduszke ma i to tez dodatkowo grzeje
Kurcze chyba sprobuje tych bialych pampkow jak tak zachwalacie a jak one wychodza cenowo?
my konczymy wlasnie 2 paczke pampersow3
Kurcze chyba sprobuje tych bialych pampkow jak tak zachwalacie a jak one wychodza cenowo?
my konczymy wlasnie 2 paczke pampersow3
lenkaa*
asiek te białe są rewelka, ale tanie nie są, wyliczyłam że za szt. 3 wychodzi 90 groszy , a normalne 3 activ wychodzą w promocji ok 46 groszy, na białe promocji nigdy nie widziałam, niestety.
U nas w upały mniej się zużywa bo Jasiek prawie cały dzień bez pieluchy - olewam wszystko i kładę z gołym dupskiem od ok 10 rano i tak leży do wieczora. Pod tyłkiem ceratka na całym materacyku, albo polowym łóżku (zależy czy jesteśmy u teściów czy w domu) i na ceratce tetrówka a druga tetrówka rąbkiem przykrywa siura jakby się rozochocił I tylko te zasikane tetrówki wyciągam spod niego a wieczorem wsio na gotowanie do pralki i rano zmiana gotowa do podkładania - nie prasuję. Tylko musiałam dokupić jeszcze 15 tetrówek, w sumie dziennie Jaś zużywa jakieś 25 Pampki tylko na wyjścia, wieczorem i na noc.
Podziwiam was z tymi 2 , mój Jaś już się ledwo dopinał na początku lipca w 2 i skutkiem było odparzenie jak tylko zaczęły się upały, zaleczyłam maścią bephanten w jedną noc i od razu poleciałam po 3, ma je co prawda do kolan prawie ale przynajmniej nie przylegają do pupci i nie odparzają - w te upały jak znalazł, jak się skończą to akurat dorośnie do nich zupełnie, bo activy już się nie schodzą rzepami, te białe mają elastyczne rzepy więc jeszcze naciągnę, to się zejdą ale też nie chcę go w upały tak uciskać.
Krewetka ja sobie myślę że z kupą Lilianki to jest tak że jak założysz nową pieluchę to jest najpierw mocniejszy zacisk pieluszki i on powoduje ucisk na brzuszek i leci kupka , bo jak dziec jakiś czas poleży w pampku to widać że na brzuszku pieluszka jest z czasem luźniejsza - więc nie ma ucisku i kupka stoi.
U nas w upały mniej się zużywa bo Jasiek prawie cały dzień bez pieluchy - olewam wszystko i kładę z gołym dupskiem od ok 10 rano i tak leży do wieczora. Pod tyłkiem ceratka na całym materacyku, albo polowym łóżku (zależy czy jesteśmy u teściów czy w domu) i na ceratce tetrówka a druga tetrówka rąbkiem przykrywa siura jakby się rozochocił I tylko te zasikane tetrówki wyciągam spod niego a wieczorem wsio na gotowanie do pralki i rano zmiana gotowa do podkładania - nie prasuję. Tylko musiałam dokupić jeszcze 15 tetrówek, w sumie dziennie Jaś zużywa jakieś 25 Pampki tylko na wyjścia, wieczorem i na noc.
Podziwiam was z tymi 2 , mój Jaś już się ledwo dopinał na początku lipca w 2 i skutkiem było odparzenie jak tylko zaczęły się upały, zaleczyłam maścią bephanten w jedną noc i od razu poleciałam po 3, ma je co prawda do kolan prawie ale przynajmniej nie przylegają do pupci i nie odparzają - w te upały jak znalazł, jak się skończą to akurat dorośnie do nich zupełnie, bo activy już się nie schodzą rzepami, te białe mają elastyczne rzepy więc jeszcze naciągnę, to się zejdą ale też nie chcę go w upały tak uciskać.
Krewetka ja sobie myślę że z kupą Lilianki to jest tak że jak założysz nową pieluchę to jest najpierw mocniejszy zacisk pieluszki i on powoduje ucisk na brzuszek i leci kupka , bo jak dziec jakiś czas poleży w pampku to widać że na brzuszku pieluszka jest z czasem luźniejsza - więc nie ma ucisku i kupka stoi.
lenkaa*
ja kupowałam w tesco, wychodzą najtaniej- 46 zł, ale rozm 2 jest 70 szt- na upały i długie przesypiane noce na prawdę super, najlepsze, że w carrefourze niby na promocji kosztowały 56 zł..., także różnica spora
no to muszę w tesco zobaczyć bo ja w realu właśnie za te 56 zł kupowałam, ale 3 i ich jest mniej - 60 szt w paczce. Co prawda miałam wtedy kupon rabatowy na 12% więc trochę przyoszczędziłam, ale teraz juz będzie normalna cena. I też zakładam je w te mega upały i na noc, ale jak mały wstaje o 5 i wiem że kolejna pobudka i zmiana pieluchy będzie już za 3,4 godziny to na te godziny wkładam activa bo jeszcze nie ma upału i nie będzie długo leżał. W te chłodniejsze ostatnie 2 dni też lecieliśmy na activach, białe tylko na noc. Activów nakupiłam 180 szt i jeszcze 120 białych, więc trochę tego mamy, muszę wykorzystać zeby nie zostać tak jak z dwójkami - został mi cały jumbopack 2 nie otwarty i Jaś wyrósł, teraz go sprzedałam na czerwcówkach za 30zł, ale zawsze to jest się "w plecy" parę groszy
Podziwiam was z tymi 2 , mój Jaś już się ledwo dopinał na początku lipca w 2
ale ze co?? moja pomimo ze ma 3,5 miesiąca jeszcze "łazi" w 2 bo jak założyłam 3 to miała pod pachy
Podziwiam was z tymi 2 , mój Jaś już się ledwo dopinał na początku lipca w 2
No właśnie ale że co podziwiasz? Moja Majeczka ma prawie 2 miesiące i pampersy 2 są na nią nawet lekko przyduże, także pewnie jeszcze długo będziemy ich używać. Moja jest szczuplutka także nie ma się czemu dziwić
lenkaa*
No podziwiam was że takie drobne dzieci macie, przecież nie sądziłam ze mogłybyście je w 2 za małe wciskać , a Krewetka to już wogóle - Julianka o miesiąc starsza przecież od Jaśka, no ale to dziewczynki, więc pewnie dlatego , Jasiek pomimo, że na 50 centylu z wagą to i tak jest taki "nabity"
reklama
katagorka20
My tez juz na 3 jedziemy od jakis 3 tygodni albo i dłuzej 2 sa za ciasne i malutkie na nasza babke a ja uzywam pampersa i juz z niczym nie kombinuje...bo mała odpukać ani jednej krosteczki nie ma na pupie
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.